четвъртък, 15 април 2021 г.

Еволюцията на човечеството е свързана с еволюцията на съзнанието

 Въпреки известния успех в разработването на технически средства, изключително рано е да се каже, че самият човек еволюира заедно с тях. По-скоро, напротив, заедно с развитието на всякакви технически „патерици“ се наблюдава и явна деградация на способностите на самите хора.

Много хора, които са живели от съветско време, все още могат да смятат, използвайки таблицата за умножение. След това дойде „поколението на калкулаторите“, а сега като цяло поколението на Гугъл, които се различават малко по нивото си на знания от западните си колеги, които не знаят за много елементарни неща. И дори с такъв примитивен пример може да се види, че човек не еволюира заедно с техническите устройства, а само се превръща в техния все по-унизителен придатък.

Еволюцията на самия човек е свързана преди всичко с еволюцията на съзнанието, което за много хора, поради влиянието на обществото, е в „спящо“ състояние. И много изследователи на езотерични знания обърнаха внимание на този факт. И така, Г. Гурджиев отбеляза, че повечето хора живеят живота си на ниво биороботи, потопени в своите моментни дела.

Ето например това, което изследователят на древните цивилизации Ю. Петухов пише в книгата си „Първоначалният произход на русите“: „Еволюцията е еволюция на съзнанието, пише Гурджиев, и съзнанието не може да се развива несъзнателно ... Според неговата теория , хората идват в нашия свят в „състояние на сън“ или „полусън“ и остават в него до смъртта, повечето от тях са хора-машини, хора-механизми.

Значително по-малко са онези, които, като полагат усилия, „правят“, според Гурджиев, преминават в „будно състояние“, но и те остават „механизми“. Най-редките достигат до състояние на „самовъзпоменание“ - само онези, които съзнателно са в постоянно волево напрежение на „правенето“, т.е. постигане на възвишени и не "самоизпълняващи се" цели. Единици достигат състоянието на „обективно съзнание“, тоест почти напълно излизат от „съня“, престават да бъдат „механизми“, стават хора в пълния смисъл на думата.

Тази визия за човечеството и човека е близка до истинската. Но и тя идеализира достатъчно представителя на Homo sapiens sapiens. В същото време е по-правилно да наричаме оригиналния човек, който идва на света (раждащ се) не „машина” и не „механизъм”, а биоробот, който освен рефлекси и инстинкти, има и програма за самообучение и програма за саморазвитие. Нито едната, нито другата от програмите не извежда човек от състоянието на „сън“. Тук Гурджиев със сигурност е прав. До осемдесет процента от населението "летят на автопилот" от люлката до смъртното легло. И това не е по тяхна лична вина. И не е по вина на вградените в тях програми.

Това е инстинктът за самосъхранение, присъщ на човек, който е за негово добро, за да избегне пренапрежение, като елементарен предпазител, не включва определени части на мозъка или временно ги изключва - такива хора живеят живот, радват се, тъгуват, учат, сключват брак, раждат деца, остаряват и не научават, че са живели живота си в „сън“. Да живееш в „сън“ е по-лесно, по-удобно, по-здравословно и по-забавно.

По правило процесът на познание и самоусъвършенстване при такива хора завършва с дипломирането от училище, университет, в бъдеще те остават на същото ниво или го понижават. Самото образование не „събужда“. „Пробуденият“ човек може да бъде човек без никакво образование. Но все пак преобладаващото мнозинство от „спящите“, като правило, са слабо образовани, те спират процеса на обучение, веднага щом външният натиск, който ги подтиква към това, престане.

Има значително по-малко "събудени". Най-често самият човек осъзнава периода на „пробуждане“, времето, когато престава да бъде биоробот. Всъщност, както счита Гурджиев, това се случва в резултат на интензивна волева творческа (не механична) работа, по-рядко в резултат на мозъчни наранявания. В някакъв момент човек започва да осъзнава, че преди е "спал", интересувал се е от много тесен кръг от проблеми, засягащи главно него лично, семейството му, роднини, приятели, най-близкия кръг, всичко останало се е възприемало, но на механично ниво, с механична реакция. И така самият човек чувства, че се е преместил на друго ниво, чувства участието си в това, което се случва на Земята, във Вселената ...

