сряда, 14 април 2021 г.

Имаме ли нужда от ГМО?

 Въпреки твърденията на псевдоучените, продавани на селскостопанските ТНК за предполагаемата „безвредност" на ГМО за хората, има много практически проучвания върху гризачи, опровергаващи тази крещяща лъжа на „юдеите" от „науката", отработвайки техните мръсни "30 сребърника" от "Монсанто" и други подобни чудовища чрез система от хитроумни грантове.

Но има и други учени, които не се продават. Известно е, че първите широко известни трудове за рисковете от използването на ГМО принадлежат на д-р А. Пуштай, специализирал биотехнологии повече от 35 години. Още в началото на 2000-те, докато изучава плъхове, които ядат трансгенни картофи в продължение на 9 месеца, той разкрива, че те имат отрицателно състояние на чревната лигавица и частична атрофия на черния дроб. В същото време обемът на мозъка намалява, страдат чревния тракт, тимусната жлеза и далака. И също така имаше значителни промени в теглото на вътрешните органи в сравнение с контролните плъхове, които бяха хранени с обикновени картофи. По-късно данните, получени от А. Пуштай, са напълно потвърдени от група от 22 независими учени от цял ​​свят.

И като се започне с тези проучвания, се появяват все повече факти, потвърждаващи потенциалната опасност за здравето на лабораторните животни и следователно за хората от използването на ГМО култури. Подобни изследвания са провеждани от италиански, френски и немски учени.

А през 2005 г. такива изследвания бяха проведени в Русия в Института за висша нервна активност и неврофизиология. Изследван е ефектът на трансгенната соя върху потомството на лабораторни плъхове. Тези проучвания са повторени три пъти и един и същи резултат е получен три пъти: повечето от потомството на плъхове, които са се хранили с трансгенна соя, са умрели. Тези животни, които оцеляха, се отличаваха с определени отклонения в развитието на вътрешните органи, състоянието на кръвта, бъбреците, черния дроб и сърцето. Теглото им е 1,5-2 пъти по-малко от теглото на малките плъхове от контролната група, които не консумират ГМО соя. В същото време, дори след прекратяването на храненето с тази соя, всички тези отклонения в развитието и здравето продължават.

Така известният руски учен, доктор на биологичните науки И. Ермакова, въз основа на тези практически експерименти стига до съвсем категорични заключения: „Прогнозите са най-тъжни. ГМО могат да доведат до онкология, безплодие, токсикоза, алергии. Наличието на големи количества полета с ГМО култури води до това, че животните и растенията изчезват. А данните, представени в доклада на ООН, те просто са депресиращи, защото колосален брой различни видове растения и животни изчезват. Вече има информация, че в Америка и Европа 90% от пчелите са умрели, останалата част дават нежизнеспособно потомство ...

Успях да се сдобия с генетично модифицирано соево брашно, което закупихме от месопреработвателен завод. Т.е. това соево брашно трябваше да се използва в колбасите. Започнах да добавям малко от това соево брашно към фуража в размер на 5 грама на животно. Хранех предимно само женски. Започвах да ги храня 2 седмици преди чифтосване с мъжките, след това по време на бременност и кърмене.

Бях готова за отрицателен резултат, но мислех, че той ще е вероятно във второто поколение, може би в третото. Щях да тествам пет поколения, както би трябвало да бъде в „Насоките за тестване на генетично модифицирани храни върху животни“. Но още в първото поколение получените данни ме изумиха, защото над 50% от новородените малки плъхове умряха. Те умряха в рамките на 2-3 седмици. От оцелелите около 40% са недоразвити. Когато се опитах да получа второто поколение, не можах да го получа. Въпреки че всички плъхове са оцелели, те са несравними.

Повторих този експеримент три пъти с различни плъхове и ефектът беше един и същ. Подобни резултати бяха получени и от други служители на нашия институт, след като пристигна нова партида органични фуражи и в нея бяха открити генетично модифицирани соеви зърна. В техните експерименти също се оказа, че повече от половината малки не са оцелели ... "

Ето какво разказа за тези експерименти М. Коновалова, аспирант от един от отделите на този институт: "Сформирахме няколко групи животни. По-точно три. Една група животни бяха "контролни" мишки, 15-20 мишки в група, хранени с нормални фуражи.

Втората група се състои от животни, чието хранене е допълнено с генетично модифицирана соя като изолат, който е получен в един от нашите заводи за преработка на месо, в размер на 10% от дневната им дажба. За този изолат имам санитарно-епидемиологично заключение, в което се казва откъде идва, каква марка е и какво съдържа.

Третата група животни се състоеше от животни, в дажбата на които бяха добавени естествени соеви зърна в същото количество - 10%, които закупихме в Краснодарския край.

Най-поразителните отклонения в развитието на мишките от първо поколение са „изпъкнали очи“, хиперреактивност и парализа на задните крайници. И в третото поколение също наблюдавахме парализа на задните крайници и нарушени двигателни функции. Друг отрицателен аспект е повишената агресивност на женските към собственото си потомство, т.е. женските загубиха майчинския си инстинкт, изобщо оставиха мишките без грижа, а след това обикновено ги ухапваха. Не сме наблюдавали нищо подобно в другите две групи с нормална храна и естествена соя ... ".

Така че може би неадекватното поведение на някои майки по отношение на децата у нас е резултат и от използването на тази генетично модифицирана соя (а у нас тя е разрешена) в нашите месопреработвателни предприятия? И не е ли свързано това с повишената смъртност и растеж на пациенти с рак, безплодие и голям брой алергични реакции? Но за някои това не е достатъчно. Вижда се, че те прекалено много бързат да намалят населението на Земята в съответствие с техния план за „нов световен ред“ и всяка продажна твар иска да се „затвърди“ върху нашето унищожение, като неоснователно се опитва да ни убеди в „безвредността“ на ГМО.

Така че, по всяко време, свестни учени са доказали своята правота чрез практически експерименти. И много от тях са тествали експериментални ваксини върху себе си. Ето защо предлагам за всички тези „рекламодатели на ГМО“ да бъдат хранени с продуктите на генното инженерство, „рекламирани“ от тях.

И ако наистина вярват, че ГМО не вредят на хората, тогава нищо не ги заплашва. А постоянното наблюдение на здравето им ще ви позволи да потвърдите или отречете това. Така че, поне поради тяхната глупост или алчност, другите хора няма да страдат. Тези, които се опитаха да заблудят заради своите „тридесет сребърника“ от земеделските ТНК.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.