събота, 5 юни 2021 г.

Всемирният Потоп - резултат от термоядрена война?

 Дълго време легендата за Потопа, изложена в Библията, както и споменаването на този глобален катаклизъм в легендите и митовете на различни народи на Земята се считат за измислица на древните. През последните няколко десетилетия обаче учените са направили редица открития, доказващи, че подобни катаклизми са се случвали на нашата планета неведнъж в миналото. В същото време много учени се придържат към версията, че тези събития са се случили преди милиони години. Но има и изследователи, които твърдят, че поне последният такъв глобален катаклизъм се е случил преди около 12 хиляди години и именно той е унищожил силно развитите допотопни цивилизации, оставяйки спомен за себе си в легендите на различни народи.

В същото време има много версии на причините, довели до този катаклизъм и все още има спорове по този въпрос. Руските изследователи Михаил и Ирина Брагин не подминаха тази тема, те предполагат, че глобалната термоядрена война, настъпила в миналото, е довела до Потопа, в резултат на който малко хора са успели да оцелеят. В своята книга „Откъде са дошли боговете“ те пишат: „Не случайно сега говорим за цялостно изследване на причините за междупланетната катастрофа и последвалата смърт на цивилизацията на нашите Велики предци заради термоядрената Война, която почти напълно унищожи живота на нашата планета. До изводи може да се стигне, ако внимателно анализирате митовете и легендите на много народи по света ...

Вече показахме по-рано, че в далечното минало (но не милиони години, а „само“ преди около 12 000 години!) на нашата Земя се е случила ужасна катастрофа. Ние твърдим, че това е била истинска ядрена ракетна война! В резултат на „Небесната битка“, която е подробно описана в митове и легенди, настъпила „ядрената зима“, чиято реалност, естествено, Уорън и Тилак не можеха да знаят, тъй като разчитаха на научните данни на своето време, когато атомните оръжия все още не са били измислени ... Въпреки това, дори след сто (!) години учените продължават да остават в поразително невежество относно истинските причини за тази глобална катастрофа, защото все още никой не знае какво е причинило Потопа или защо е започнала ледниковата епоха.

Някои учени смятат, че "поредният ледников период" е дошъл поради увеличаването на ... "отражателната способност" на ледените шапки на полюсите на Земята. Според нас те бъркат причината със следствие, като напълно не разбират, че Ледената епоха е просто следствие от тази Катастрофа и не е поредната (например седемнадесета по ред!), а - ЕДИНСТВЕНА ( !) в цялата история на нашата планета ... Никой от учените не иска да признае тази Реалност, тъй като тя напълно противоречи на техните „стройни теории“ за промяната в геоложките епохи и еволюцията на живота на Земята.

Изказват се и нелепи хипотези относно причините за Потопа. Според наличните "научни" данни Потопът се е случил поради факта, че натрупаната маса лед в Антарктида е достигнала определена "критична" стойност и ледът ... се е плъзнал в океана, причинявайки огромна вълна, която е покрила голяма част от сушата. Според друга „научна“ версия, причината за Потопа е катастрофалното топене на ледниците на Арктика и Антарктида, а някой се опитва да докаже, че причината за всички земни неприятности е била приближаването към Земята на „огромно космическо тяло" (планетата Нибиру), чието гравитационно поле е причинило ужасни наводнения и всички други нещастия.

Ако сравним такива версии, тогава най-реалистичната от тях е хипотезата, според която огромен астероид веднъж се е разбил на нашата планета, което е довело до мощни земетресения, повишена вулканична активност и Потопа, а „метеоритна зима“ се е превърнала в пряко следствие на сблъсъка на астероида със Земята ...

Според нас всички горепосочени хипотези, включително „метеоритната“, са абсолютно неоснователни, тъй като описанието на тази Катастрофа (в дешифрирани писмени доказателства, както и в устни митове и легенди) директно сочи към напълно различни причини за гибелта на цивилизацията на нашите предци. На първо място, говорим за военен конфликт между „богове“ и „небогове“ (според древните индийски митове войната се е състояла между Сури и Асури!). Този конфликт предизвика ядрената война, последицата от която е била унищожаването на цивилизацията на боговете".

Всъщност в митовете на различни народи се споменава древната „война на боговете“, в която са използвани оръжия с колосална разрушителна сила, унищожили древните допотопни цивилизации. Възможно е също подобни, макар и по-малко глобални и разрушителни събития да са се случвали в историята на човечеството и в много по-късни времена. Така например, сега много алтернативни изследователи твърдят, че нещо подобно се е случило преди около 200 години. Нашата планета е пълна с идеално кръгли кратери, които учените упорито наричат ​​„метеоритни кратери“. Но помислете сами: падат ли винаги метеорити под ъгъл от 90 градуса спрямо повърхността на планетата? Просто не може да бъде. Това означава, че преобладаващият брой истински метеоритни кратери трябва да имат формата на овал, а не на кръг, с пръст, падаща по траекторията на полета. Ако не ми вярвате, можете практически да го проверите, като хвърлите камъчета в пясъчника.

Следователно това не са "метеоритни кратери" и следователно хипотезата за разрушителни войни на земната повърхност не изглежда толкова неправдоподобна, както официалните историци се опитват да я представят, без да обръщат внимание на много артефакти, включително разрушени древни мегалитни структури със следи от топене и мощни ударни вълни. Освен това има учени и независими изследователи, които твърдят, че точно по този начин (и вероятно едновременно) цивилизацията на Марс е била унищожена и следователно разрушителната „война на боговете“ може да има междупланетен или дори междузвезден характер. Възможно ли е човечеството да е било подложено на мощна атака отвън, от дълбините на далечния космос или това са били „разборки“ между различни цивилизации на самата Земя? Отговори на тези и много други въпроси могат да бъдат получени само чрез продължаване на по-нататъшните изследвания.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.