понеделник, 24 май 2021 г.

В. Радов за възможността за моделиране на ситуации в материалния свят

 Изкуството да управляваш собствената си съдба е свързано до голяма степен със способността да се моделират ситуации на бъдещи събития. Разбира се, много дълго време ни учеха, че сме или „малки винтчета“, които не решават нищо, или слабоволни „раби на Бог“, които трябва смирено да приемат съдбата си и да не се опитват да я променят. Всъщност обаче има възможност за програмиране на своето бъдеще. За това ни е дадена свобода на избор.

Ето какво можете да прочетете за моделирането на бъдещи събития в книгата на В. Радов "Извън тялото": "Темата заслужава вниманието на учените. Магьосниците и окултистите не могат да бъдат обективни. Крайно време е науката да спре арогантно да гледа на способността на човек със своята воля, изразена в мисъл, да повлияе на последващия ход на събитията и да го отнася само към въпроси на вярата. Въпреки че с този въпрос се занимават учени, всичко това е чисто камерно изследване или изследване с военен характер.

Причината за консерватизма сред широк кръг учени е необичайната поява на причинно-следствени връзки. Изследванията във физиката например са изградени на принципа на приемствеността на тези връзки. Опростено, за учен някакъв вид изследователски или лабораторен експеримент се състои от непрекъсната верига от събития, наблюдавайки ги, той проследява целия цикъл и прави подходящи заключения. Ако веригата от събития по някакъв начин се прекъсне или изчезне изобщо, тогава заключенията се считат за невалидни. В случай на лабораторен експеримент не може да има прекъсване на веригата от събития. Винаги има какво да се напише в изследователското тефтерче. Оттук и консерватизма.

Логиката на по-сложните изследвания се свежда до логиката на банален лабораторен експеримент. Ако учен определя причина и след като е получил възможна последица, не може да проследи връзките помежду им, тогава резултатът в най-добрия случай се нарича хипотеза. Ако, след като зададе няколко пъти една и съща причина, този учен не само не може да проследи връзките с ефекта, но като цяло получава различни възможни последици, тогава това обикновено не се счита за получаване на резултат. И по този начин такива изследвания просто не се извършват, като се считат за ненаучни. Но ситуацията става като цяло безнадеждна в научен смисъл, ако освен това изследователските инструменти напълно липсват, тоест устройства и други подобни. Всички резултати от такива изследвания се класифицират като случайности или шарлатанство, защото истинският учен знае, че уравнение, в което има повече неизвестни, отколкото известни решения, няма.

Но какво е консерватизъм? Все още мога да разбера консерватизма в медицината, когато въпросът е за живота на човека. Но консерватизмът в науката винаги само пречи на нейното развитие. Просто консерватизмът е човешко понятие, а не научен феномен. Много учени са направили кариерата си въз основа на това, което са открили преди тях, без да правят принос. И тогава се появява някакъв Айнщайн и разрушава обичайната им научна конструкция. Има какво да загубите.

Нека се върнем към нашите необичайни, на пръв поглед причинно-следствени връзки, в приложение на посочените по-горе човешки способности. И какво е необичайното в тях от научна гледна точка? В крайна сметка, ако връзката е имплицитна, това не означава, че тя не съществува. Може би точно тази връзка все още не е получила научно потвърждение!

Странно е, когато учените, вместо да провеждат изследвания, дават тази тема на милостта на религиите, сектите и окултните общности, наричайки я въпрос на вяра, без да разбират какво може да се изследва тук. Ако сега няма изобретени устройства за проследяване на неразбираеми връзки, това не означава, че те изобщо не могат да съществуват или че изследванията не могат да бъдат изградени на някакъв друг принцип. Не всички учени принадлежат към някакви религии, така че това изследване е напълно блокирано.

Разбирам, че тук не може да се гледа повърхностно. В крайна сметка темата за способността на човека да влияе на последващи събития чрез мисъл е също толкова свързана със свободата му, колкото и темата за извънтелесното пътуване, което означава, че е под натиск. Знанията, за които говоря, вече не са тайна и са все по-малко обвити в мистика и религиозни идеи. Вярно е, че влизайки в контакт с такова изследване, търсещият със сигурност ще срещне действието на някаква външна сила, тоест сякаш не зависеща от човека. Тази сила изглежда съвсем разумна и няма нищо общо с видовете сили и енергии, познати ни.

Може би по този начин ще бъде възможно да се доближите до разбирането какво всъщност е човек. Лично за мен отговорът на този въпрос е нещо подобно. Човекът е много по-голямо явление, отколкото обикновено се смята. Той не е физическо тяло, въпреки че приживе той е свързан с него с мощни връзки. Намирайки се във физическо тяло, той е едновременно затворен и има широки възможности. Човек е способен да създаде отделна реалност около себе си със своята мисъл и моделиране на събития.

Тази способност е отворена за него както във физическия свят, така и в фините светове, с тази разлика, че във физическия свят промените, инициирани от мисълта, отнемат време, за да бъдат осъзнати и могат да бъдат блокирани от други хора и от самия човек. Способността да бъде създател на собствената реалност е дадена на човека по право от рождение и зависи от степента на близостта му с външна сила, която, като е неутрална, реализира намерението на човека. Човек е в състояние да бъде в сътворение с външна сила, настройвайки се на тази връзка ... ".

Но как можете да настроите съзнанието си да взаимодейства с тази сила? Всъщност шамани, магьосници, духовници, взаимодействайки с различни проявления на тази сила, извършват такава настройка. И такива ритуали породиха много религии. Но можете да взаимодействате с нея без окултни и религиозни ритуали. Основното нещо е да прочетете правилно нейните "знаци" за начало. И след това - да се научите как правилно да формулирате вашите послания - поръчки за бъдещето.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.