вторник, 20 декември 2022 г.

Анализ на посланията във филма «Превъзходство» (Transcendense) - 2

 ИСТИНСКАТА ОПАСНОСТ ОТ GOOGLE INC. И DARPA.


А я има и DARPA (Агенция за напреднали изследвания в областта на отбраната), вуду научният отдел на Пентагона за черна магия, който иска да създаде, наред с други неща - репликиращи се супер-войници - както е изобразен от Рутгер Хауер в Blade Runner или Кърт Ръсел във "Войници" - за бъдещи войни на илюминати - които неизбежно ще се превърнат в автономни роботи-убийци, както се вижда във филмите Робокоп и Терминатор.

Съвпадение – в книга на основателя на Wikileaks Джулиан Асанж, озаглавена „Когато Wikileaks срещна Google“ (2014), откриваме изненада...!, Google всъщност е финансиран отчасти от зловещата DARPA, Семинарът на дяволите от Пентагона.

Ето бележка под линия от книгата:

„Изследването, описано тук, е проведено като част от проекта за интегрирана цифрова библиотека на Станфорд, подкрепен от Националната научна фондация чрез споразумение за сътрудничество IRI-9411306. Финансирането за това сътрудничество е осигурено също от DARPA и NASA, както и от Interval Research и индустриални партньори на проекта Stanford Digital Libraries, archive.today/tb5VL.

В отличен документален филм, наречен "Google и глобалният мозък", авторът на списание WIRED Кевин Кели попита основателя на Google Лари Пейдж:

„Защо някой ще се нуждае от нова търсачка, когато имаме Alta Vista?“

И Пейдж отговори:

„Не става въпрос за създаване на търсачка. Това е за създаване на ИИ"

Документалният филм също цитира Рей Курцвейл - преди да бъде повишен в главен инженерен директор на Google:

„Говорихме с Google за тяхната амбиция да дигитализират всички знания и след това да създадат ИИ“

Корпоративната цел на Google изглежда е повече от просто кражба на всички думи, книги, изображения, видеоклипове, музика и т.н. чрез неговата търсачка и други дъщерни дружества като Google Books, You Tube и т.н. и след това монетизиране на тази кражба на едро по целия свят.

Тази глобална библиотека от информация може да бъде трансформирана в изкуствен интелект, подобен на супер-кибер бог, който може буквално да бъде еквивалент на SkyNet на славата на филма Терминатор.

В Transcendence героят на Джони Деп се трансформира в качена в киберпространството версия на предишното му тяло. Филмът, маскиран като предупредителна история, е представен като свършен факт, тъй като луди учени от Google и DARPA несъмнено работят ден и нощ, за да инициират така наречената Сингулярност - сливането на така наречените GRIN технологии - Генетична, Роботизирана обработка на информация и невро-технологична обработка.

Със сливането на изкуствен интелект, нанотехнологии, синтетична биология, генно инженерство, генетично модифицирани хранителни култури, тези вуду свещеници и трансхуманистични равини се опитват да създадат съгласувана виртуална реалност, в която хората стават неуместни, защото не „надграждат до нова версия“ като тези които имат AI, модерни технологични джаджи, които им дават супер сили, супер знания или супер интелигентност.

Те вярват, че тези синтетични или изкуствени сидхи (духовни сили) ще ги направят много повече от обикновените смъртни.

Подобно на SkyNet, всемогъщият ИИ във филмите за Терминатор на Д. Камерън, който третира хората като врагове, защото е безполезен за хората, супер разумът на Джони Деп, качен в Transcendence, се превръща в един вид кибер-бог, който жадува не само за повече власт и оцеляване, но да се разшири и да контролира всичко на Земята.

Както героят на Деп казва на своите фенове на TED на симпозиума, „Представете си машина с пълния спектър от човешки емоции. Неговата аналитична сила ще бъде по-голяма от колективния интелект на цялото човечество в цялата история на света. Някои учени наричат ​​това "сингулярност". Наричам го "трансцендентност".

Проблемът със Сингулярността е, че тези материалистични учени дори не разбират какво е "съзнание", но смятат, че качването на човешки мозък в компютърна среда е някак подобно на "трансцендентно човечество" - дори и да е просто синтетично копие на човек, неговите спомени и т.н.

Те го наричат ​​H+, което предполага Homo Superior за разлика от Homo Sapiens.

Реалността може да е малко по-различна, тъй като планът на илюминатите за човечеството е чрез генетично инженерство Хомо Сапиенс да стане Хомо Деус. Или е Homo Insanus?

Какво, ако няма душа? Никакви проблеми…?

Дори Нобеловият лауреат Стивън Хокинг пише за своите предчувствия за трансхуманизъм в статия „Превъзходство” в независимата британска преса.

