понеделник, 26 април 2021 г.

Използват ли се разработките на Н. Тесла във военната област?

 Въпреки факта, че фалшификаторите на науката проведоха безпрецедентна кампания за дискредитиране на блестящия учен Н. Тесла и на много от неговите разработки, които излизат извън рамките на класическата физика, има основания да се смята, че не само цялата съвременна електротехника се основава на неговите основни открития и изобретения. Част от наследството му е скрито от човечеството и използвано в тайни държавни програми.

Ето например това, което изследователят А. Максимов пише в книгата си "Никола Тесла. Три феномена на гения": "През 1984 г. в Колорадо Спрингс, на Международния симпозиум, посветен на Никола Тесла, беше представен неизвестен преди това документ за тайната работа на учения по създаването на лъчеви оръжия. Документът беше включен в протокола от симпозиума.

Беше отбелязано, че документът е бил в ръцете на американската армия по време на Втората световна война и по-специално служители на Управлението за стратегически служби (по-късно ЦРУ) са се запознали с него относно значението му за военни цели. Всъщност от 1940 г. работата на Тесла в областта на лъчевите оръжия представлява интерес за ФБР и американските военни. И поради това се смята, че списъкът за достъп до документите на Тесла, които се намират в библиотеката на Конгреса на САЩ, е бил „систематично изземван“.

Укриването на постиженията на Тесла в тази област имало сложна система. И се смята, че основата за това е поставил банкерът Морган, който неусетно се е намесил в работата на Тесла по безжичното предаване на енергия. Банкерът вярва, че работата на Тесла по този проблем може да осигури на хората евтина или дори безплатна енергия. Много характерно е, че до края на дните си Тесла говори за Морган като за свой приятел и по всякакъв начин отрича негативното му участие във възпирането на прогресивната работа на учения в областта на електричеството.

А военните се интересуваха от всичко, което беше свързано с възможността за създаване на нови форми или подобряване на съществуващите оръжия. Следователно, както приживе, така и след смъртта на Тесла, разработките му са били под строг контрол на почти всички разузнавателни служби и военни отдели на Америка.

Безбройните изобретения на Тесла, а не само лъчеви оръжия, радар по целия свят, устройства за причиняване на земетресения или манипулиране на мозъчната дейност, могат да се използват за военни цели. Един или повече предаватели могат да изпращат разрушителни импулси навсякъде по света. Оказва се, че с помощта на такова „оръжие на Тесла“ удар от милиони волта е способен да унищожи голям град ?!

Един от военните анализатори на американската армия заяви, че „предавателят за усилване на Тесла създава гравитационен вектор, който може да повлияе на пространствено-времевата тъкан и не е ограничен от скоростта на светлината ...“ Такава вълна, излъчвана от неговия предавател, може да повлияе на магнитния импулс на планетата и да достигне всяка цел на всеки континент.

Съществува предположение, което говори за фактите за участието на Тесла в създаването на лъчеви оръжия: първо, повишената секретност на всичко, свързано с този тип оръжие; второ, споменаването на военни бази, където са били извършвани такива изследвания и тестове; трето, политиката за привличане на млади учени да работят в тази област.

Но всички тези компоненти присъстват при работа с документите на Тесла от страна на ФБР и военните ведомства? Нещо повече, съществува твърдото убеждение, че трудовете и документите на учения са били скрити от обществеността в продължение на много години, за да се защитят свръхсекретните изследвания на учения от военните.

А през втората половина на 20-ти век такова изследване е проектът "Междузвездни войни". Дори ако в края на XX век „лъчите на смъртта“ не са създадени, то техните прототипи съществуват. И както се казва във военните кръгове от двете страни на океана, такива оръжия биха могли да бъдат изпробвани при воденето от страна на САЩ и НАТО на „войни с ниска интензивност“, тоест без използване на ядрено оръжие“.

По този начин може да се предположи с доста висока степен на вероятност, че много от тайните разработки на Тесла могат да са тайно тествани и използвани при водене на различни видове войни, например местни, климатични или информационни. И вероятно една от тези разработки е комплексът HAARP, компонентите на който вече са разположени почти по целия свят.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.