понеделник, 12 април 2021 г.

И. Солонко за егрегорно-матричния контрол

 Един от видовете глобално управление на човечеството е егрегориално-матричното управление, което се основава на метода за изграждане на сценарии-матрици на бъдещето чрез манипулиране на съзнанието на хората и използване на силата на колективното влияние на съзнанието на много хора върху реалността на света. Ето какво пише И. Солонко за същността на този метод в книгата си "Изворна вода":


„Преди дадено явление да бъде въплътено в материалните обекти на техносферата или в социалните процеси като сценарий на развитие, то задължително трябва да се прояви като намерение на нечий интелект. Това означава, че ако сте изправени пред някакъв процес, тогава сте изправени пред проявата на нечии интелект.

Всеки човек, дори и да не го осъзнава, все пак участва в ноосферата. По този начин, ако много хора едновременно, във всички детайли и подробности, си представят конкретното бъдеще на един и същ процес и този модел се окаже работещ, тогава те ще образуват матрица на бъдещия процес.

Която първо ще бъде енергийно наситена, благодарение на съмишлениците, ако броят на тези, които са генерирали матрицата, не е бил достатъчен за предвидения процес. И тогава, след насищане с енергия, този сценарий непременно ще бъде въплътен в живота на обществото с участието на „познати“ за повечето ресурси и средства, сякаш „сам по себе си“. Моментът на началото на реализирането на сценария може да бъде произволно зададен и активиран по волята на хората, участващи в него.

Това е пример за егрегорно-матрично управление, което обикновените хора ще възприемат като "мистика", или "чудо", или нечие "магьосничество", ако са "материалисти", или дори изобщо не обръщат внимание на такива явления поради обсебеност от пороци или идеи „фикс“, или просто по невнимание.

Очарователите на тълпи отдавна използват егрегориално-матричното управление при условията на Божието подпомагане, но това скоро ще приключи, тъй като рамката на Божията помощ се стеснява и мярката (матрицата) на справедливото развитие на обществото прекратява процеса на насищане с енергия. Законът на времето стеснява обхвата на злото. Всеки човек може да повлияе на този процес и да приближи светлото бъдеще до собствената си морална воля ...

За да се улесни изграждането на матриците на бъдещето, е необходимо да се оформят необходимите матрици в главите на хората с помощта на митове, картини, „популяризирана“ книга, песен, клип или филм и след това да се активират необходимите сценарии в точното време. Активирането се извършва чрез обикновена телевизионна история в новините или статия в популярно издание, съдържаща емблематични снимки, видеопоредици, изявления на популярния задкулисен М.С. Горбачов. Всеки сам може да даде примери от най-новата история.

Най-яркият пример за егрегорно-матричен контрол е телевизионната програма „Кукли“, където се използват не само образи на известни политици, но и популярни литературни или кинематографични произведения като сюжетна линия. „Посветените“ телевизионни зрители се уведомяват предварително за предстоящите политически сценарии, а непосветените подсъзнателно очакват от „персонажите“ на телевизионното предаване „Кукли“ програмирани решения и действия в съответствие със сюжета. На свой ред истинските политици, чийто образ е използван в програмата, се оказват под натиск от околната среда и „общественото“ мнение, волно или неволно предизвикващи обществено одобрение или недоволство.

По един или друг начин, дори чрез „невинни“ шеги, станали достояние на обществото, е възможно да се влияе върху бъдещи събития, а оттам и върху управлението на обществото. Следователно кинематографията, пресата, популярната култура и средствата за масова информация са директни механизми за управление на егрегорно-матричната система. Към информационната политика в медиите и киното трябва да се подхожда много внимателно. Експертите знаят за силата на въздействието на телевизията върху обществото и отдавна я използват в своите разработки.

Ако видим „странен“ сюжет в телевизионните новини, който се повтаря „на случаен принцип“ по всички централни телевизионни канали и дори времето на сюжета „съвпада“ с известна историческа дата, то това е признак на егрегорно-матричен контрол (т.е., това е един от вариантите на безструктурен метод за контрол на обществото).

Увереността в бъдещето е много важна за хората. В това, че нашите деца ще живеят по-добре от нас, а техните деца, нашите внуци, ще живеят още по-добре. За да може такава тенденция да се развива в живота на обществото, хората трябва да вярват, че доброто винаги надделява над злото. Преди перестройката в СССР повечето филми и книги завършват добре за положителните герои.

Перестройката започна с филми и книги, където краят стана трагичен, а злото остана ненаказано. След това отидоха по-далеч и направиха героите не положителни, а отрицателни персонажи. Резултатът от такова егрегориално-матрично управление виждаме наяве. Просто не бъдете толкова наивни и не мислете, че всичко това е случайно. Тази "случайност" струва много пари за конкретни хора, които не се интересуват от нас. Но е време да прозрем и да отговоряме пред потомците си за съдбата на нашата Родина - планетата Земя.

Сравнете катастрофалната западна митология и нашите ярки руски народни приказки с щастлив край и висок морал. Детската психика се формира от пет до седем

години. На този най-важен етап от развитието на детето му се дава руска народна епопея и му се внушава чувство за красота, или западна агресивна разрушителна култура. Не е трудно да се отгатне кое до какво ще доведе... Нашите предци са действали много разумно, когато са създавали руски народни приказки: те са програмирали щастливо бъдеще в първия смислов ред и са зашифровали за потомците най-дълбоката мъдрост във втория смислов ред от приказките. Ще дойде време и ние ще осъзнаем напълно техните заслуги. Както писа А.С. Пушкин: „Приказката е лъжа, но в нея има намек, урок за добри момчета“.

Нищо не се случва просто ей-така в света, особено ако имаме работа с процеси, които продължават от стотици години (руска народна епопея) или с процеси, които струват много пари (популярна западна масова култура). Тези, които плащат за информационната агресия или подкрепят вековните руски традиции, насочени към културната трансформация на обществото, добре осъзнават своите цели и резултатите от дейността си. Помислете за това и вие, драги читателю, къде сте и с кого? Какъв живот ще подготвим за нашите потомци?"


Така И. Солонко ни разкрива механизмите на разрушителното въздействие върху съзнанието на хората от т.нар. „западни ценности“, които се основават на социалния паразитизъм и огромна хищническа консумация, както и почитане на култа към „златния телец“ и материалното тяло. Но знаейки за механизмите на егрегорно-матричното управление, ние можем съзнателно да влияем върху бъдещето, нашата съдба, като избираме сценарии, които са по-подходящи за нас като реална алтернатива на сатанинския „нов световен ред“, в чието "русло" корумпираните слуги на световните социалните паразити толкова старателно се опитват да вкарат народите.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.