петък, 23 април 2021 г.

Криптовалутата - поредната „инсталация за лековерни“?

 Мощната криптовалутна PR кампания поражда силни опасения, че зад създаването й стоят едни и същи паразитни сили, създали глобалната финансова система с последователно поробване на човечеството чрез лихвените проценти. Като се има предвид, че част от човечеството вече е започнало да се „събужда“ и да осъзнава тоталната измама, създадена от слугите на системата, създаването на световна система за криптовалута може да се разглежда като вид „резервна“ световна финансова система, която трябва да замени съществуваща паразитна система под прикритието на „нова свободна и справедлива финансова система“. Всичко това много прилича на поредната „инсталация за лековерни“, разработена от световния паразитен „елит“, за да поддържа финансовата и икономическата си власт, но в изцяло нова „опаковка“.

До подобен извод стигна Валентин Касатонов, доктор по икономика, председател на Руското икономическо общество „Шарапов“, който в една от последните си речи обяви създаването на криптовалути като „цифрова революция“ в областта на парите. Значението на тази т.нар. "революция" той вижда в следното:


„Винаги мисля за значението на нови думи, нови термини, които се пускат в обращение. Така днес сложната дума „криптовалута“ стана модерна. Поради факта, че днес поглъщаме думи, без да се замисляме за тяхното значение, попадаме на „куката“ на определени сили ... Какво е „крипто-валута“? Не мога да разбера. Когато пишех първата си книга, бях изненадан от хитростта на тези, които са измислили този термин.

Вижте: „криптовалута“ се състои от две думи: „крипто“ и „валута“. Крипто означава тайна. Убеждават ни, че „сме получили много интересен инструмент, който гарантира поверителност, анонимност и можете да извършвате всякакви операции, без да се страхувате, че някои финансови регулатори ще следят вашите действия, че ще се появят някои финансови посредници, които ще се опитат да предоставят натрапчиво услуги". Просто живеете в този „крипто-свят“ и използвате инструмент като „криптовалута“ или „цифрова валута“.

Но тук има измама. Защото светът на крипто-парите не е толкова голяма тайна. И за да не философствам дълго по тази тема, мога да ви кажа, че най-популярната днес криптовалута, наречена „биткойн“, е проект на Централното разузнавателно управление и други американски специални служби. Трябва да кажа, че дълго време бях самотен в тази гледна точка, но накрая Наталия Касперская каза, че след като Kaсперски са обявени за персона нон грата в САЩ, тя разкрива "ужасна военна тайна" - оказва се, че биткойн е проект на американските специални служби. Но има десетки, ако не и стотици признаци, които предполагат това. Направили са твърде много мръсни „следи“. Какви са тези „следи“ - пише в новата ми книга. Така че с "крипто" можете да се успокоите, всъщност няма "крипто".

Нека сега вземем втората част от тази сложна дума - „валута“. Валутата е почти синоним на "пари". Тук все още има хора, които са учили от тези учебници, където икономическите функции на парите са изброени подобно на таблица за умножение. И на първо място е такава функция като „мярката за стойност“. Наистина ли този биткойн или алткойн е „мярка за стойност“? Да, за един работен ден на крипто-борсата обменните курсове на тази цифрова валута могат да варират плюс или минус двадесет до тридесет процента. Това не са пари. Това е чиста проба инструмент за спекулации".


Е, спекулацията е първата характерна черта на световната паразитна финансова система, създадена за материалното „изкормване“ и поробване на човечеството. И няма значение кой сегмент от тази система стои зад създаването на криптовалути. Основното е, че те ще се опитат отново да заблудят обикновените хора, като се възползват от тяхната лековерност и алчност, превръщайки ги в роби на друга финансова „играчка“ на глобалните паразити. Нека обаче всеки тук да избере сам, защото тези, които се стремят да станат следващите издънки, със сигурност ще се превърнат в тях, тъй като играта на паразитни финансови пирамиди през 90-те години на миналия век не научи някои хора на разум, а и новите поколения "цветя в саксия", които слушаха достатъчно приказките на слугите на глобалните паразити все така ще продължат да търсят своето „безплатно сирене в капана за мишки“.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.