петък, 11 юни 2021 г.

Планетарен компютър

 Водата е най-уникалното вещество във Вселената. Дори официалната наука признава, че водата е основата на живота. На Земята водата е навсякъде. Като основа на живота, тя самата е жива материя и част от биосферата на планетата. Но удивителните свойства на водата не свършват дотук, тя съдържа информация от природната среда, която поддържа баланса и живота. И дори допринася за самопречистването на планетата както на физическо, така и на информационно ниво.

Не случайно някои изследователи смятат, че водата е не само живо, но и интелигентно вещество. По този повод В. Шемшук пише: "Водата е веществото, което съдържа тази божественост. Водата, независимо в какво състояние е тя, е свързана с цялата вода на Земята. Следователно чрез водата можете да научите тайни. Водата е жива, повече от живо същество, жива субстанция и дори божествена субстанция.

С помощта на водата можете да видите както миналото, така и бъдещето. И какво е на земята и какво е под земята. Във водата и във въздуха и дори в космоса, защото водата е с това божествено вещество, което прониква във всичко".

Първият древен учен, познат ни, който е мислил за уникалните свойства на водата, е античният философ Хераклит от Ефес, който в рамките на създадената от него „теория на потока“ предполага, че водата е източникът на всичко във Вселената . Дълго време тази теория се смяташе за заблуда на философа от Ефес, но през XX век неговата теория беше частично потвърдена от изключителния съветски учен академик В. Вернадски.

Характерно е, че именно академик В. Вернадски е основоположник на такива съвременни науки за земята като хидрология, геохимия, биогеохимия, радиология и др. Той също така разработи учението за биосферата, в което изрази интересна идея, че нашата планета е така интелигентно устроена не случайно, а благодарение на някаква жива субстанция, която подрежда и организира всички земни процеси и наред с другото влияе върху еволюцията на човека, неговия ум и социално съзнание. Характерно е, че някои последователи на академик В. Вернадски са сигурни, че това вещество е именно водата.

Повечето ортодоксални учени игнорират тази хипотеза. През 1999 г. обаче японският изследовател М. Емото открива друго удивително свойство на водата - нейната памет, т.е. възможността за съхраняване на получената информация. За това той написа своята книга „Посланието на водата“.

Според изследователя водните молекули са в състояние да се комбинират в особени клетки, които той е нарекъл клъстери. Всеки такъв клъстер може да съдържа до четиристотин такива клетки. Именно в тези клетки водата записва информация.

Ето какво казва самият изследовател за всичко това: „Веднъж видях кристал, направен от сняг, и си помислих: ако водата е замръзнала, тогава възможно ли е да се промени формата на кристалите, като се промени информацията, съдържаща се в тях. И аз успях в това ...

Можем да предположим, че водата в известен смисъл е магнетофон. Строго погледнато, и учените са съгласни с това, тъй като изследванията напредват, ще е необходимо да се научи водата да записва и запаметява музика. Мисля, че като я свържем с някакво хипотетично устройство, някой ден можем да събудим тази музика за живот и да я слушаме ...

Сигурен съм, че водата играе ролята на огромен компютър. Водата съществува не само на Земята, но и в космоса. Тайните на водата са неизвестни. Но ние изобщо не разбираме самия космос! След като разберем водата на сто процента, ще разберем и космоса на сто процента".

Ако изследователят е прав, тогава една капка вода е в състояние да съхранява десетки милиони гигабайта информация, което значително надвишава възможностите на конвенционалните носители на информация. Можете да се замислите за възможностите на такъв компютър в мащаба на цяла планета.

И така, може би хипотезата, че водата регулира и организира всички земни природни процеси, не е толкова далеч от истината? Освен това експериментите на Масаро Емото потвърдиха, че водата реагира и на най-малките външни промени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.