събота, 17 април 2021 г.

Водят ли се климатични войни?

 През 1977 г. ООН прие Конвенцията за забрана на "Екологични войни", използвайки средствата за въздействие върху природната среда и нейното изкуствено стимулиране с цел изменение на климата. Тогава между СССР и САЩ беше сключено споразумение за спиране на развитието в тази област, но до каква степен това споразумение се изпълнява сега, когато СССР не съществува?

Съдейки по разширената глобална система на HAARP, споразумението е подписано от САЩ само за лице. И в СССР, преди разпадането, бяха проведени някои изследвания по тази тема. И докъде са напреднали САЩ в тези изследвания, след като много руски учени, участвали в този проект, са се преместили там след разпадането на СССР? Има определени основания да се твърди, че именно HAARP или някои други подобни елементи на климатичните оръжия са виновни за метеорологичните аномалии както през лятото на 2010 г., така и през лятото на 2017 г.

Ето например това, което С. Славин пише за възможността за водене на климатични войни в книгата си „Сто велики тайни на Арктика“: "В СМИ все по-често започнаха да се оявяват съобщения за странни експерименти и проекти. В частност - за програмата ХААРП. Това е съкращение и означава програма за активно високочестотно изследване на авроралния регион на атмосферата. Инсталацията, която заема зона на много приличен стадион, стартира в Аляска през 1997 г. Въпреки че тогава официалната версия на целта на проекта казваше само за изследване на полярното сияние чрез високочестотно въздействие, а сега, отново, официално, този проект е затворен, много експерти не вярват.

И те посочват по-специално, че през лятото на 2010 г. в Русия са се случили събития, които се противопоставят на всяко логическо или научно обяснение - необичайна жега с температура над 40 градуса по Целзий е била придружена от суша, която е довела до множество пожари. Градове и много населени места бяха обвити в смог. Официално това беше обяснено по следния начин: „блокиращ антициклон“, образуван над Източноевропейската равнина, който стоеше на едно място повече от месец и половина. Казват, че той е причинил ненормална температура, изпомпвайки горещ въздух от Азия.

Това обяснение обаче породи само още въпроси: в края на краищата антициклонът не може да стои толкова дълго на едно място, без да се движи и на метър! Това все още не е наблюдавано в природата. Метеоролозите просто вдигнаха ръце и казаха, че подобна ситуация е възможна само веднъж на 1000 години и това се твърди, че вече се е случило при Рюрик. Едва тогава не е имало местни наблюдения, а в аналите са записани много неща ...

Независимият експерт Николай Левашов изложи своето обяснение на пресконференция на 24 юли 2010 г. Каква организация представлява Николай Викторович, остава неясно, но вероятно е доста авторитетна, тъй като прогнозата му се сбъдва и горещината скоро спира. Експертът обаче в речта си позволи да намекне, че вече е свършена някаква работа за това.

После се появи неговата статия „Антируски циклон“ (вестник „Президент“, август 2010 г.), от която за първи път стана известно за използването на климатични оръжия срещу Русия. По-нататък се оказа, че климатичните оръжия са започнали да се разработват още по времето на СССР, но след разпадането на Съюза някои учени заминаха за Съединените щати, където бяха създадени благоприятни условия за продължаване на тяхната работа.

Ако вярвате на такива публикации, тогава принципът на действие на климатичните оръжия е следният. В Аляска, Гренландия и Норвегия са създадени наземни станции, които създават мощно високочестотно излъчване в определени области на йоносферата. Това може да доведе до факта, че на това място защитният слой озон намалява и върху района пада мощен поток от космическа и твърда слънчева радиация. Над територията, където се е отворил такъв „прозорец“, всички живи същества ще бъдат изгорени ...

Друг вариант за влияние върху времето е възможен поради изкуствена промяна в топлопроводимостта на земната кора, подлежащата магма започва да я загрява по-силно. В резултат се образуват две отоплителни системи: едната е въздух, а втората е под земната повърхност. В резултат на това беше създаден своеобразен топлинен уловител за антициклона, споменат по-горе".

Така че, може би целият този шум за „глобалното затопляне“ и „приближаването на планетата Нибиру“ е просто информационна „завеса“, предназначена да скрие от хората истинската причина за нарастването на силата и броя на природните бедствия на нашата планета. В края на краищата, не напразно чуждите и руските климатолози и метеоролози ни плашат все повече и повече с предстоящото засилване на природните бедствия напоследък? Така че може би този растеж е резултат от засилването на интензивността на климатичната война?

Както и да е, а вероятността за това не трябва да се отхвърля. И разбира се, трябва да се помни, че човек е способен да влезе в контакт с елементите на Природата и нейните стихии със своето съзнание и следователно - да влияе на времето. И ако не искаме проблеми в близко бъдеще, тогава трябва да си припомним това древно изкуство, което е било притежавано от древните руски магове, за да се противопоставим на плановете на световния "елит" да създаде климатичен "апокалипсис" на планетата.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.