Връщането в състояние на „сън“ е изключително рядко. Но, както съм отбелязвал много пъти, най-често след известно време човек забравя, че е „буден“, въпреки че в същото време не губи състоянието на „будност“ и продължава да мисли и усеща Вселената в рамките на т. нар. „универсална отзивчивост“. В Русия процентът на „будните“ е много по-висок, отколкото в света като цяло. Това е предопределено генетично и е фиксирано на етнокултурно и езиково ниво. За руснаците това не е случайно придобита черта, а проява на особеностите на генотипа".

Какви са тези „особености на генотипа“? Да, руснаците са преки потомци на арктическата цивилизация на „белите богове“ и следователно техният генотип съдържа колосален слой информация, оставен ни от нашите далечни предци. Ето защо слугите на мрака по всяко време се страхуваха и мразеха руснаците и организираха срещу тях нахлуванията на обединена Европа, както и кървавите преврати и революции. Те се страхуват от пробуждането в руснаците на тази колосална генетична информация на „белите богове“, която ще сложи край на управлението на паразитния сатанински „елит“ и неговите собственици на Земята.

Именно поради тази заплаха се води истинска генетична война срещу бялата раса и нейните народи са подложени на пълна дебилизация и въздействието на унизителна култура, водеща до пълно израждане. В Западна Европа бялата раса вече е обречена. Това се вижда много ясно в тези процеси, които се случват там. И сега много зависи от „пробуждането“ на руския народ. Всъщност съдбата на цялото човечество зависи от това, тъй като със смъртта на бялата раса всички останали неизбежно ще се разградят до полу-маймуни, както беше преди стотици хиляди години с други интелигентни цивилизации на Земята. Това трябва да се разбира и от онези, които служат на нечовеците в човешки облик, обричайки собствените си деца и внуци на смърт и дегенерация.

И този процес на самоунищожение на човечеството, стартиран от нехуманоидни сили чрез първожреците на тъмния егрегор и контролирания от тях световен „елит“, може да бъде спрян само от развитието на съзнанието, а не с технически средства. Деградацията започва от момента, в който човек престане да усвоява нови знания, умения и способности, спира да се учи от заобикалящия го свят и се заключва от него в изкуствено създаден свят на ежедневните интереси.

Но е невъзможно да се „събуди” някого насила. Дойде времето за "отделяне на зърната от плявата" и всяка от страните ще пожъне своята "реколта". И след няколко години нарастващите природни бедствия ще очистят планетата от всичко ненужно и вредно. Предшествениците на тези събития се усещат в момента и това е последната „камбана“ за всички, които все още имат шанс да се „събудят“ и да се включат в процеса на възстановяване на планетата. Да се ​​трансформират от нейна „ракова клетка“ в „интелигентна клетка“, като се грижат за здравето на целия организъм като цяло.

Само истински развиващото се съзнание е в състояние да влезе в контакт със съзнанието на стихиите и самата планета. И без да разкрием тази способност в себе си, ще бъде почти невъзможно да оцелеем по време на природните бедствия. Това трябва да е известно и на паразитните и сатанински сили, които напълно напразно се надяват да седят в подземните градове-убежища. И ако не преминат през трансформацията на съзнанието, тогава никога повече няма да се измъкнат оттам. Земята ще бъде очистена от всичко, което я е разболяло и я е заплашило с унищожение. Защитите на тялото й се активират и те ще пометат от повърхността й онези сили, които се опитват да я унищожат. А в недрата й ги очаква още по-страшната съдба на „погребани живи“. И не забравяйте, че на всеки се дава избор да продължи да „спи“ или „да се събужда“.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.