петък, 30 април 2021 г.

Каква е природата на плазмоидите?

 Към едно от видовете наблюдения на НЛО уфолозите съотнасят и наблюденията на странни плазмоиди, които често се държат като интелигентни същества, показващи известна степен на любопитство по отношение на хората. Сферични плазмени образувания са наблюдавани и от военни пилоти по време на Втората световна война, считайки ги за тайното оръжие на врага. Подобни явления обаче се наблюдават още от античността, пораждайки цяла фолклорна тенденция за „огнените змии“. В същото време все още не е ясно дали плазмоидите са представители на паралелна форма на живот, сонди-разузнавачи на друг разум, или са души на починали хора или хора в специални променени състояния на съзнанието, или може би това е просто неизвестен за нас природен феномен?

Ето например какъв случай на наблюдение на това явление е описал в неговата книга „Внимание: летящи чинии!“ руският уфолог, кандидат на техническите науки В.Ажажа: „През февруари 1979 г. в Пенза, на кръстовището на улиците Калинин и Красная Горка, в двора на една от частните къщи, се случи невероятна история от гледна точка на земната логика.

Собственичката на къщата В.М. излязла в малката си заснежена градина, за да вземе част от работното оборудване за почистване на снега. В този момент изпод ябълковото дърво се издигнала оранжева топка с размерите на портокал, сякаш нещо, стреляйки във въздуха от подземно оръжие, изпратило снаряд направо в небето. Жената била онемяла от изненада и от неизвестната сила, която сякаш в менгеме я притиснала около тялото. Няма шум, огън или искри. Около десет минути обаче жената не може да се възстанови. Тя се олюляла в невидимите вълни, които били около нея. Източникът на тези вълни, както тя обяснила по-късно, е епицентърът на огнената топка, която е излязла от земята.

Самата топка, достигнала височина от около няколко хиляди метра за части от секундата, изчезнала от погледа. В момента на изчезването й се образувало зелено сияние, което бавно започнало да се разпространява над вечерното небе и плавно се придвижило на юг, към летището.

Зеленият облак - последица от неидентифициран огнен обект, извисяващ се в небето - бил наблюдаван от ученици от тогавашния Пензенски политехнически институт, кадети от Висшето военно артилерийско училище и жители, които били в близост до домовете си. Общо няколко хиляди души станали свидетели на плавното движение на този облак. В същото време вълните се разпространявали от центъра на облака в страни.

Домакинята на къщата, като се опомнила и изтичала в коридора, веднага накарала сина си да види какво се е случило в градината. Той, отивайки на местопроизшествието, открил само дупка в снежна преспа, с диаметър около десет сантиметра. Снегът се стопил, а отдолу се виждала черна земя, от която идвала пара ... "

В този случай поведението на плазмоида е много подобно на обичайната „кълбовидна мълния“, ако изключим невероятната скорост, с която обектът набира височина. И не е ясно що за зелен блясък видели свидетелите по-късно? Нещо, което напомня за „северното сияние“ или е било пространствено-времеви „портал", в който се гмурнала извънземна разузнавателна сонда? Засега има повече въпроси, отколкото отговори.

Ето какво пише за това самият В. Ажажа: „Изглежда, че обекти, които приличат на огнени топки, изниквайки от нищото и попадащи в нищото, живеят редом с нас. Очевидно това не са форми на извънземен разум, а нещо друго, земно Невъзможно е да се отговори еднозначно дали са разумни или не. Вижда се, че тяхното поведение е логично и в някои случаи рационално, е безспорен факт. И това поведение трябва да се проучи и разбере. Както и, ако е възможно да се определи какво движи това поведение; природни условия-предпоставки (йонизация на въздуха, температурата в пространството, радиационен фон, екологична ситуация и др.) или мотиви, формирани от психологическите емоции на хората, умствената дейност, ритуалните действия и т.н.?

Това, за което иде реч, според нас е свързано именно с проявата на протоплазмоиди в земната атмосфера (и особено в непосредствена близост до хората). Може би обаче трябва да се обмисли и обратното - протоплазмоидите са последиците от съществуването на някои адски структури в невидимия спектър на планетата и последващото им земно материализиране".

Е, много точен намек за определени структури, поели пълния контрол върху съзнанието на представителите на световния „елит“, а от хората те отнемат доста определена енергия, която е „храна“ за тях. Що за същества-хищници и същества-паразити са те, засега няма категоричен отговор. Но едно нещо засега е ясно: те използват хората като „дойни крави“ и именно те са отговорни преди всичко за създаването на нашата планета на цяла планетарна паразитна система, в която пирамидата на властта на социалните паразити е само видимата част от айсберга, но основната му част остава извън границите на възприятието на петте обикновени сетива. Но също така е възможно не всички плазмоиди да са свързани конкретно с тези същества.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.