понеделник, 22 март 2021 г.

Неолиберализмът като оръжие на световния "елит" срещу народите на Земята

 Много от проблемите на съвременната цивилизация са следствие от въздействието на идеологията на неолиберализма, която завладя преди всичко съзнанието на западния управляващ елит. Но в нашата страна, поддръжниците на тази идеология носят много вреда на страната, като предоставят плана за изпълнение на създаването на "новия световен ред", който се налага на човечеството на тези верни слуги на световните паразитни и сатанински сили.

И колкото по-ценно може да бъде мнението на човек, който сам някога се е придържал към либералната идеология. Ето например, какво пише за нея един от експертите на клуба Изборск, М.Делягин: "Защо неолибералите убиват своите народи?": "Приемането на тази идеология и служенето на нея, по силата на нейните особености, неизбежно налага на човешкото съзнание сериозен отпечатък, който е необходимо да се вземе предвид и да се използва. В края на краищата, пренебрегвайки особеностите на съвременното неолиберално съзнание качествено намалява ефективността на взаимодействието и затруднява да се противопоставим на безумната и неограничена агресия на неговите носители.

Аз се покайвам, в зората на мъглявото ми юношество, по силата на възрастта, липсата на образование, вродена тенденция към лоялност и исторически условия, се придържах към либералните възгледи и до ден-днешен съм искрено благодарен на Е. Ясин, близкото наблюдение на действията и начинът на мислене на когото ме избави от тази интелектуална болест относително бързо, безболезнено и ефективно.

Без да влизам в детайлите на многократно разгледани дефекти на неолиберализма и причините за неговата популярност, ще посоча основния недостатък: неговите поддръжници изхождат от убеждението, че всеки човек винаги може напълно да отговаря за последиците от дейността си. Подчертаваме - не "трябва", а "може", точно тук и сега. И ако е така - възможно е и дори е необходимо точно тук и сега да бъде поставен в съответните условия и съответно да бъде разпитван.

Според моите скромни наблюдения, тази установка е неправилна дори за повечето хора от развитите страни - в практическата политика, като правило, се взема предвид от властта (тъй като тези държави действително остават развити). И човекът, и човечеството все още не са напълно съвършени, каквото и да правят ...

За Русия основната част от населението, която все още не е напълно адаптирана към шоковото попадане в пазара, философската максима на неолиберализма е и остава откровено неправилна. Нейната употреба не напомня дори на хвърляне във водата на незнаещ да плува: един вид, ако не изплува, сам си е виновен, - но изискването към "ключаря" (а поне и до професора по биология, ако някой е обиден) незабавно да положи изпит по квантовата физика с алтернатива за декласиране и бедност.

Именно използването на тази доктрина умишлено към неподходящо общество и доведе до политиката на социалния геноцид, де факто с упоение от провежданото и до днес и качествено влошаване на последиците от националната катастрофа, която се случи в нашата страна през 1991 г. . Абсурдността на фундаменталната теза, която е в основата на съвременната неолиберална идеология и нейната откровена несъвместимост с реалността, естествено, налагат допълнителен отпечатък върху съзнанието на неговите носители.

Повече от всичко в съвременното руско неолиберално съзнание е поразително органичната неспособност и, следователно физиологичната невъзможност за възприемане на мнението, което е различно от собственото. Подчертавам: не "отхвърляне", не "враждебност", не "непоносимост" - а именно невъзможността за възприятие като такова: те слушат, но не чуват, те гледат, но не виждат ...

Враждебността на съвременната неолиберална идеология в специфичното си руско изражение, интересите на повечето граждани на Русия премахва възможността за нейните носители да бъдат демократи, т.е. хора, вземащи предвид мненията и интересите на собствения си народ ...

Идеологията на либерализма смята, че "народ" са само онези, чието състояние започва приблизително от един милион долара ... Бедата е само, че сегашната управляваща бюрокрация също се придържа към същия подход; в областта на социално-икономическата политика (с изключение на въпросите за укрепване на държавната намеса в живота на обществото), тя е напълно неолиберална и дори се състои в голяма част от бившите сътрудници и съучастници на настоящите неолиберали.

Да, останалите "зад борда" неолиберали нямат власт и затова изискват демокрация и права на човека, но - само в политиката. Всяка мисъл за икономическите и социалните права на гражданите и дори, че демократичната държава е длъжна - само защото е демократична, да следва убежденията за мнозинството, включително нелиберални, проникват в ума на неолибералите само в остра практическа нужда, и след отминаването на тази нужда се изживява незабавно от тяхното съзнание без никаква следа. Вярно е, че идеята за наличието у гражданите на неполитическите права е чужда и за чуждестранните съмишленици на нашите либерали".

По същество, експертът от клуба Изборск разкрива очевидната антинародна същност на неолиберализма като идеология на богатите хора, които защитават правото на управляващите "елитни" и олигархични кланове. И всичко това политическо изгаряне под лозунга "установяване на демокрация" всъщност е само борба за власт между различните противоположни кланове на социалните паразити. В същото време, тъй както опитът на Украйна показва, в случай на промяна на властта, има още повече "измръзнали" и "ревящи" социални паразити, много от които са истински престъпници или военни престъпници.

И така, неолиберализмът е ефективен инструмент на най-богатите кланове и земните династии за използване в техните античовешки цели на представители на националния "елит", които станаха техни верни слуги и предадоха интересите на собствените си народи. И именно в присъствието на тайни и очевидни неолиберали в държавните структури и официалния апарат на Руската федерация се коренят много от настоящите ни проблеми.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.