неделя, 25 декември 2022 г.

Символизъм, Сатурн или енергията на страха и контрола

 Какво е символ? Всъщност нещо, което представлява нещо друго освен визуалния диапазон.

Думата "символичен" се определя като:

„Практиката да се представят нещата чрез символични изображения или да се придава символично значение на обекти, събития или социални отношения“.

Да, това е добре, но ние знаем, че символизмът е нещо повече от това чисто определение. Когато казваме, че нещо е „символично“, имаме предвид, че нещо има по-дълбоко значение, но е нещо, което не можем напълно да дефинираме или обясним с думи. И това е едно от онези очарователни явления, които намекват за мистерия.

Интересно е, но думата "символично" изглежда много символична... иронично, нали?

Символите са пакети от компресирана информация. По-точно, символът е информационно поле. Това означава, че символично изображение, независимо дали е форма, цвят или комбинация от двете, предава специфична информация на нашето сетивно възприятие. Информацията съществува предимно на ниво честота или вибрационен модел. Този вибрационен или честотен модел се разпространява от енергийни вълни. Всичко е информация под формата на вълна, преди да бъде нещо друго. Всичко, което виждаме, чуваме или възприемаме чувствено или свръхсетивно съществува като информация под формата на честотно-вибрационна вълна. Само когато декодираме вълна или честотна структура, тя става реална, "твърда" или по някакъв начин възприемаема за нас. Докато не дешифрираме тази първична вълнова форма на информация, тя остава на нивото на метафизичната вселена: невидима, нечуваема, недокосната, неизвестна, неочевидна. Тя остава кодирана в метавселената като вълнов модел, който е извън честотния диапазон на нашия биологичен сензорен апарат. След като дешифрираме информацията, която е електромагнитна по природа, ние я осъзнаваме, започваме да я възприемаме.Такова възприятие може да бъде съзнателно или може да заобиколи съзнанието и да отиде директно в нашия несъзнателен ум. Възприемането на символи от подсъзнанието се случва, независимо какво. На някакво ниво ние възприемаме енергийното поле, което символът носи в себе си и това влияе на нашето енергийно поле.

Символите винаги се възприемат на съзнателно или несъзнателно ниво. Много от нас са наясно с факта, че в този свят възприятията ни непрекъснато се манипулират. Това се прави по много начини и един от тях е символизмът. Нашето възприятие се манипулира от определени сили чрез съзнателно или несъзнателно възприемане на информационните полета, съдържащи се в символите. Символите са мощни носители на информация, защото техният малък визуален обем може да съдържа многостепенно значение и ние виждаме това в астрологията.

Например символът на Сатурн ни казва, че имаме работа с енергиите на времето, безспорен авторитет, контрол, страх, безпокойство, блокиране на критичното мислене, ограничение, дисциплина, упорит труд, сложност, ограничение, твърда физическа структура, стареене, закон, кости, зъби, скелет, черно и т.н. От този списък виждаме, че Сатурн е свързан с физическия, материален, неподвижен, триизмерен свят. Когато излезем отвъд неговата триизмерна сфера, времето и пространството, например, вече няма да имат значение. Виждаме също, че Сатурн има много общо със страха и контрола, както и с ограниченията и законите на материалния свят: с една дума, Сатурн.

Вибрационното честотно поле, излъчвано от планетата Сатурн, се предава на нашия съзнателен ум и, което е по-смущаващо, на нашия подсъзнателен ум на Земята чрез езика на символиката. Това означава, че честотното поле на страха и контрола на Сатурн засяга нашето собствено честотно поле и по този начин го променя (когато две полета се докоснат, и двете се променят), дори и да не го знаем.

Символиката на Сатурн далеч надхвърля астрологията: тя прониква в нашата човешка култура на всички нива. Всички земни религии са богати на символиката на Сатурн: има кръст (символ на Сатурн, представляващ пресичането на духа с материята), Каабар (символ на Сатурн), черни одежди на духовенството (отново символиката на Сатурн ). Сатанизмът (от думата Сатурн) и черната магия използват символи (пентаграма, череп и кръстосани кости, рогат козел Бафомет) и силата на думите (друга форма на символизъм), за да предизвикат отрицателни енергии за постигане на конкретни резултати. Днес непрекъснато виждаме сатанизма да се пропагандира безсрамно в шоубизнеса чрез символизъм.

Символиката на Сатурн често може да се види върху масонски черни и бели квадратни плочи по пода на катедрали и правителствени сгради. Често присъства в корпоративните лога заедно с различни други области на информация, предназначени да предадат конкретни послания на наивна аудитория.

Енергията на Сатурн е енергията на страха и контрола и именно тази енергия най-ясно определя плътното и материално трето измерение, мястото, където енергията на вълните се забавя до крайност, причинявайки появата на солидност и стагнация. Това е светът на твърдите, неактивни форми, светът на крайните форми. Нашият свят е светът, управляван от Сатурн, както казваме в астрологията.

