сряда, 21 декември 2022 г.

Анализ на посланията във филма «Превъзходство» (Transcendense) - 3

 АРХОНТИЧНА АЛХИМИЯ: ГЕНОЦИДЕН ДНЕВЕН РЕД.


В книга, озаглавена Transhumanism: A Grimoire of Alchemical Agendas, самодоволните академични автори д-р Джоузеф П. Фарел и д-р Скот Д. де Харт твърдят, че „трансхуманизмът“ е просто древна алхимия, трансформирана в съвременна наука.

Между другото, "гримоарът" е книга за черна магия със заклинания за материализиране на демони и други извънизмерни същества, които ще изпълняват заповедите на магьосника.

Колкото и да е странно, авторите не споменават тази дума нито веднъж в текста. С други думи, те позиционират трансхуманизма като научно вуду, по същество еквивалентно на съвременната черна магия.

Учените уверено твърдят, че днешната наука за вуду е Алхимия 2.0, а не материалистичният стремеж да се превърне оловото в злато или дори духовният еквивалент на превръщането на отпадъците от човешкото съзнание в „по-висше“ съзнание.

Така наречената архонтична алхимия, която е еквивалентна на съвременната наука, трябва да се разглежда като друго средство за извращаване на човечеството с извънземна геноцидна програма, която неизбежно води до пълното елиминиране на човечеството.

Нека дефинираме термините.

Архонтите, споменати в текстовете на Наг Хамади (NHT) според школите на гностичните мистерии, са описани като небиологични или синтетични умствени паразити от друго измерение, които унищожават човешките надежди, мечти и желания, карайки хората да правят „грешки“ в мисълта и действие, дори без да знаят, че са манипулирани.

Сравнителният митолог Джон Лаш определя архонтите като:

„Киборгите, обитаващи слънчевата система като цяло, които процъфтяват в психотехнологиите на виртуалната реалност, нахлуват в човечеството чрез психически стелт и разпространяват идеологическия вирус на изкупителната религия.“

Междувременно Фарел и де Харт твърдят, че целта на алхимията - и науката - е да създаде техно-андрогинно същество, което не само ще бъде синтез на мъж и жена, но и изкуствено същество, подобно на Новото и подобрено чудовище на Франкенщайн.

Тяхната книга за трансхуманизма си остава фалшификат на академично бърборене и литературно мракобесие.

Например, опитайте се да дешифрирате значението на това изречение:

„Ние вярваме, че тук има дълбоко алхимична, аналогична следа и че, отново, тя може да бъде уловена от формалната експлицитност на топологичната нотация, тъй като това, което представлява повторна обосновка, всъщност е функция на картографиране от един контекст в друг, но с особеността, в този случай - ако следвате модела на "унищожението" - това е топологичният интериор, който схоластиците наричат ​​"субстанцията" на хляба и виното, която се унищожава, докато повърхността, "авариите" с хляба и вино, които остават непроменени от един контекст в друг."

Уфф...Разбрахте ли нещо!?

Книгата също загатва за предполагаемата цел на алхимиците да създадат изкуствен живот – тогава наричан „хомункулус“ („малък човек“ на латински) – и сега генетично модифициран да бъде химера или синтетично същество, което да действа като роботизиран роб на Архонтите.

Този архонтичен сън съвпада с това, което тибетците наричат ​​"тулпа" или създаване на мисълформа, както и с концепцията на еврейския фолклор за създаване на "голем", изкуствен човек или автомат, който ще изпълнява заповедта на равина/създателя.

Трансмутацията и след това унищожаването на човечеството изглежда е целта на култа към трансхуманизма/сингулярността.

Ако хората вече не са „човеци“, а „постчовеци“ поради генетична манипулация и бионично усилване, архонтичната алхимия на унищожението на човечеството става реалност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.