сряда, 4 август 2021 г.

Голямата мистерия на бога на Стария Завет

 За много независими изследователи е съвсем очевидно, че много от проблемите и неприятностите на съвременното човечество са започнали с появата на „библейския проект“ на поробване на човечеството и въвеждането в съзнанието на хората на авраамическите религии, което доведе до множество регионални войни и конфликти, инквизицията и геноцида на онези, които не са искали да предадат вярата на своите предци.

И не случайно някои от тези изследователи започнаха да задават напълно логичен въпрос: кой всъщност е отмъстителният и кръвожаден бог на Израел? Ето например какво можете да прочетете по тази тема в книгата на А. Тулупов "Родът на Севера":


„Сред древните евреи врагът на Бог се наричал Баал Зефон, което е „Владетелят на Севера“... Тази парадигма има напълно логично очевидно противоположно решение - ако истинският Бог е Светлина, то неговият враг е „Принц на мрака". И това е голямата мистерия на бога на Стария завет: "И Яков остана сам. И някой се бори с него до зори; И той му каза: Пусни ме, защото зората настъпи. Яков каза: Няма да те пусна, докато не ме благословиш. И той каза: Как се казваш? Той каза: Яков. И той му каза: Отсега нататък няма да се казваш Яков, а Израил, защото ти се бори с Бога“. (Битие 32)

Бог се страхува от светлината на зората, както дяволите, духовете, вещиците, всякакви зли духове се страхуват от нея в руските приказки? Богът на Синай каза на Мойсей: „Не можеш да видиш лицето ми, защото човек не може да види лицето ми и да остане жив” - това не е ли погледът на Вий? Божествено ли е, светлината на Слънцето убива ли? Но лицето на дявола е ужасно, а луната е ужасна в пълния си блясък. Нека си спомним, че в египетската традиция Тъмнината е обиталището на враговете на Ра, на първо място главният враг на Апофис, както и всички демони от долния свят. Всичко, което е нечисто, „нощно“ ... и не е ли Сам Бог „сложил тъмнина в покрова Си“ (Пс. 7), а самият Моисей не „влиза в тъмнината, където е Бог“ (Изход 20) ... Бог на Авел и Яков се страхува от Зората, „Носителят на светлината“ на „обиталището на Севера“ ... “


Е, кой може да се страхува от Светлината и да живее в тъмнина? Само всички видове зли духове и нечовеци и ясно свързани със силите на тъмнината, хаоса и разрухата. Ето откъде е жестокостта и жаждата за власт, отмъстителността и кръвожадността, търсенето на кървави жертви, с чиято енергия се хранят демоните и техния Принц на мрака. Явно не си струва да се учудваме, че заедно с появата на Земята на „библейския проект“ за поробване на човечеството, човечеството започва да има всички настоящи проблеми и беди. Източникът на всичко това е напълно разбираем.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.