неделя, 29 август 2021 г.

Каква е целта на картографирането на света на сънищата?

 Вече говорих за уникалното преживяване на група практикуващи осъзнати сънища, които се наричаха „хакери на сънища“. В хода на изучаването на пространството на сънуваната реалност те направиха много интересни открития във връзка с различните й обекти. Освен че водят дневник на сънищата, те съветват сънувачите да се занимават с картографирането на тази реалност. Но за какво е нужно това?

Ето какво пише за това една от представителките на „хакерите на сънища“ - Равена Леа в книгата си „Хакери на сънища. Пътеводна звезда“: „... картографията на сънищата е надраснала функциите си на трикс. Тя се е превърнала в нещо повече от врата към виртуалното пространство. Законите на това пространство са близки до законите на света на сънищата. Можем да кажем, че картографирането е играчка за първото внимание, но играейки с него, съзнанието изучава „второто внимание“.

Спомняйки си сънищата всеки ден и изписвайки ги на карта, отново и отново въвеждате части от вашето съзнание в света на сънищата. И в даден момент се събира критична маса, има качествен скок. В живота този момент се проявява с лавина от спомени за минали сънища. След това започват стабилни ясни сънища.

С известна практика сънувачът формира намерение да фиксира пространството. Така, насън, вие се държите не като герой от сюжета на съня, а като наблюдател и изследовател. Това отношение е от полза, тъй като дава възможност да се овладеят осъзнатите сънища, да се извършват много интересни действия (например, да се изучава левитация и теленкинеза), да се създаде изкуствено пространство за сънища и след това да се компилира със сънуваната реалност.

Докато практикувате, започвате да си спомняте по време на сън, че сте били на това място вече няколко пъти. Така започва да се събужда споменът за сънищата. Трябва да цените тези моменти, да ги постигнете, да си спомните такава задача насън. При правилна практика (когато има свободна енергия, когато не сте обременени с проблеми и ежедневие), споменът за сънищата ще започне да се събужда. Този момент на пробуждане на паметта е подобен на сатори, екстаз и лудост. След него ще станете различен човек. Ще станете сънувач".

И така, оказва се, че картографирането на сънища ни помага да станем сънувачи, т.е. тези, които не само действат съзнателно в света на сънуващата реалност, но и имат пробудена памет за сънищата. За да бъде осъзнатостта и будността на съзнанието в света на сънищата висока е необходимо да се развие т.нар. „второ внимание“ или вниманието на сънуващото тяло. „Събуждайки се“ в света на сънищата, започваме да се събуждаме по-пълно и в света на ежедневната реалност, създавайки информационен мост между полукълбата на нашия мозък и синхронизирайки ги за хармонична работа. Само по този начин човек може най-накрая да се „събуди“ от наложените на човечеството крамоли и да спре да бъде „разменна пешка“ в игрите на сили, враждебни на човечеството.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.