сряда, 7 септември 2022 г.

Самият Оруел би бил ужасен от това, което се случва в Китай

 Докато целият свят постепенно се отдалечава от пандемията, в Китай борбата продължава. Всеки ден от там идват все по-шокиращи видеа, този път от карантинни лагери за деца, които властите по някаква причина държат отделно от родителите им:

https://twitter.com/i/status/1563261256311525377

А извън лагерите хората се събират на епични тълпи, за да получат нуклеинов Ausweis

https://twitter.com/i/status/1562401780591468544

До момента най-голямата опашка за тестове е регистрирана в град Ханджоу, където въпреки бурното време и нощта 400 000 души чакаха за тест едновременно:

https://twitter.com/i/status/1562612974509953029

За тези, които не посещават пункта за разпространение на Ausweiss навреме, всичко завършва по следния начин:

https://twitter.com/songpinganq/status/1561840330667806723

Или могат да дойдат и да направят всичко насила, изкривявайки дори най-известния познавач на vaccination in China:

https://twitter.com/songpinganq/status/1560243810889867266

Развлечение на комунистически бойци:

https://twitter.com/songpinganq/status/1561847184231784448

До какво в крайна сметка води всичко това, показват кадри от сградата на офиса на един от най-големите разработчици на игри:

https://twitter.com/i/status/1562713729984106496

Какво предизвика паниката? Пожар в офиса? Земетресение? Не, просто някой е имал лош тест за COVID. И за да не загубят ausweiss поради възможен контакт с парий (контактът проследява ИИ чрез позицията на телефоните), хората се втурват на улицата като луди.

На пръв поглед може да се предположи, че това, което се случва в КНР, е, така да се каже, ексцесии на китайски босове, които просто се опитват да се откроят пред ръководството. Има обаче такова нещо като икономическа осъществимост, което не се вписва в теорията за ексцесиите.

Да предположим, че ви е дадена задача да правите редовни тестове за милион души. Това става най-лесно като се опънат кабинки с тестери и се пратят хора, каквото прави родната комунистическа партия. Но този метод е ефективен до определена граница.

Така че, ако пунктовете за разпространение на Ausweiss са изправени пред наплив от 400 000 души, тогава броят на пунктовете трябва да бъде увеличен. Но хем ще е по-скъпо, хем не е много удобно. Много по-прост начин е да изпратите "шпицкоманди" с палки из жилищния район. Да задължат всички да седят на мястото си в определения час - и всеки може безопасно да бъде заобиколен. Така правят и социолозите, районните полицаи, всякакви уреди за тестване и т.н. Естествено, това ще е по-скъпо от павилионите по площадите, но икономическите загуби от тълпите са много по-големи. Човек харчи време и енергия за всички тези заставания и преходи, след което отива до машината и работи мудно.

Всичко това е изчислено от икономисти преди сто години, китайските шефове трябва да знаят тази проста аксиома. Следователно, след като се правят, че не знаят, значи задачата е друга – задачата е да направят живота на хората възможно най-неудобен и задачата е да ангажират хората максимално. Тоест хората нямат свободно време.

В зародиш тази технология е тествана върху хора в СССР, създавайки тотален дефицит за тях. Всички обвиняват социализма в това, но социализмът няма нищо общо. Днес в Европа социализмът победи, така да се каже, в главното - разпределението на благата на хората е такова, каквото дори Ленин не можеше да мечтае в стъкления ковчег. И икономиката е планирана, всичко се контролира от милион бюрократи. Но няма опашки. Нямаше да ги има и в СССР, ако беше волята на родната комунистическа партия. Но волята беше друга.

Волята беше човек, след като работи 8 часа, да прекарва още 2-3 часа на път в камион за добитък като „трамвай, тролейбус, автобус“ - колите бяха лукс, въпреки че СССР, който правеше танкове по 20 000 и често много повече на година, може да занитва Жигули като колбаси. И тогава хемороидите започнаха с търсенето на това какво и къде да купите, за което беше необходимо да заобиколите 10 магазина и да прекарате останалата част от светлата част на деня, стоящи на опашка. Човек се прибира чак към 20-21 ч. - с изплезен език и без сили.

Това беше истинският смисъл на борбата - да отнемаш времето на хората, да ги изтощаваш и лишаваш от енергия. Дори в събота те организираха "съботници", а в неделя - демонстрации, за да погълнат уикенда. И Китай сега прави същото, само че хората си губят времето не на опашка за варена наденица, а на опашка за тестове. И там дисидентите са настанени не в лудница, а в карантинни лагери. Е, шпионите вече са по-прогресивни:

https://twitter.com/i/status/1562613718478753792

Много теоретици на конспирацията виждат това като злонамерен изкуствен интелект, който иска да пороби всички. Но най-вероятно това далеч не е така. В СССР нямаше Изкуствен интелект - там шефовете изобщо нямаха мозък. Но имаше опашки и карантинни лагери. Следователно проблемът не е в изкуствения интелект, а в комуникаторите.

Само ако бъдат спрени по някакъв начин, например като ги унищожат, ще бъде спасен този нещастен свят. И ако това не бъде направено, тогава този свят вече няма да бъде спасен от нищо, освен може би от масово изчезване, организирано от някои висши сили. Надяваме се, че няма да се стигне дотук, но следим развитието на събитията.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.