събота, 24 април 2021 г.

Академик В. Драгавцев: генното инженерство е истинска инфекция на организма с аналози на раковите клетки

 Доста често „борците срещу псевдонауката“ в своите PR дейности използват един хитър трик - те обвиняват хората, предлагащи интересни идеи, в „некомпетентност“, въз основа на липсата им на „специализирано“ образование или научно звание по темата на дискутирания въпрос. В същото време самите те често нямат нито опит от практически изследвания, нито най-малка представа за дискутирания въпрос, както се случва например по отношение на проблема с НЛО.

А съвсем скорошните опити на членовете на тази псевдонаучна комисия да лобират интересите на транснационалните земеделски корпорации за разпространение на ГМО у нас предизвикаха възмущение сред доста сериозни учени. И най-интересното се оказва, че в тази област в руската наука действа мощна „пета колона“ от хора, получили различни научни звания, но нямащи нищо общо с генетиката и генното инженерство.

И сред тях младите „издънки“ - няколкостотин „кандидати на биологичните науки“, са особено активни, очевидно не поради собствената си глупост (но най-вероятно от егоистични подбуди) активно рекламират и популяризират предполагаемата безвредност от използването на ГМО за хората и природата. Т.е., хора с доста неясно разбиране за генетиката и това, което те наричат ​​„генно инженерство“, съвсем умишлено изпълняващи поръчката на „Монсанто“ и подобни ТНК, се появяват в различни медии като „експерти“, заблуждавайки жителите на нашата страна. Очевидно някои пламенни „борци срещу псевдонауката“ са решили да „спечелят допълнителни пари“ в същото поприще.

Но нека използваме собствените им техники срещу тях и да се обърнем за мнението по този въпрос към онези, които за разлика от тези „експерти“ са пряко свързани с генетиката. Ето например това, което водещият руски генетик, доктор на биологичните науки, професор, академик на Руската земеделска академия, РАН  и РАЕН, В. А. Драгавцев разказа за ГМО на кореспондента на РИА „Катюша“:


"Това са ГМО лобистите, от които в Русия има много хора. И това е много странно, защото в Русия има само две лаборатории, занимаващи се с генетично модифицирани растения. Това са лабораториите на Константин Скрябин и Лабораторията по органична химия. В тези две лаборатории има само 15 служители ... Но лобистите, които се развъдиха в Русия, станаха много. Например имаше писмо до президента Путин, подписано от 400 кандидати на биологичните науки, които защитаваха ГМО с "пяна в устата".

В „Аргументи и факти“ наскоро имаше публикация на англичанин, който директно пише, че фирмата „Монсанто“ създава лобисти в Русия, от една страна - чрез директно плащане на долари, а от друга - с фалшиви лозунги, че ГМО увеличават добивите.

Лъжа е. Защо? Защото ето ви цитат от Информационния бюлетин на Министерството на земеделието на САЩ от 2001 г .: "Използването на биотехнологии и генно инженерство в момента не увеличава добивите. Необходими са още фундаментални научни постижения, ако искаме да увеличим добивите". Това е написано от Министерството на земеделието на САЩ.

Ето още една работа - „Семена на съмненията“ от американски автори от Американската почвена асоциация: „Устойчиви на хербицидите генетично модифицирани соя, царевица и рапица доведоха главно до увеличаване на използването на агрохимия (повече тонове хербициди и пестициди на декар отколкото за конвенционалните сортове на същите култури)". Това са обективни американски данни.

Следователно разговорът за факта, че генното инженерство, което може да трансплантира само единични големи менделски гени, е техника, която е абсолютно генетично замърсена, тъй като много други неконтролирани гени навлизат в чуждата клетка с трансплантацията на един ген. Включително гените на агробактерии или вируси, които са вектори, към които тези гени се свързват и т.н. Тази процедура е абсолютно замърсена.

Освен това, когато се трансплантира голям менделски ген, този ген може да седи на всяка хромозома и този процес не се контролира. Той може да седне вътре в друг ген и да го счупи, т.е. самата дума, която са измислили - „генно инженерство“, няма нищо общо с инженерството.

В крайна сметка, ако инженерите проектират велосипед или боен самолет, тогава те проектират болт и гайка или нит за всяка "дупка". А тук не е инженерната технология в нашето разбиране, а идентичността на историята на барон Мюнхаузен, когато той срещна елен в гората и той нямаше муниции и затова той изсипа черешови костилки в ствола, застреля този елен, еленът избяга. А една година по-късно той срещна в гората елен, на чието чело растеше черешово дърво, обсипано с череши. Това е въпросното "генно инженерство".

