неделя, 13 юни 2021 г.

Няколко думи за "теорията на конспирацията"

 Всъщност псевдоскептицизмът относно конспиративната теория идва от структурите, контролирани от глобалния „елит“. Но на кой друг му е изгодно това, ако глупавото и покорно „стадо“ ще продължава да влиза в руслото на „новия световен ред“? Разбира се, на тези, които си представят себе си като „световно правителство“. Но наистина ли се нуждаем от точно такава планетарна полицейска държава на тотален контрол, към формирането на която сме подтикнати чрез създаване на социална нестабилност в различни части на Земята, структурата на планетарната Пирамида на властта?

Предлагаме на вашето внимание мнението на И. Осовин, което той изразява в книгата си "Забранения Марс. Тайната доктрина". И ето какво пише по този въпрос: „Косвена, но не най-маловажната причина за популярността на конспиративните теории се крие и в начина, по който се държат критиците на конспиративната теория. Някои от тях, както в Русия, така и в чужбина, вече не от година предлагат да се прехвърли центърът на изследване директно от теорията на конспирацията към нейния носител, с пълна сериозност, вярвайки, че без изучаване на характеристиките на последното, всеки анализ ще бъде непълен.

С други думи, такива изследователи разглеждат конспиративните теории като вид психични заболявания, докато за самата конспиративна теория напълно се отказва дори наличието на научен подход.

Тоест акцентът на критиката се измества от казаното към това кой точно го казва, внимателно се изследват факти от личния живот и биографиите на теоретиците на конспирацията. И ако има някои съмнителни или дори криминални моменти, толкова по-добре. Съмнителни или дори направо престъпни в очите на критиците вече са теориите и идеите, които се изразяват от теоретиците на конспирацията.

Може да се каже и по друг начин: критиците на конспиративните теории много често се ръководят от стария доказан „принцип“ - това не може да бъде, защото никога не може да бъде!“

Подобно мнение споделя и Михаил Хлебников, който пише в книгата си „Теория на конспирацията“: „Въпросът е, че опонентите не просто се разминават в онтологичните предпоставки на своето мислене. В този аспект ние сес блъскваме с двояк проблем. От една страна, колкото и странно да е, една хипотетична дискусия е обречена на провал именно поради съвпадението, но не и заради разликата във видовете мислене.

Освен това трябва да се има предвид, че „теорията на конспирацията“ не е теория в собствената си тясна интерпретация на това понятие, тя е по-широка от класическата научна теория. Следователно всякакви критични аргументи, формулирани на езика на цифрите и фактите, разкриват не абсурдността на конспиративните теории, а абсурдността на нейната критика".

От свое име бих искал да добавя, че опитът на комуникацията в блогосферата показва, че темите, свързани с „теорията на конспирацията“, предизвикват постоянна болезнена реакция от страна на определени сили в лицето на нашествието на „тролове“ и "контрольори". И това е характерен знак, че субектът на „теорията на конспирацията“, въпреки опитите на определени сили да й придадат псевдоскептично отношение, съвсем точно разкрива целите и усилията на тези сили по отношение на човечеството.

Затова просто „включете“ мозъка си и се научете да мислите самостоятелно. Не вярвайте сляпо на никого, разчитайки на чужди думи (включително и на мен). Просто анализирайте информацията независимо, проверявайки я с вашата интуиция. Ключът към истината е във вас самите. Включително във вашата генетична и духовна памет. От това се страхува глобалният "елит", но това е, което ви дава шанс да станете собствени създатели на бъдещето си.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.