неделя, 7 март 2021 г.

В. Ажажа за медицинския и биологичния аспект на явлението НЛО

 Съвсем материални ефекти на НЛО върху различни живи организми са отбелязани в различна уфологична литература. Неслучайно известният руски уфолог, кандидат на техническите науки В. Ажажа видя медицинския и биологичния аспект на явлението неидентифицирани летящи обекти като състоящ се от три основни раздела:

1. Неволно въздействие на НЛО и окръжаващите ги физически полета върху хората и животните.

2. Умишлено въздействие върху хората и тяхната среда.

3. Въздействието на остатъчни физически полета на местата за кацане на НЛО, както и в така наречените информационни следи, оставени от тях.

Ето как той разкрива съдържанието на тези раздели в книгата си „Внимание: летящи чинии!“:

"1. Неволните въздействия включват:

- емоционален и психически ефект от необичаен тип НЛО и техните екипажи и "странности", придружаващи техните полети и дейности (изненада, еуфория; страх, нервен шок; променено състояние на съзнанието; стимулиране на слуховата система; поражения и заболявания на зрителните органи; прегряване на тялото, изгаряния, дерматит и тумори; главоболие, дискомфорт и депресия; повишено кръвно налягане, промени в състава на кръвта; лъчева болест и дори импотентност).

В повечето случаи човек изпитва кумулативни ефекти.

2. Умишлените въздействия включват:

- повишен страх до панически ужас и загуба на съзнание;

- пълно или частично обездвижване (каталепсия) при подчертана яснота на ума;

- енцефални ефекти - от еуфория и внушени модели на мислене и поведение до четене на информация от човешкия мозък и блокиране на паметта (частична или пълна амнезия);

- Нанасяне на психологическа травма по време на отвличания и медицински прегледи на борда на НЛО, както и в процеса на сексуални контакти и генетични експерименти;

- физически наранявания със следи по тялото;

- въвеждането на импланти и прилагането на така наречените информационни следи върху тялото на хора и животни;

- експерименти върху хора за определяне на способността им да оцеляват в екстремни условия и дори опити за промяна на характера и навиците при контролирани условия;

- трагичен изход от контакти (смъртоносни случаи на излагане на радиация, до спонтанно изгаряне на хора); вивисекция на животни (десетки хиляди) и хора (няколко десетки); аварии и катастрофи на наземно оборудване и превозни средства;

- накрая, положителни ефекти върху човека и неговата среда (подобряване на екологията; предоставяне на помощ или спасяване на живот в екстремни случаи; изцеление и подобряване на човешкото тяло, до очевидно подмладяване; развиване на психически способности у човека; насърчаване на духовния растеж на хората, интересуващи се от това (екология на съзнанието, участие в формирането на нова раса на Земята).

Умишлените въздействия могат да бъдат с временни или необратими последствия.

3. Въздействието на остатъчни физически полета включва в себе си сходни неволни въздействия, включително до аризонската треска, което е преживяно от сталкера Емил Бачурин, Перм. Изброените ефекти се потвърждават от десетки примери за всеки вид".


По този начин както самите неидентифицирани летящи обекти, така и тяхното въздействие върху околната среда са доста материални и нямат нищо общо с масовите халюцинации и други тромави и откровено „надути“ версии, обясняващи проявите на явлението НЛО от позицията на „официалната наука". Нещо повече, налагането на псевдоскептични нагласи и невярна информация за негативните прояви на явлението НЛО върху хората може да струва на някой загубено здраве или дори живот поради неочакван контакт или дори просто наблюдение на това явление.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.