Няма перспективи за увеличаване на добивите по този метод. Възможно ли е да се повдигне икономиката на фермерите по този метод? Да, може, но само първите 3-4 години. Затова Монсанто, знаейки това, сключва сделки с индийски фермери за памук, фермери за соя и царевица. Фермерите подписват тези договори за 10-15 години, тъй като през първите 2 години виждат, че след обработката на хектар земя с Roundup (същият този "Орандж", с който Монсанто полива горите на Виетнам по време на войната със САЩ) всички растения умират и цялата почвена флора и фауна умират. След това семената на соята, устойчива на хербициди, се засаждат на този хектар и тази соя расте в много по-големи количества от обикновено ...

Няма плевели, те са избити и реколтата расте много по-евтино. Но това са само първите 2-3 години, а след това фермерът забелязва, че някои плевели започват да покълват добре. Те имат голямо биоразнообразие и сред тях има такива, които са устойчиви на раундъп. Така те започват да покълват. Когато фермерите се свържат с Монсанто, им се казва: "Увеличете дозата на хербицидите". Но хербицидите са много скъпи и всяка година има все повече плевели ... И някъде на 5-6-та година разходите на фермер за закупуване на хербициди от Монсанто нарастват до 8000%. Фермерът се разорява и се самоубива. В Индия вече има десетки хиляди такива фермери заради действията на Монсанто.


Не само това, Монсанто, която ни внася официално 100 хиляди тона соя в Санкт Петербург като фураж за добитъка, но още 700 хиляди тона се прекарват контрабандно в Новоросийск. И тази контрабандна соя се засява от фермерите на Кубан. И "Монсанто" изпраща агенти, които пътуват по полетата през есента и вземат соя за анализ в САЩ. След като открива своите ГМО култури, Монсанто налага глоби в милиони долари. Тъй като съгласно споразумението нямаме право да сеем тази соя, имаме право само да храним добитъка с нея. Това са действията на тази компания "Монсанто".

Невъзможно е да се повиши добива с помощта на ГМО, тъй като няма специфични гени за "реколтата". Това доказаха академик Жученко, академик Ванюшин от Московския университет и всички епигенетици. Сега се появи нова наука - епигенетика, която твърди, че няма конкретни генетични гени в реколтата. Въпреки факта, че в някои случаи реколтата постига с устойчивост на замръзване, в други - на суша, а в трети - на кисели почви ...

Изследвания на френски учени бяха извършени върху мишки ... Всъщност тези мишки, след като са яли трансгенна царевица, те са имали драстично увеличение на броя на раковите тумори. Те започват да бъдат обвинявани, че са взели мишки с гени, предразположени към ракови заболявания. И така, момчета, в нашата човешка популация повече от 40% от хората са носители на гени, предразположени към различни видове рак.

Но за щастие има така нареченото „липсваща наследственост“. Това означава, че ако човек носи ген, предразположен към рак на гърдата, той ще развие този рак само в 10% от случаите. И в 90% от случаите той не се разболява, защото се храни правилно, използва витамини, води правилен начин на живот, има физическа активност и т.н. Следователно няма директен „релсов“ път от генетичното предразположение към самата болест. Това е доказано отдавна.

Следователно опасността се крие във факта, че тези гени, които „генните инженери“ забиват в други организми, те са като раковите клетки. Те не се подчиняват на общата ключалка на корелация на целия организъм. И когато засадим този ген в друг вид или в друг род, той започва да работи навсякъде: във всякакви тъкани, във всякакви органи, във всякакви клетки. Следователно този трансплантиран ген е идентичен с ракова клетка, която, след като е излязла от корелационната ключалка на целия организъм, се умножава, където иска и както иска. Т.е. това е истинска инфекция на организма с аналози на ракови клетки. Това е въпросното "генно инженерство" ...

След въвеждането на забраната за ГМО в Русия, тези тълпи от лобисти на „генното инженерство“ „се раздвижиха“ и най-лошото е, че разпространяват невярна информация, дошла от „Монсанто“, че уж само „генното инженерство“ ще повиши реколтата ... "


По този начин използването и разпространението на ГМО е една от основните причини за растежа на онкологичните заболявания сред човечеството, да не говорим за колосалната вреда, която причинява на природата. В същото време, както отбеляза академик В. Драгавцев, всички тези пламенни лобисти за ГМО, особено тези от „Комисията за борба с псевдонауката“, нямат нищо общо с генетиката и трябва да бъде приет закон за наказателната отговорност за лобиране на ГМО .

И тук съм напълно съгласен с учения. Самият аз имах шанса да срещна няколко такива ГМО лобисти в интернет, които ме поразиха с цинизма си и фарисейската лъжливост на дребни души, очевидно базирани на егоистичен материален интерес. Разбира се, има някои ГМО лобисти, които правят това от глупост. Но тогава няма нужда такива хора да имат научни степени? Е, всички тези корумпирани същества, които предадоха страната си и хората си за „30 сребърника“ от „Монсанто“, бих предложил да ги хранят насила с тези „рекламирани“ ГМО до края на живота им, за да отговарят за собствените си лъжи относно предполагаемата им „безвредност" за хората ...



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.