вторник, 8 юни 2021 г.

О. Куява за срещи с мъртвите по време на осъзнати сънища

 Всеки от нас е изправен пред ситуация в живота си, когато роднини, близки, приятели и просто познати и непознати напускат нашия свят. Често горчивината от загубата и невъзможността да общуваме с онези скъпи за нас, които са ни оставили в друга реалност, причиняват душевна болка и внасят психологически дискомфорт в живота ни. Особено трудно е за адептите на религията на атеизма, които сляпо вярват в догмата, насадена в тях, че уж след смъртта на физическото тяло нашата енергийно-информационна същност също изчезва.

Опитът от клинична смърт, внезапно „възкресение“, както и практически опит и експерименти на водещи учени предполагат обратното. Факт е, че починалата физическа обвивка оставя нещо фино, макар и невидимо за обикновените очи на повечето хора, но записано от безпристрастни инструменти. Например, подобни експерименти с умиращи хора са извършени от група руски учени, водени от доктор на техническите науки, професор К. Коротков.

Също така, през последните десетилетия независимите ентусиасти развиват такава интересна и алтернативна посока на медиумизма като "транскомуникация", която дава възможност за комуникация с тези, които са отишли ​​в друга реалност. Но се оказва, че такава комуникация е достъпна за всички и без използването на медиуми или сложни технически устройства. И всичко, което е необходимо за това, е да се научим как ефективно да използваме такъв феномен на нашето съзнание като осъзнатите сънища, по време на който можем да посещаваме други реалности и да се свързваме с техните обитатели, включително света, познат от древни времена като „света на предците" или „света на мъртвите".

Ето например какво пише руският изследовател на осъзнати сънища и извънтелесни пътувания О. Куява в книгата си "Фаза. Инструмент за подобряване на реалността": "Всъщност за много хора това е основната мотивация, която им подсказва да се научат да напускат тялото. Възможността да видят тези, които са скъпи, но вече са ни напуснали - това не е ли щастие? Но в ОС съществува такава възможност. Не можете ли да го използвате?

За жалост, аз самият вече загубих много близки хора, с които благодарение на практиката бих могъл да се срещна поне в осъзнат сън. И най-важното заключение, което направих след много такива срещи: именно практиката на осъзнатия сън, както никоя друга практика, ми помогна да премина през тези трудни раздели. Защото всеки път, когато се чувствам така, сякаш ми липсват любимите ми хора, ги намирам в осъзнатия сън. Тежестта на загубата се изглажда и с подновена сила продължавам през живота си ...

Кого точно срещаме в ОС: човешката душа или нейната проекция? Често ми задават този въпрос, защото в момента, в който намериш човек насън, ти е трудно да повярваш, че той е просто проекция. Човек изглежда толкова истински, говори сякаш е жив, притежава знанията и спомените, които са били по време на живота му, държи се като същия скъп човек, мирише, чувства се... За мнозина е изключително важно да вярват, че срещаме душата там. Следователно, аз никога не давам еднозначен отговор на въпроса ... Нека всеки сам реши кой ще види.

Но ако приемем, че това е душа, не го ли смущаваме, като се срещаме с нея в ОС?! И възможно ли е да се намери починал човек? Моят отговор: възможно е и е необходимо. В края на краищата, дори да приемем, че душата влиза в контакт с нас, тогава вашият любим човек не би ли искал да се срещнете с него?! 

Има две важни правила при среща с починали хора: психологическа готовност и емоционална окраска на срещата ... Не забравяйте да вземете предвид факта, че ако не сте готови да се срещнете с починал човек, но все пак "организирате" тази среща в ОС, тогава можете да получите негативно преживяване, да изпитате страх, който ще шокира психиката. В резултат на това рискувате напълно да изоставите практиката на ОС. За да предотвратите това да ви се случи, трябва да се подготвите психологически за подобно събитие. Симулирайте ситуацията предварително и преживейте срещата първо във въображението си ...

Анализирайки живота си, стигнах до извода, че повечето събития, които си спомням, най-често бяха окрасени по един или друг начин със силни емоции. Сигурен съм, че това не е само моята уникална характеристика. Всеки човек, всеки от нас, който се опитва да си спомни обикновен определен ден от миналото и предходната година ... ще бъде трудно да се направи това, ако този конкретен ден не е имал силна емоционална окраска (положителна или отрицателна) . И повече от всичко друго, човек си спомня онези моменти, които са били оцветени в негатив. Някои фатални събития, като загубата на близки, животни. И тъй като напускането на близките винаги е събитие, изпълнено с море от сложни негативни емоции, точно образът на любим човек, който сме видели последния път, се запечатва в паметта. Ето защо повечето срещи с мъртвите носят тежък емоционален отпечатък.

Нямаме нужда от него. Защо трябва да виждате човек под формата на труп? Какви са впечатленията ви от това? Разбира се - отрицателни! В този случай е по-добре да не търсите любимия човек във фаза или, преди да потърсите човек, да създадете във въображението си неговия положителен образ (спомнете си го в живота, най-добрите моменти с него, усмивката му, смеха му и т.н.)".

Така че, за да се свържете с мъртвите по време на извънтелесно пътуване, първо трябва да се подготвите за това. Какво включва тази подготовка? Осъзнавайки възможността за такъв контакт, освобождавайки се от страха от такава среща и създавайки положителен образ на човека, с когото искаме да се срещнем. Ако успеете във всичко това, можете да преминете към търсенето на хора по време на OС и ИТП.

О. Куява съветва да се използват следните методи за търсене както на живи, така и на мъртви:

1. Обърнете се през рамото. Първо се опитвате да си представите и повярвате, че човекът, от когото имате нужда, е зад вас, усещате го, чувате дишането му и се обръщате! С правилната настройка той ще бъде точно зад вас.

2. Полет. Затворете очи и се опитайте да си представите как летите към правилния човек. Трябва да ви привлече като магнит и да почувствате това привличане. По време на полета не е нужно да мислите къде се намира човекът, а само за самия човек, запазвайки положителния му образ.

3. Телепортация. За разлика от летенето, в този случай вие незабавно се премествате до човека, когото търсите. За човек, който разбира телепортацията, тази техника не изглежда трудна и представлява незабавна версия на „полет“.

4. Врата. Същността на тази техника е, че стигате до вратата и преди да я отворите, се убеждавате, че човекът, когото търсите, е зад тази врата и се опитвате да почувствате присъствието му там. След като намерението е създадено, отворете вратата.

Разбира се, може да има и други начини. Например, просто призовете човек по име или седнете на стол и кажете „Влез!“. Но ако всички тези методи не са ви донесли успех, можете да измислите свой собствен начин. Трябва да се помни, че за успеха на тази техника трябва да сте готови за това както психически, така и физически. И ако все още не сте готови, тогава не се опитвайте да „тичате пред локомотива“. Всичко си има време.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.