понеделник, 23 август 2021 г.

Фалшифицирана ли е не само историята, но и историята на християнството?

 Като се има предвид, че през последните 500 години фалшификаторите се опитват почти изцяло да пренапишат историята на човечеството и най-вече на Русия и цивилизациите, които я предшестват, не е изненадващо, че не само „официалната история“, но и „официалната история на християнството“ бяха подложени на такава фалшификация. И двете „официални истории“ се оказаха преплетени и взаимосвързани, тъй като Ватиканът е основният център за фалшифициране на историята, в чиито подземни хранилища артефакти от древни цивилизации и автентични писмени източници са надеждно скрити от човечеството. Именно Ватиканът е автор на двете взаимосвързани „истории”, както и на изкуствения латински език, с помощта на който са направени много фалшификации.

Ето например какво можете да прочетете за това в книгата на издателство „Концептуал“ - „Как и за какво се правят„ свещени ”писанията?“: „За историята на християнството.


- Въображаемият Тертулиан състави цялата история на християнството и я разпространи по целия свят. Това не би могло да се случи преди средата на 16 век.

- Историята между 7 и 14 век е измислена от монашески писатели, които създават въображаеми персонажи и събития.

- Такива понятия като „Отци на Църквата“, „Евангелия“, „Свети апостол Павел“ отсъстват в ранните християнски текстове.

- Преди 16 век не са оцелели ръкописи от историята на църквата.

- Литературните монаси разработиха азбуки, пергаменти и мастила, за да представят ръкописи от различна възраст.

- Приемането на символа на вярата в Никея е измислица.

- Латинският е бил оригиналният език на църквата. Например, Вергилий Полидор използва произведенията само на латински автори, без да се позовава на гръцки автори.

- Католическата църква е създадена сравнително наскоро по време на Тридентския събор или по времето, когато са съставени декретите и тези декрети в по-голямата си част формално се основават на учението на Павел, в действителност те са израз на мнението на отците (монасите), които „са направили“ Павел”.

Павел (Саул) е наистина противоречива фигура и повдига много въпроси относно нейната реалност. Например, изглежда странно, че другите апостоли така лесно го приемат сред себе си въз основа само на едно от неговите изявления, че Христос му се явил във видение и му възложил мисията на апостол. В същото време е известно, че Павел не е бил сред Христовите ученици, които са слушали проповедите му. Освен това самият Христос каза, че е изпратен при „изгубените овце от дома Израилев“. Но тогава кой и кога е променил „християнството“ като религия за другите народи - „гоите“?

Официалната версия на историята на християнството казва, че това е направено от Павел, на когото се приписва следното твърдение: „Небесният Отец, Отец на милостта и Бог на всяка утеха, изпрати Своя Син Христос. Пришествието на Исус беше предсказано в Стария завет. Той може да освободи юдеите, които са живели в съответствие със закона, и езичниците, които са го последвали, и всички могат да станат Божии синове. Христос изкупи нашите грехове пред Бога чрез вяра и своята кръв, но не само нашите, но и целия свят".


Както виждате, има опит не само новата религия, възникнала в името на Христос, да стане религия не само на семитите, но и на останалите - „езическия“ свят, и в същото време да се приплъзне еврейския Стар завет в тази религия, т.е. по същество я превръщат в „клон“ на юдаизма. Но наистина ли Павел е направил всичко това или просто е бил измислен за тази цел от „бащите“ на католическата църква, създадени още през Средновековието? Въпросът все още е отворен.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.