вторник, 23 март 2021 г.

Защо хората изчезват от снимките?

 Известно е необичайно явление, когато на снимка внезапно се появяват невидими за окото лица или дори човешки фигури. Доста често сред такива фигури хората разпознават свои роднини и приятели, които вече са починали. Следователно подобно явление често се свързва с проявата на паралелни светове, включително т.нар. "светът на мъртвите".

Но се оказва, че има напълно противоположно явление, когато хората, видими с обикновено зрение, изведнъж не се появяват на направените снимки. Свързано ли е това и с проявлението на паралелни светове? Цял архив от такива загадъчни случаи бяха събрани от канадския уфолог и изследовател на паранорални явления Греъм Конуей и известния американски уфолог Бъд Хопкинс. Ето как някои от тези необичайни случаи са описани от руския уфолог, д-р В. Ажажа в книгата му „Внимание: летящи чинии!“, свързвайки ги с проявата на явлението НЛО:

„Една дама от Ванкувър, която многократно е била отвличана от НЛО, каза на уфолог, че веднъж на парти в компания на приятели, където тя дошла със съпруга си, са направили няколко групови снимки, но когато филмът е проявен, нито жената, нито съпругът й са на снимките. Всички останали гости са излезли отлично, но по някаква причина тези двамата се оказали невидими за обектива на камерата - „празно пространство“.

Още по-изненадващ инцидент се случи с друга семейна двойка, участвала в един от масовите протести. Демонстрацията била заснета по телевизията, но когато събитието било показано във вечерната емисия новини, двойката не била сред протестиращите! Всички, които били отляво, отдясно и зад тях - си били там, а тези двамата сякаш ги нямало!

В такива неща е трудно да се повярва, а Конуей, свикнал да критикува всякаква информация, предположил, че разказвачите може би просто са забравили някои подробности: може би в този момент те отсъствали за минута или, да речем, самите те са правели снимки и следователно ги няма в кадъра.

Но през 1993 г. подобен случай е описан от Бъд Хопкинс, известен американски уфолог, благодарение на който, между другото, широко известният сега израз „загубено време“ стана широко разпространен: така започнаха да наричат ​​времевия период, който напълно отпада от паметта на похититения.

Когато Хопкинс изнасяше лекции в Австралия, към него се обърна г-жа Уошбърн. Тя показа на изследователя няколко снимки, направени по време на престоя на семейството й в Бризбейн, Куинсланд. Има много хора на и около детската площадка и всички те се виждат ясно в кадъра, но никой от семейство Уошбърн не е хванат от обектива. Поведението на другите, което би могло да се съди по същия филм, показва, че за всички тези хора, както и за фотографския обектив, и четиримата Уошбърн изглежда не съществуват - те са невидими.

Бъд Хопкинс подложи и двамата съпрузи на регресивна хипноза и ги помоли да си припомнят подробностите от този ден. И тогава г-н Уошбърн изведнъж започна да описва онова, което се появи от „тайните“ складове на паметта му едва сега, под хипноза: как в зрителното поле се появява светеща топка, след това друга, трета и след това по-голям летящ обект. И НЛО вкарва вътре всички членове на семейството - един по един ... На Хопкинс става ясно, че околната общественост не е виждала нищо от това - нито НЛО, нито придружаващите го топки, нито отвлеченото семейство Уошбърн.

Както се съобщава във вестник "Zeit", в германския град Мюнхен живее някой си Курт Шварц - единственият, който изобщо няма своя снимка. И въпросът съвсем не е в това, че Курт не обича да се снима, той просто не излиза на снимките. Всички, които са се снимали с него, се виждат ясно на снимките, а там, където трябва да е Курт, има само белезникаво петно. Ето защо в семейните албуми няма нито една снимка, на която да можете да видите главата на семейството. Габи, съпругата на г-н Шварц, се притеснява, че през целия си живот не са имали нито една обща снимка. И потомците изобщо няма да знаят как е изглеждал г-н Шварц! Дори на сватбената снимка Габи изглежда е сама, без младоженец! И сега тя дори мисли да наеме актьор, да го направи да прилича на съпруга й и да направи съвместна снимка.

Как човек от плът става фантом на снимката? Все още никой не може да обясни това. И какво се случва в крайна сметка? Но се оказва, че на снимката може да има нещо, което окото не може да види, а също и напротив, напълно материален обект - човек - може да изчезне от снимката.

Това са чудеса за нас. Но може би подобни чудеса са напълно достъпни за извънземните, които участват в отвличането на хора? Ето защо те не само забраняват на похитения да говори за контакта, но и изтриват от паметта на човека всичко, което той е видял и преживял по време на отвличането. А с цел някой да не може да прочете информацията от снимката, очевидецът на контактите по някакъв начин става невидим за фотографския обектив".

И така, В. Ажажа и Б. Хопкинс свързват подобно явление директно с технологиите, които се използват при отвличането на хора от създадени от човека видове НЛО. Тези НЛО могат да бъдат както пилотирани, така и автоматични изследователски превозни средства на същества, които много по-правилно е да се наричат ​​„пришълци“, а не „извънземни“, защото не можем да кажем дали те са се появили в нашия свят точно от друга планета, а не от паралелни светове или дори от друго време. Но такива технологии много приличат на техномагичните.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.