четвъртък, 22 декември 2022 г.

От 2023 г. климатичните блокировки ще станат реалност. За кого се освобождават градовете?

 Преди около година световната преса започна предпазливо да обсъжда нова тема, тествайки реакцията на обществото към така наречените климатични локдауни. Например през февруари 2022 г. The Hill писа за това така:

"Последните две години бяха примери за най-лошите правителствени импулси и обществена реакция към тях: COVID позволи на предполагаемите временни мерки да се трансформират в две години „извънредни“ ограничения. Но какво ще стане, ако COVID беше само загряване и основното събитие беше друга обявена криза?

Въвеждането едно по едно на значителни, но частични ограничения в името на общото благо може да позволи на държавата да поеме контрола върху всички сфери на живота, което ще доведе до относително малка негативна реакция. Страхът от изменението на климата може да доведе до дългосрочни меки блокировки, като се има предвид прецедентът за огромен растеж на правителствената власт и значителна подкрепа за радикални държавни действия.

Това не е мечта на десните. Призивите за строги държавни мерки в името на опазването на околната среда вече се чуват в изказванията на влиятелни организации и фигури. През ноември 2020 г. Червеният кръст заяви, че изменението на климата е по-голяма заплаха от COVID и трябва да се бори с него „със същата спешност“. Бил Гейтс наскоро поиска драстични действия за предотвратяване на изменението на климата, твърдейки, че това би било по-лошо от пандемия.

Въпреки че милиони хора са починали от COVID, бившият управител на Bank of England Марк Карни прогнозира миналата година, че смъртните случаи от климатичните промени ще изпреварят тези от пандемията. Решението може да бъде блокиране, което значително намали въглеродните емисии през 2020 г. В края на краищата климатичният часовник на ЕС злорадства, тъй като първото блокиране на COVID може да е спасило 800 живота.

Как ще изглеждат климатичните блокировки? Най-вероятно градовете и щатите ще започнат постепенно и дискретно увеличаване на ограниченията. В първите дни на пандемията милиони американци работеха от вкъщи. Това може да стане постоянна норма, ако бъдат въведени специални въглеродни данъци. Такива данъци могат да се налагат на компании, ограничавайки шофиране или пътуване със самолет, и се прилагат за отделни служители.

Децата също могат да бъдат засегнати от климатичните ограничения. Училищата, особено тези, които са силно повлияни от синдикатите на учителите, могат да въведат редовни дни само онлайн. Делхи, Индия, вече използва версия на тази концепция за борба със смога".

Така темата се обсъждаше цяла година, никой не излезе особено да протестира, а сега Великобритания започва да въвежда концепцията за така наречения „Град от 15 минути“, в който на гражданите е наредено да се мотаят изключително вътре в кръг с радиус от миля, за преодоляването на който са необходими точно същите тези 15 минути ходене:



Досега тази прекрасна концепция е започнала да се прилага изключително в Оксфордшир, но европейските столици, мегаполисите на Австралия и други славни страни са следващите на опашката.

Множество телевизионни камери ще следят изпълнението на концепцията, а на ключовите места ще има масивни железни рамки, които сканират минаващите под тях автомобили за квота за въглеродни емисии. Следователно, ако на някой му омръзне да се мотае в неговия район и той реши да направи пътуване до града, той е изправен пред еднократна такса от поне 50 долара. Или могат да бъдат глобени или изпратени на възпитателна работа за повторни нарушители.

Така, в допълнение към климатичните блокировки, климатичните затъмнения и други ограничения, които постепенно се въвеждат, имаме работа с граждани, затворени във виртуалните си клетки. Физически няма ограда, но опитайте да се изкачите от нея. И затова теоретиците на конспирацията сега са силно измъчвани от въпроса: защо е необходимо това, защото всички тези препратки към борбата с въглерода са приказка за глупаци и бебешки приказки?

Все още не знаем точния отговор на въпроса, но най-популярната теория на конспирацията включва освобождаване на жизнено пространство за някаква друга раса, тоест влечугоподобни и малки зелени човечета да се движат тихо из района, а местните да не бягат под краката им и седят в градовете си -резервати. Ако теорията е вярна, тогава е очевидно, че следващият елемент ще бъде разпределението на хуманитарна помощ под формата на одеяла с едра шарка в резерватите, така че ние следим развитието на събитията.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.