Докато се придвижваме към нова епоха или нова Земя, както я нарича Екхарт Толе, ноктите на физическия свят започват да отслабват, регионът на Сатурн започва да се срива. Много от нас започват да осъзнават факта, че нищо не е твърдо и че всичко е енергия и следователно всичко е честота на вибрация. Енергията на страха и контрола е просто нискочестотна вълнова вибрация. Това е честота, която, когато бъде въведена в различните нива на нашето енергийно поле, нарушава тяхното вибрационно подравняване. Дискомфортът и болестта са прояви на несъответствие между различните нива на енергийното поле на човека. Такова енергийно поле, което не е подравнено в своите нива, ни разболява на физически план, прави ни емоционално и психически нестабилни, краде радостта ни и я заменя с болка.

Сякаш атакуването на нашия „лагер“ не беше достатъчно, ето още няколко:

-енергия, идваща от външната среда под формата на ЕМП (електромагнитни полета с различни честоти от нашите).

-вредни химикали в нашата храна и вода, пестициди и химически следи.

Тези физически атаки идват към нас едновременно с ниски честоти, създадени със символика, предназначена да ни държи в страх и умствен контрол. Когато хората са подложени на емоцията на страх, те са по-лесни за контролиране и това е основната програма на човешките слуги на Сатурн тук на Земята.

Религията е отличен пример за контрол чрез страх. Просто трябва съзнателно да го погледнете. Патриарсите на всички земни религии са майстори на разделянето и умствената манипулация, за да управляват човечеството и всички те са богати на символиката на Сатурн.

И така, какво да правим, за да се освободим?

Отговорът е прост: след като осъзнаем тази подла игра, манипулирането на нашите възприятия, можем да се откъснем от нея. Вече не сме манипулирани веднага щом го видим. Всеки от нас има способността да отхвърля "вълновите послания" и честотите, които идват към нас чрез символиката, която е навсякъде около нас и всичко става просто и ясно, ако се знае, че всеки образ, символ, изображение носи определен енергиен импулс.

Може да решим да се отдръпнем и вместо това да се съсредоточим върху по-положителни неща. Точно както можем да изберем да не гледаме новините по телевизията или да четем вестниците, защото знаем, че това влияе негативно на нашите енергийни полета, можем да се смеем на жалките опити да ни манипулират от онези, които знаят повече за скрития (окултен) свят. Невежеството не освобождава от манипулация, така че първо трябва да познаваме врага и неговите методи, които ще ни дадат защита от неговата атака. Не е нужно да играем тяхната игра, която със сигурност ще загубим. Хората играят тяхната игра само защото не знаят, че я играят. И тази игра е нереална. Всичко това е илюзия. Това е илюзия за свят, който изглежда солиден и истински, когато в действителност се състои само от променящи се и смесени енергийни полета и вълни.

Приемаме всичко това, тази игра твърде сериозно. О, и отново е Сатурн: сериозност. Сериозност и отговорност (трябва да работите и да приемате всичко сериозно, или няма да оцелеете!). Това е областта на Сатурн.

Времето е друга характеристика на "програмата на Сатурн" и вижте колко сме контролирани, колко сме заети с времето. Може би е време да се освободите от куката.

Друга мисъл: всеки от нас има Сатурн в нашите астрологични карти. Не можем да го принудим да напусне. Той винаги е бил там на „небето“ от раждането на човечеството на Земята. Програмата на Сатурн има същия ефект върху нас, както и върху всичко на планетата. Но ние можем да променим енергията на Сатурн чрез нашето пробудено съзнание. Променяйки програмата на Сатурн, вие ще промените живота си!

Сега, когато сме се съсредоточили твърде много върху негативното, е необходим малко баланс.

Символизмът има способността да предава и информация, която е положителна и следователно повдигаща. Помислете за изображение, което харесвате. Сега се огледайте около вас и ще видите света на информационните полета, света на символите, които идват към вас, говорейки на душата ви. Светът на негативната символика говори за нещо друго, той говори на левия мозък, егото, страната ви, която обича страха и вярва в (илюзията за) раздяла. Винаги е избор, който трябва да направим: Какво ще чуем... и какво ще видим? Егоизъм, раздяла, страх... или единство, радост, обич?

Енергията на Сатурн е реалност, ако вярваме в реалността на тази материална сфера. Ако не сме съгласни, значи няма да е така. Докато навлизаме по-дълбоко в нашата честотна трансформация, вярвам, че материалната твърдост на физическия свят ще започне да се смекчава и разтваря и ние ще преживеем други измерения отвъд.

Безкрайността вече дава известно присъствие тук и сега. Ще разберем, че крайният материален свят, който виждаме и усещаме около нас, е само един аспект от много по-голяма картина и тогава манипулаторите ще се борят за загубена кауза.

Дните на нашето умствено робство ще свършат и ние ще станем истински творци на собствената си реалност.



 

Линда Джордж.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.