сряда, 30 юни 2021 г.

А. Тюняев: Американците не са летяли никъде

 Преди няколко години съветникът на Тръмп по наука и технологии, професорът от Йейлския университет Дейвид Гелнертер, в ексклузивно интервю за Science Today заяви, че американците не са летели до Луната и кацането на Аполо на този сателит на Земята всъщност не се е случило, поради невъзможността за пилотирани полети до Луната, свързани с радиационния пояс на Ван Алън. Това изявление предизвика бурен протест от "защитниците на НАСА", но самата аерокосмическа агенция не го коментира, както и много подобни изявления за лунната измама на НАСА, направени от много други хора по света. Преди това обаче такива изявления не са правени от учени с такъв мащаб.

Професор Дейвид Гелнертер заяви, че мисията Аполо е най-голямата измама в човешката история и е дори по-глупава от концепцията за глобалното затопляне. „Ако учените от НАСА честно признаха през 2012 г., че все още не са измислили как да защитят правилно космически кораб от радиацията, излъчвана от поясите на Ван Алън, тогава как, по дяволите, изпратихме хората в космоса в алуминиево фолио? И във време, когато активността на Слънцето беше в своя пих? Отговорът е прост: просто не се е случило“ - даде заключение по този въпрос.

Въпреки активната пропагандна кампания на "защитниците на НАСА", все повече хора, не само в самите САЩ, но и по света, започват да мислят за много откровени "гафове" и "несъответствия" на официалната НАСА космическа програма. Някои от тях бяха описани в детайли и разглобени „по костици” от руския изследовател Й. Мухин в книгата му „Лунната измама на НАСА”.

Но днес искам да ви разкажа за мнението на друг руски изследовател - пълноправен член на Руската академия по естествени науки, редактор на вестник "Президент" А. Тюняев, което той изрази във връзка с изявлението на американския професор Гелнертер. Ето какво каза той за това в една от своите речи: "Съветникът на Тръмп е абсолютно прав. Американците не са летели никъде. Американците няма да летят никъде. Американците изобщо не са способни на никакви полети.

Освен това имам много добро отношение към американците. Считам ги за велика нация, наистина харесвам при определени критерии техния свят и държавата, която са изградили. Вярвам, че те са много полезни като държава в света, в сравнение с повечето други държави, но ясно осъзнавам, че в Америка няма научна школа, която никога не е съществувала и никога няма да съществува. Защото цялата политическа система на тази държава е насочена към изпомпване на пари от нищото. И когато изпомпвате пари от въздуха, вие изграждате не наука, а някакъв ефимерен паразит, който сякаш изучава нещо, но това „нещо научено“ не е необходимо на никого. И най-важното е, че е невъзможно да се създават мащабни проекти.

Ако вземем един и същи космос и една и съща Луна, тогава трябва да разберем отлично, че Русия (СССР), когато е изследвала космоса, е била едно голямо индустриално предприятие със своите 153 милиона души, които са работили за една и съща задача - да се завладее космоса. В Америка няма такова нещо. Там малки екипи работят в малки офиси, които могат да създадат максимално самолет или кола. Това е максимумът, който могат да направят. Те почти не са в състояние да построят дори ледоразбиващ флот. Дори не говоря за космоса ...

Днес, когато продължава санкционната война и американците ни натовариха с цяла лопата от своите санкции, какво направихме ние, какво направи президентът на Руската федерация? Той направи правилното - каза, момчета, добре, ако сте толкова "умни" американци, тогава летете до Луната, която уж сте покорили, на двигателите си. Така че те никога не са правили тези двигатели и никога няма да ги направят ... ".

И каквото и да ни казва официалната пропаганда, дори половината от самите американци не вярват в реалността на пилотираните полети на Аполо до Луната, както и  постановката и качеството на т.нар. официални снимки и видеоклипове на лунната програма карат всеки адекватен човек, който не е забравил как да мисли самостоятелно, да се съмнява, че те са високотехнологичен продукт на холивудските филмови студия и специалния полигон в Невада, както и че самата официална лунна програма на НАСА е пълна измама на цялото човечество.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.