понеделник, 28 юни 2021 г.

Осъзнати сънувания и излизания извън тялото. Същността на разликите и интересни заключения

 Хората, които се интересуват от езотерични практики, често бъркат осъзнатото сънуване с излизанията извън тялото в други външни реалности. В действителност обаче далеч не е същото. Какви са разликите между тях?

Ясновидката В. Лукянова много конкретно посочва тези различия, в продължение на много години тя използва не само техниката на осъзнатите сънища, но и практиката на извънтелесен достъп до астралната реалност. И този дългогодишен практически опит й дава право да говори по този въпрос с доста вероятна степен на компетентност.

Нека обаче дадем думата на самата ясновидка и ето какво тя пише за това: „Осъзнат сън - това е същият астрален свят, но създаден въз основа на нашите желания, нашия личен опит. Т.е., в осъзнат сън човек може да прояви всяко свое желание, да говори с всеки човек.

Чрез мислите си можете да създавате хора, империи, градове и много, много повече, колкото и странно да звучи ... И повярвайте ми, няма нищо по-вълнуващо от това да сте създател на вашата реалност и всички събития от живота. ..

Какво е тогава астралният свят? Това е по-фин свят, който съществува паралелно на нашия, независим от нас и нашите желания, действия.

Астралът е колективно пространство, където се събират същества от различни измерения, планети и дори Вселени. И там всички се срещаме, обменяме опит и се учим един от друг.

Но в Aстрала, както и в OС, има много нива и измерения. До кое от нивата ще стигнете - зависи от вашия етап на развитие. Например, ако човек е зъл, нечестен, подъл, лицемерен, тогава той ще попадне в долния Астрал, където живеят демони и негативни същества. Ако човек е мил и добър, тогава той ще попадне в по-висша реалност и ще получи положителни емоции. Следователно измерението отлично характеризира вас и вашия начин на живот, вашето мислене и вашата същност като цяло.

Когато влезете в осъзнат сън, ясно разбирате, че това е сън и можете да контролирате процесите. Всичко изглежда много по-реалистично. Цветовете са по-ярки, вкусовете са по-силни, звуците са по-силни и по-ясни, зрението е изострено толкова, че могат да се видят дори молекулите. Това е впечатляващо.

И също така, ако пиете алкохолна напитка насън, след събуждане ще бъдете пияни. Това е така, защото мозъкът работи там по същия начин, както в реалния живот и не вижда разликата, така че всичко, което правите там, се отразява тук.

В Астрала човек сякаш е изваден от тялото и той се оказва в ефирно пространство. Това обикновено се случва преднамерено, като се използват голямо разнообразие от техники и методики. Ако излизането не е спонтанно, тогава самият човек го формира чрез извършване на определени действия.

Следователно астралните излизания не могат да бъдат объркани с осъзнат сън. Най-често излизането е придружено от шум, бръмчене, треперене или просто някакво внезапно движение. ХЛОП - вие сте в Астрала.

Но основната разлика е, че Aстралът е колективна реалност. И там не можете да промените нищо. Пространството там изглежда много реалистично, сякаш мъглата изчезва и нещата стават много по-ясни, отколкото виждаме в ежедневието. Съществата и хората също изглеждат познати, но когато общувате, разбирате, че те са различни: външният им вид е измамен, поведението им е необичайно ... "

По този начин могат да се направят следните заключения:

Светът на осъзнатите сънища е един от паралелните светове на нашата вътрешна Вселена и следователно отговаря на нашето влияние: можете да разглеждате молекули, да променяте картината на пейзажа, да създавате образи на същества и т.н.

Всъщност ние сме Създателите на този свят и следователно нашите способности в него да контролират реалността могат да бъдат сравнени с възможностите на Бог. Може дори да се предположи, че светът на осъзнатите сънища е „тренировъчна“ реалност (тренировъчна площадка) за ученици от Училището на създателите на реалността.

Астралният свят е един от паралелните светове на колективната реалност - външната Вселена. Следователно възможностите ни в него са повече от скромни и зависят от нивото на развитие на съзнанието. И докато стигнем до последния клас на Училището на създателите на реалността, способността ни да променяме колективната реалност е минимална.

Първо трябва да се научим да преобразяваме положително световете на нашата вътрешна Вселена. И с постигането на хармонично състояние на всички елементи в тях, нашата вътрешна същност също се трансформира и съзнанието се трансформира на нивото на Създателя (Твореца) на световете на външната колективна Вселена.

Можем дори да кажем, че световете на нашата вътрешна Вселена (осъзнатите сънища) са един вид „курсов проект“ на ученик от Училището на създателите на реалността. И щом нивото на хармония в световете на "курсовия проект" достигне определено приемливо ниво, тогава този "курсов проект" преминава в категорията "защитен", а човекът - в категорията на майсторите на реалността, способни да правят промени в световете на колективната Вселена.

Всичко това добре обяснява древната мъдрост, която казва, че трябва да промените всяка реалност от себе си. А за нивото на „дипломния проект“ на възпитаника на Училището на създателите на реалността може само да се гадае.

В заключение бих искал да насоча вниманието ви към още една подробност, която К. Кастанеда също е споменавал преди В. Лукянова - това са различни „шумове“ (пляскане, бръмчене, тътен, рев и др.), които човек започва да възприема при преместване на "събирателната точка" в позицията на възприемане на паралелни реалности на нашата колективна Вселена. Тези ефекти не се проявяват при прехода към осъзнато сънуване.

Надявам се, че сега успяхме да изясним малко за себе си разликите между осъзнатото сънуване и астралното тяло.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.