сряда, 26 май 2021 г.

Как да останете в осъзнат сън?

 Доста често начинаещите, практикуващи техниката на осъзнатото сънуване, правят много често срещана грешка по време на първите си успешни експерименти. След като осъзнаят себе си в осъзнат сън, те започват да изпитват силна радост и наслада. Но факт е, че всякакви силни емоции ни изтласкват от състоянието на осъзнатото сънуване и следователно за успешното и ефективно използване на тези необичайни състояния на съзнанието. трябва да се научите как да контролирате емоциите си.

Ето - например изследователят на осъзнатите сънища Робърт Вагонер от САЩ дава следния съвет на новаците: "Направихте го! Вие сте в осъзнат сън. Това е невероятно, но стоите (или летите) в съня си, знаейки, че това е сън. Това е невероятно усещане.

Един важен елемент обаче може да отмени вашето осъзнато приключение и бързо да го разсее - вашите емоции. Почти всеки, който практикува осъзнато сънуване, знае, че твърде силните емоции могат да ви изтласкат от пространството на сънищата. Следователно, може би първото нещо, което трябва да направите, когато попаднете в осъзнат сън, е да запазите спокойствие и да продължите напред.

Всеки сънуващ има различно ниво на емоции. Може да изпитате неочакван прилив на радост, еуфория и вълнение, преди да натиснете бутона за начало на осъзнат сън. По някое време обаче вероятно ще осъзнаете, че количеството емоция, което може да се почувства в осъзнат сън, не е неограничено.

Какво да направите? Всъщност е доста просто ... Ако сте обхванати от възбуда, направете едно или повече от упражненията по-долу.

Кажете си мислено, че трябва да се успокоите, да издишате и да се отпуснете. Това просто изречение може да предизвика незабавно намаляване на нивото на емоция.

Погледнете встрани от всичко, което може да ви направи по-емоционални. Ако в осъзнат сън видите Брад Пит с Анджелина Джоли, не позволявайте на емоциите ви да ви завладеят! Вместо това погледнете под краката си. Ако отклоните поглед от вълнуващата сцена, можете значително да намалите интензивността на емоциите. Разбира се, когато се успокоите, можете да ги помолите за автограф, да си поговорите хубаво и да ги поканите да полетят с вас във вашия сън.

И накрая, можете да погледнете ръцете си за няколко секунди, за да охладите емоциите си и да съсредоточите вниманието си. Научих тази техника от Карлос Кастанеда, след като прочетох книгата му "Пътуване до Икстлан". Гледането на ръцете ми ми помогна не само да се съсредоточа, но тази техника изглежда обнови енергията и съзнанието ми и ми помогна да действам по-осмислено в осъзнат сън".

И така, три упражнения, успешно тествани и усвоени от Р.Вагонер, ще ви помогнат да се справите с този проблем. В същото време трябва да се помни за индивидуалните характеристики на всеки отделен човек. Следователно вие сами можете да измислите техника, която най-ефективно ще ви помогне да избегнете прилив на емоции и преждевременно „отпадане“ от сюжета на осъзнатия ви сън.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.