Разбира се, Хокинг не казва, че Google е еквивалентен на Skynet, но той изглежда е загрижен за опасностите от ИИ, тъй като мега-корпорации като зловещите Google и Apple и зловещата DARPA използват огромните си парични ресурси и високотехнологичен труд, за да се опитат да създадат ИИ възможно най-скоро.

Хокинг пише: „…Изкушаващо е да отхвърлим идеята за високоинтелигентни машини като обикновена научна фантастика. Но това би било грешка и може би най-голямата ни грешка в историята".

И защо Хокинг предупреждава за опасностите от ИИ?

Защото той знае, че като „крипта“ (термин, използван от хората с увреждания като съкращение от сакат), той би бил наречен „безполезен ядец“.

Предпоставката на филма, че изкуственият суперинтелект, известен още като „Зареденият Джони Деп 2.0“, е заплаха за човечеството, е основна грижа за Хокинг и че отхвърлянето на филма като „просто“ научна фантастика може да бъде „най-лошата грешка в историята" . Подразбира се, че сценарият, режисиран от Д. Камерън в Терминатор 2, в който базираният на SkyNet ИИ, който има власт над хората, не е просто безполезна заплаха, а съвсем реален проблем, тъй като роботи без морал и етика, които са хора без душа, представляват екзистенциална заплаха за самото човечество.

Хокинг твърди, че развитието на така наречените дигитални лични асистенти като Apple Siri и Google Now показва текущата версия на I.T. - Информационни технологии - надпревара във въоръжаването, която избледнява, "срещу това, което идващите десетилетия ще донесат".

„Успехът в създаването на ИИ ще бъде най-голямото събитие в човешката история“, пише Хокинг. „За съжаление, може да е последното, ако не се научим да избягваме рисковете.“

Друг противник на програмата Singularity е Бил Джой, който написа статия за списание WIRED, озаглавена:

„Защо бъдещето няма нужда от нас: Нашите най-мощни технологии на 21 век – роботиката, генното инженерство и нанотехнологиите – заплашват да превърнат хората в застрашен вид.“

Джой цитира книгата на Курцвейл The Age of Spiritual Machines, в която се намира за „най-обезпокоен“ от този пасаж:

„Новото предизвикателство на лудитите...

От друга страна е възможно човешкият контрол върху машините да бъде запазен. В този случай обикновеният човек може да има контрол върху някои от личните си машини, като колата или личния си компютър, но контролът върху големите системи ще бъде в ръцете на малък елит - точно както днес, но с две разлики. С подобрената технология елитът ще има повече контрол над масите и тъй като човешката работа вече няма да е необходима, масите ще бъдат излишно, безполезно бреме за системата“

Световният елит е безмилостен, може просто да реши да унищожи масата на човечеството, но ако е хуманен, по някаква причина може да използва пропаганда или други психологически или биологични методи, за да намали раждаемостта, докато масата на човечеството изчезне от само себе си , оставяйки света за елита" .

Няма да разберете, докато не обърнете страницата, че Теодор Качински, Юнабомберът, е авторът на този пасаж."

Между другото, "лудит" е унизителен термин за всеки, който се противопоставя на така наречения технологичен напредък по някаква причина.

И, разбира се, това, което предполагаемият „Unabomber“ Тед Качински, който беше жертва на експерименти за контрол на ума в Харвард, имаше предвид, че „пропагандата“ е така наречените новини, „психологически устройства“ е малтусианската система от вярвания, която твърди, че има има твърде много хора на земята, а "биологичните методи" означават генетично модифицирани храни и ваксини за убиване на стадото.

С други думи, той предсказва визията на илюминатите за бъдещето – бъдеще, лишено от това, което кралят на илюминатите Хенри Кисинджър нарече „безполезни ядци“.

Тогава Бил Джой, съосновател и главен учен в Sun Microsystems, получава положително метафизично писмо:

„Мисля, че не е преувеличено да се каже, че сме на прага на по-нататъшното усъвършенстване на екстремното зло, зло, чиито възможности се простират далеч отвъд оръжията за масово унищожение, завещани на националните държави, чак до невероятно и ужасно овластяване"

„Съвършенството на изключителното зло“ – това е глътка!!!...

... Дори Илон Мъск от Tesla Car и SpaceX Rocket Fame твърди, че се опасява от ИИ, според CNN.

Той каза пред публика в Масачузетския технологичен институт, че „трябва да сме много внимателни с изкуствения интелект“, предупреждавайки, че това може да бъде „най-голямата ни екзистенциална заплаха“, добавяйки, че „с изкуствения интелект ние призоваваме демон“.

Когато така наречените високопрофесионални илюминати Gopher „учени предприемачи“ наричат ​​изкуствения интелект „изключително зло съвършенство“ и „призоваване на демон“….

По-добре обърнете внимание!



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.