понеделник, 19 декември 2022 г.

Анализ на посланията във филма «Превъзходство» (Transcendense) - 1

 От филма Transcendense от 2014 г.: ... гуруто на изкуствения интелект д-р Уил Къстър (Джони Деп) пита един от слушателите:

— Значи искаш да създадеш свой собствен бог? И той отговаря: „Не е ли това, което човекът винаги е правил?“

Тази умна забележка свидетелства за арогантността на религията на сциентизма, вярата, че науката може да реши всички проблеми на тази планета, докато учените могат едновременно да си играят на бог по забавен начин.

Това може да бъде и отговорът на Real Techno Wizard Рей Курцвейл, инженерен директор в Google, чиято книга The Singularity Is Near: When Humans Surpass Biology (2005) е била толкова популярна сред учените материалисти, които нямат нито потенциал, нито желание за духовна еволюция, а само твърдото убеждение, че бракът между човек и машина е не само "нормално", но и нещо горещо.

Просто казано, социопатичното търсене на дигитално безсмъртие на Kурцвейл се основава на страха му от смъртта.

Той твърди, че приема 150 хапчета на ден, за да бъде полужив, когато науката за вуду може да качи ума му от плачевно състояние в цифрово факсимиле на предишното му аз в киберпространството.

Няма душа? Няма проблем…

Тъй като учените материалисти не разбират многоизмерните или духовни реалности, те не се интересуват от подробности, които дори не могат да разберат.

И какво точно трябва да представлява "Singularity"? Това е бъдещ митологичен момент, когато машинният (изкуствен) интелект стане по-„интелигентен“ от човешкия.

Тезата и горещата надежда на Курцвейл е, че това ще се случи до 2045 г.

Той пише, че:

„бъдещ период, през който темпото на технологичния прогрес ще бъде толкова бързо и неговото въздействие толкова дълбоко, че човешкият живот ще бъде необратимо трансформиран...“

Singularity ще представлява кулминацията на сливането на нашето биологично мислене и съществуване с нашата технология, водещо до свят, който все още е човешки, но надхвърля нашите биологични корени.

След Сингулярността няма да има разлика между човек и машина или между физическото и виртуалното.

Звучи ли това като научна теза или религиозна система от вярвания?


ИЛЮМИНАТИ:

ПРОГНОСТИЧНО МЕНТАЛНО ПРОГРАМИРАНЕ.

Въпреки слабия сценарий на холивудския филм Transcendence, той си заслужава да бъде гледан, защото е още един пример за предсказуемото умствено програмиране на илюминатите в популярните научно-фантастични филми.

В края на краищата, днешните холивудски илюминати правят най-добрите филми, които са и най-добрата пропаганда за подготовка на човечеството за приемането на единния световен технофеодализъм.

Пълното унищожаване на човечеството изглежда също е една от целите им, тъй като те изглежда вярват, че "Човешкият експеримент" е завършен, за всички намерения и цели. И ако осъзнаят изкривената си визия, човечеството наистина ще стане напълно излишно на Тера.

Напомня ми за филма на Чарли Шийн „Пристигане“, в който извънземна раса оформя тераформиращата планета Земя, за да отговори на техните изисквания, които са много различни от тези на човечеството. Те се нуждаят от по-тъмен и влажен климат, подобен на този, в който динозаврите са бродили по земята.

Очевидно този така наречен сценарий за „промяна на климата“ използва геоинженерство – пръскане на химически пътеки по целия свят – и други форми на манипулиране на времето с помощта на HAARP технология и т.н.

Разбира се, хората винаги са обвинявани, че използват нефтохимическата технология, с която са се поробили през този век.

Сега планът да се отърват от тези досадни хора изглежда се ускорява, тъй като филмът Transcendence представя концепцията за "трансхуманизъм" на заразените с електроника маси.

Самият термин „трансхуманизъм“ е измислен от брата на Олдъс Хъксли, биолога Джулиан Хъксли, през 1957 г., когато той пише:

„Човешкият вид може, ако пожелае, да надхвърли себе си – не само понякога, като индивид в него, но като цяло като човечество, и следователно имаме нужда от име за тази нова Вяра.

Може би терминът трансхуманизъм ще послужи за това, когато човек остава човек, но надминава себе си, осъзнавайки нови възможности за себе си и за човешката си природа.

(Религия без откровение, стр.27)

Дори илюминатият Gopher Джулиан Хъксли го нарече „вяра“, тъй като знаеше, че „безсмъртието“ е целта в живота на илюминатите.

В края на краищата трансхуманизмът е уместно наречен „Geek Delight“ (Възторг на вундеркиндите).

Рецензентите на филма не успяха да съпоставят филма с истинската наука, в която техно злодеи като Google имат достатъчно пари, за да сбъднат мечтата си за трансхуманизъм.

Трябва да се отбележи, че Google купува компании като Boston Robotics, която прави убийствени роботи, Deep Mind Technologies, компания за изкуствен интелект, NEST Labs, които планират да наблюдават живота ви с интерактивни устройства - т. нар. Network of Things, Project Calico, проект за генно инженерство за "победа над смъртта" ... какъв хайп!

Компилирането на човешка ДНК в гигантска база данни също е една от целите на Google.

Дъщерно дружество на Google, наречено "23andMe", основано от съпругата на основателя на Google, има за цел: "Създаване на най-голямата в света защитена, частна база данни с генотипна и фенотипна информация, която може да се използва за сравнителен анализ и изследване."

Разбира се, Google е включил отказ от отговорност в Условията за ползване, който гласи: „Генетичната информация, която споделяте с други, може да бъде използвана срещу вашите интереси. Изпращайки мостра, вие не придобивате никакви права върху каквито и да е изследвания или търговски продукти, които могат да бъдат разработени от 23andMe или неговите сътрудничещи партньори."

Според статия от New York Journal от 2013 г., озаглавена „Google Spit“: „23andMe е извлякла и анализирала ДНК от 650 000 души, което я прави една от най-големите генни банки в света.“

Като всяка друга измама на Google, вие се отказвате от правата си - но този път това е вашата генетична програма - това е нашето ДНК.

Ще успее ли Google да прибере душата ви в бъдеще?

Както пише New York Magazine:

„През септември, само месец след като Войчицки [съпруга на основателя на Google Сергей Брин] и Брин обявиха раздялата си, Google обяви стартирането на ново предприятие, наречено Calico.

Въпреки че точната му цел и предназначение остават неясни, общата идея е Calico да „разреши проблема със смъртта“, както се изрази списание Time, в странно ехо от обещанието на Войчицки [основателя на 23andMe] да „разреши проблема със здравето“.

Те нямат така наречения "проблем", с който тези арогантни техно гадове да не могат да се справят...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.