петък, 7 май 2021 г.

Защо прогнозите на Тесла не се реализират?

 Името на великия сръбски учен и гениален изобретател Никола Тесла сега е в ушите на мнозина. Все още обаче не е изчистено от лъжливата клевета, която беше пусната от слугите на паразитите, защитавайки интересите на господарите. Сега мнозина вече знаят за това, че цялата съвременна електротехника съществува върху многото открития и изобретения на Н. Тесла, но малко хора се замислят защо около името на този учен е създадена изкуствена завеса от мистика и мистификации. Сега дори откровените му врагове признават, че през първата половина от живота си той е създал много полезни устройства, които човечеството все още използва.

Що се отнася обаче до втората половина от живота му, слугите на паразитите продължават да твърдят, че ученият или „е полудял“, или се е занимавал с „измами“. Защо така? Всичко е заради това, че той засегна темата за „забраненото“ за човечеството знание относно етерните енергии, която искаше да направи достъпна за всички обикновени хора. Ето защо той работеше над принципа за безжичното предаване на мощност, който въплъщава в някои от съществуващите си модели и устройства. Всичко това обаче явно не устройваше собствениците на корпорации, обвързани с традиционната енергетика и електротехника, тъй като заплашваше да ги лиши от страхотните печалби, които те все още получават от нас поради прекомерно завишените и изкуствено увеличаващи се тарифи годишно.

Ето ви отговора кой е спонсорирал цялостната информационна кампания за дискредитиране на името на учения и прикриване на неговите уникални разработки. За тази цел псевдонаучната критика на неговите открития прозвуча първо в "жълтата преса", а след това и в научни публикации, а след това напълно невярно, необосновано бърборене на слугите-паразити, отработващи стипендиите на своите господари. По същото време изданията на книги и произведения на Н. Тесла бяха изтеглени от всички библиотеки. Не можеше да бъде иначе, тъй като се подготвяше тотална фалшификация в науката, предназначена да отведе настрана човечеството от „забранената“ теория за етера и технологиите за получаване на евтина ефирна енергия. И досега цялото човечество (с изключение на "върхушката" на паразитната пирамида) използва остарели и вредни за околната среда технологии, плащайки заради своята слепота и лековерност непрекъснато нарастващите изисквания на собствениците на ТНК за горива и енергия, тъй като алчността на паразитите може да бъде безкрайна като човешката глупост.

Междувременно, още през февруари 1892 г., изнасяйки лекция в Лондонския институт по електротехника, Н. Тесла заяви следното: „... Напълно възможно е обаче такива„ безжични “двигатели, както могат да бъдат наречени, да могат се движат от предаваната енергия на големи разстояния през разреден газ. Променливите токове, особено с висока честота, преминават с изумителна лекота през дори леко разредени газове Горните слоеве на атмосферата са разредени. За да прекосите няколко мили пространство, е необходимо да се справите с трудностите от чисто механичен характер.

Няма съмнение, че с огромния потенциал, получен чрез използването на високи честоти и маслена изолация, светлинните разряди могат да преминат през много мили разреден въздух и че благодарение на такива насочени заряди на енергия от много стотици хиляди конски сили, двигатели или лампи може да се захранват от стационарни източници, отдалечени на значителни разстояния. Но споменах за такива планове само като възможности.

Изобщо няма да имаме нужда да предаваме енергия. Преди да се сменят няколко поколения, нашите машини ще се захранват от енергия, която може да бъде получена навсякъде във Вселената. Тази идея не е нова. Преди много време хората бяха водени към нея от инстинкт или здрав разум. В древната и съвременната история тя се изразява по различни начини и на различни места. Намираме я в прекрасния мит за Антей, получил силата си от земята; ние я намираме сред фините разсъждения на един от нашите велики математици в многото намеци и твърдения на съвременните мислители.

Енергията присъства навсякъде в космоса. Дали тази енергия е статична или кинетична? Ако е статична, надеждите ни са напразни; ако е кинетична - а ние със сигурност знаем, че е такава - тогава моментът, когато хората ще успяват да адаптират своите машини към зъбните колела на самия механизъм на природата, е само въпрос на време ... ".

Жалко само, че това време, за което Н. Тесла говори с толкова ентусиазъм преди повече от 125 години, все още не е дошло за нас. И изобщо не поради това, че няма техническа или технологична възможност, а поради прекомерната алчност и желанието за абсолютна власт и пълното поробване на човечеството от страна на „силните на този свят” - паразитен сатанински световен "екит", контролирани от нечовешка "външна сила"... И точно това е основната причина, поради която прогнозите на гениалния сръбски учен относно използването на обещаващи технологии за евтина енергия остават нереализирани по отношение на използването им в мащаб на цялото човечество.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.