понеделник, 7 юни 2021 г.

Още едно косвено доказателство за минали катастрофи

 Алтернативни изследователи обсъждат темата за глобалните катастрофи, които се случват на нашата планета през последните векове в продължение на почти 10 години. Преди се смяташе, че подобни бедствия са засегнали нашата планета само преди милиони и хиляди години. Но оттогава изследователите са открили много очевидни „следи“ от глобални наводнения и други мощни природни бедствия, които човечеството е преживяло през последните 500 години.

Въпреки това все още няма единство сред алтернативните изследователи относно датирането на тези катастрофи, което не е изненадващо, като се има предвид внимателната работа на фалшификаторите на историята за прикриване на истинското минало от нас, включително "почистване" и пренаписване на исторически източници и изкуствено създаване на "хронологични измествания".

И съвсем наскоро един от читателите на моя блог ми изпрати интересна връзка, която може да служи като поредното непряко потвърждение за съществуването на подобни бедствия през последните 100 години. Например такова заключение може да се направи въз основа на анализа на използването на термина „наводнение“ в рускоезични източници. Така че, съдейки по честотата на използване на този термин, можем да видим в периода от 1700 г. до наше време, три много мощни „изблика“.

Първият принадлежи на 1709-1713 г., вторият, малко по-малък - на 1737-1741 г. и накрая, третият, толкова мощен като първия, към периода, чийто връх е през 1846 г. И този последен период ясно съвпада с мнението на много независими изследователи на истинското минало, че катаклизмът от средата на 19 век се е случил някъде между 1842 и 1852 година. Що се отнася до двата периода, датиращи от 18 век, то тази информация все още изисква допълнителен анализ.

Според официалната история можем да отнесем руско-турската война и „коледното“ наводнение от 1717 г. към първия период на световни събития, което в резултат на мощна буря наводни част от земите на Холандия, северната Германия и Скандинавия. Но какви други препратки към катастрофални събития могат да бъдат намерени в различни исторически източници:

1709 година. Никарагуа, вулканът Козегвин изригва заедно с Кракатау, Гунунг Гелунгунг в Ява и Темборо в Сумбава.

1709 г. 15 януари. Внезапният екстремен студ убива хиляди европейци.

1709 година. В армиите на шведския крал Карл, от 35 000, останали 19 000 след тази зима. 16 хиляди войници загинали от студа.

1709 година. Крайбрежните води на Англия били покрити с лед. Сена и Темза са замръзнали. Ледът на река Маас достигнал 1,5 м. Реките на Испания били замръзнали. Адриатическо море било покрито със „застоял лед“ и хората ходели до Венеция пеша.

1709 година. В Париж „виното замръзнало в избите и камбаните се напукали, когато звънели“. Измръзване убило всички маслини в Европа, кестените били замръзнали навсякъде.

1709 година. Според свидетелството на съвременници, птиците, летящи във въздуха, са замръзнали. Като цяло в Европа „много хиляди хора, животни и дървета са умрели“.

1709 година. Емигранти от Холандия преминали пролива, стигнали до Лондон и се обърнали към британското правителство с молба да ги отведе в Америка.

1709 година. През пролетта флотилии от салове, лодки и спасителни лодки с емигранти плавали по Рейн, опитвайки се да достигнат Англия.

1709 година. Беден урожай. Във Франция имало силен глад.

1709-1711 Прусия, Швеция и Финландия: чумата убила 300 000 души.

1709 година. Лятото в Русия било дъждовно.

1709-1711 Ужасна чума "коси" 9/10 от населението в Киев.

1710 година. Украйна ударена от суша.

1710-1711 Киев. Чумата е опустошила целия град и манастирите, с изключение на Златоверхо-Михайловски.

1710 година. Чумата обхваща почти цялата европейска част на Русия. Поради широко разпространените болести в провинция Петербург, реколтата не била събрана, а в Псков „морът беше толкова голям, че живите нямаха време да погребват мъртвите“.

1710-1711 Чума в Северна Европа. В Талин 90% от населението умира. По 20 хиляди души загинали в Стокхолм и Копенхаген. В Рига "Черната смърт" отвела 60 хиляди души в гроба. „Ведомости“ съобщават: „В Стокхолм хората падат и умират, докато ходят. Напастта се увеличи толкова много, че 1100 души умряха за една седмица".

1711 година. През лятото Русия страдала от „безводност“, придружена от нашествие на вредители. 

1711 година. Последната епидемия от чума в Псков.

1711 година. В Германия последната епидемия от чума.

Между другото, всички тези ниски урожаи, глад, мор и епидемии много напомнят за последиците от Потопа. Въпреки че изглежда, че всички преки препратки към този катастрофален феномен са „почистени“ от фалшификаторите на историята. И въпреки това наистина виждаме в този период доста мощно „изригване“ на различни неблагоприятни явления.

Що се отнася до втория период на "изригване" при използването на термина "потоп", има само препратки към силна суша в Европа през 1741 г. и глада в Ирландия през 1740-1741. Също така, в периода 1736-1739 г. отново има друга руско-турска война. През този период също са и мощните пожари в Москва и Санкт Петербург. Но не можах да намеря никакви преки признаци на Потопа, свързани с този период. Споменава се само за  причинена от земетресение мощна приливна вълна в Бенгалския залив на брега на Индия през 1737 г., която убила 20 хиляди кораба и 300 хиляди души. През същата година мощно земетресение с огромна вълна цунами е забелязано и в Япония, а бурите в Азовско море унищожават половината от корабите на Азовската флотилия.

Така че все още имаме ехо от мощни катастрофални събития. Е, очевидно такъв стил в живописта като "руинизъм" не се появява случайно, точно през 18 век. И изобщо не мога да повярвам, че всички тези художници са рисували уж въображаеми руини, особено след като срещнах някои от тези картини дори сред портретисти и художници на пейзажи, които не могат да бъдат класифицирани като художници-мечтатели. Просто някой наистина се нуждае от всичко, за да не узнаем истината за катастрофите от миналото и това позволява на тази сила да запази тайната си световна сила. И именно в нейната мелница всички нейни слуги изливат вода, отричайки съществуването на катастрофи в нашето историческо минало.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.