неделя, 15 август 2021 г.

Трансформация на образите от съновиденията?

 Продължаваме да изучаваме информацията, получена от група изследователи за осъзнатите практики на сънуване, наречени „хакери на сънища“. И днес ще ви запозная с онези обекти от света на сънищата, открити от тях, за които не говорих последния път. Въпреки че вече беше споменато, че в този свят има места и обекти, повече или по-малко стабилни, както и в непрекъсната трансформация. И ние ще се спрем на този момент и някои други по-подробно.

В книгата "Хакери на сънища. Пътеводна звезда" един от сънувачите на тази група, Равена Леа, смята, че един от ефективните методи за овладяване на този свят е неговото картографиране. Това позволява да се движите перфектно във времето и да избягвате опасните си места. Ето какво пише тя за тази сънувана реалност: „Има стабилни и непроменени места на картата, но има и зони на трансмутация, където всичко се променя.

Да речем, че сте сънували басейн. Когато се събудите, вие го рисувате на картата, включително околната среда: някои сгради, мост и магистрала. По-късно виждате това място отново насън. Само че този път сградите изглеждат по-различно, пътят е по-широк, а мостът минава през широко дефиле. Вместо плувен басейн виждате строителна площадка с яма, пълна с вода. След месец ще сънувате пустинно дефиле или дори бездна, която се намира на мястото, където са били басейнът и ямата. Но знаете, че това е същото място на вашата карта. Факт е, че с това място се случват постоянни трансформации. Тези трансформации се случват бавно, стъпка по стъпка.

Нарекохме това явление „зоната на трансмутация“. Нашият анализ на картите показва, че има три зони на трансмутация. Две от тях са входове в т. нар. „долни светове“. Раят се намира в югоизточния ъгъл. Много красиво място. Но аз лично бях изумена колко малък и селски е.

В света на сънищата можете да намерите много капани за вниманието: лабиринти, затвор (гигантски компютър), бащина къща и т.н. Части от нас се съхраняват на тези места. Това са някои части от нашето съзнание, затворени в отделни носители на информация - нашата „светимост на осъзнатостта“. Определено ще говорим по тези теми по-късно.

На картата има железопътни линии. Можете да ги броите като бонуси. Всяка железопътна линия олицетворява един начин за преместване на събирателната точка. В източната част на картата има железопътни линии, по които се движат парни и електрически влакове, както и други странни техни форми (например влакове на колела). Ако сънувачът пътува с влак по един от тези пътища, на следващата сутрин той ще се събуди в емоционално състояние, различно от това, в което е заспал, и в резултат на това изпада в нова конфигурация от житейски събития. Да кажем, че някой ви е разстроил вчера. Но тази сутрин, когато се събудите, решавате да му простите. Има много възможности за отношението към света около нас и сякаш днес сме избрали начин, който е напълно различен от вчерашния. Леко изместване в събирателната точка променя човека.

"Хакерите на сънищата" вярват, че всяко движение в пространството на съня (в осъзнат сън или не) съответства на леко изместване на събирателната точка. Ако например някой реши да изследва западната част на своя свят на сънуване, той или тя ще изпита силна промяна в своята събирателна точка ...

Когато сънувачът пътува по света на сънищата с железопътен транспорт или самолет, смяната се случва много бързо. При други видове транспорт, като например пътуване с кола, мотор, велосипед и дори свръхбързо бягане, също се наблюдава подобен ефект. Такива промени променят емоционалното състояние на човека през деня след събуждане и може би ден -два след това. С други думи, подобна промяна може значително да повлияе на настоящия момент на сънувача, но няма траен ефект. В резултат на такава промяна може да започнат да се случват събития, които не са му хрумвали по-рано, или обратното. Или започват да му се отварят възможности, за които е мечтал по-рано, или, напротив, изчезват. Очевидно има някаква връзка между такива емоционални състояния и събитията от ежедневието на сънувача".

Хакерите на сънищата твърдят, че картографирането на сънуваната реалност помага да се създаде специален вид „второ внимание“ или „сънуваческо внимание“, което да служи и на целите на сънувача в света на ежедневието. Защото има известна връзка между събитията от света на сънищата и събитията от нашата съдба във физическия свят. И това е известно от древни времена например като феномена на „пророческите сънища“. Но и в осъзнат сън можем да работим с образите на нашето бъдеще, създавайки програми за неговото изпълнение. Вярно е, че малко хора знаят за това, поради което всички официални органи подкрепят мнението сред обикновените хора, че сънищата ни са просто „продукт на дейността на нашия мозък“ и нищо повече.

Но не можете просто да промените позицията на събирателната точка, движейки се в света на сънуваната реалност, а да го направите съвсем съзнателно. Но съзнателната работа с образите на бъдещето трябва да претвори това действие. В същото време можете да работите с тях както по време на медитации в будно състояние, така и при „събуждане“ в сънувана реалност. Достатъчно "напредналите" сънувачи са в състояние сами да генерират и създават образи в сънищата, изграждайки околния пейзаж с помощта на своето съзнание. Но това изисква добър запас от „второ внимание“, което паразитните образувания се опитват да ни откраднат, настройвайки неприятните за нас ситуации във всекидневната реалност и плашещи ни с негативни образи насън.

И в двата случая най-ефективната защита срещу тях е превръщането на отрицателното в положително. И ако се научите да не реагирате негативно на проблеми в ежедневието, а съзнателно да преминете към положителното, можете също така лесно да научите как да трансформирате отрицателните образи на сънищата в положителни. По този начин не само образите на света на сънищата могат сами да се трансформират в други обекти, но и вие можете да промените живота си чрез съзнателното преобразуване на тези образи от сънищата.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.