понеделник, 26 декември 2022 г.

Анализ на посланията във филма «Превъзходство» (Transcendense) - 6

 ПОМНЕТЕ АТЛАНТСКАТА БИОЕТИКА!


Историята изглежда се повтаря с тази последна итерация (от латински iterare „повтарям“) на Синдрома на Лудия учен в Трансхуманистичния култ.

Едгар Кейси, Спящият пророк, също описва генните инженери на Атлантида, които създадоха химери (хибридни същества или животни), които те нарекоха „неща“, които след това бяха използвани от управляващата класа на Атлантида.

Според Едгар Кейси в „Атлантида“ позоваването на „нещата“ предполага, че тези същества вероятно са имали статут на роби и са били третирани повече като роби или роботи, отколкото като човешки същества.

Очевидно една група, Синовете на Белиал, е искала да задържи тези същества в състояние на робство, докато друга група, Синовете на Закона на Едното, е искала да третира тези същества като пленени души и да им помогне да си възвърнат разбирането за връзката им с Бог".

„На много хора им е трудно да приемат възможността напредналата цивилизация на Атлантида, описана от Едгар Кейси, да съществува и да изчезне с толкова малко следи“, пише авторът.

„Робите, автоматите или „нещата“, описани в „спящите“ четения на Кейси за Атлантида, изглежда се завърнаха, за да преследват света сред бедните, необразовани, безгрижни маси от хора. В Атлантида човекът е бил изправен пред избора между това да следва Синовете на Закона на Едното (което означава осъзнаването на връзката му с Бог) и синовете на Белиал (което означава използването на творческите му способности за самовъзхвала).

Враждата между хората донесе физическо унищожение на Земята. Сега човек отново е принуден да избира между егоизма и себеотрицанието. Той може да използва своите научни познания, за да подобри всичко.

Той също има в ръцете си средствата да унищожи един свят, който съперничи на унищожението на Атлантида".

Продължаваме напред... Сега имаме пророци и равини на трансхуманизма...

Възможно ли е да са синове на Белиал "Родените свише"?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.