събота, 10 септември 2022 г.

Гностично описание на Демиурга - 1

 Тази „сила на светлината“ е като подобие на Светия Дух. Има го във всеки човек. Архонтите са създадени с недостатъци и неспособни да държат „Силата на Божията Светлина“, така че това може да е подобно на това защо „Сивите“ нямат душа. Всички те са социопати. Понякога социопатите са умни и дърпат "конците" на наивни хора. Социопатите се преструват на такива, каквито не са, за да получат това, което искат.

„...защото София имаше непобедима сила. Мисълта й не беше непродуктивна, но излезе нещо несъвършено от нея...". Апокриф на Йоан.

Тъй като еон София създаде архонтите без нейния мъжки колега, това доведе до положение, че деформацията не беше перфектна за нея. София видя какво породи желанието й. Той се преобрази във формата на дракон с лъвска глава:

„И с очите си, искрящи светкавици.

Тя го изхвърли от себе си

Извън царството на безсмъртните същества,

така че не могат да го видят.

[Тя го създаде в невежество.]

София го заобиколи с блестящ облак,

Поставяйки трона си в центъра на облака, така че никой да не може да го види.

[С изключение на Светия Дух, наречен Майката на живите]

Тя го нарече Джалдабаот..."

(Кодекс Наг Хамади, 24-78.)

Джалдабаот е главният владетел на архонтите.

„Той взе великата сила (динамит) от майка си, остави я и напусна родното си място. Той пое командването,

Създаде кралство за себе си

С блестящ пламък, който продължава да съществува дори и сега."

(„Тайното откровение на Йоан“).

Главният владетел на архонтите демонстрира дълбокото си невежество, като се хвали на своите поддръжници: „Аз съм ревнив Бог и за вас няма друг бог освен мен“. Когато София чува тази лъжа, тя осъзнава грешката си и се разкайва. В опит да я утеши, "автоген"-Христос слиза, за да инструктира нейното създание. Неговият светещ образ се разкрива под формата на човек и веднага Джалдабаот и неговите слуги се стремят да овладеят този образ. Сега те създават човешко подобие по неговия образ, който са видели "в Божествените води", но дефектната им форма не може да се движи, защото в нея няма живот. Тайно "Божествените светлини" убеждават Джалдабаот да вдъхне живот на тази човешка форма и Адам става живо същество, тъй като дъхът, който Джалдабаот вдъхва в Адам, е Духът, който той е откраднал от майка си София. Сега Адам е надарен с душевна субстанция и духовно лишените владетели на света веднага виждат, че тяхното творение ги превъзхожда, и затварят Адам в плътско тяло, за да укрепят нестабилната си власт над него. В резултат на това човечеството се състои от Духа на майка София, душа от психическата субстанция на Джалдабаот и неговите ангели и плът в четирите елемента на Земята. Така човечеството е създадено по образа на Божественото, но оформено по подобие на владетелите на долния свят. Затворен в материята, Адам временно не осъзнава истинската си същност и произход и се превръща в обект на страст, страдание и смърт.

София разбра, че има някой по-силен от нея в силата на влияние върху човека. Това веднага предизвика завист. От този ден нататък принципът на завистта се появи във всички еони и техните светове. Но завистта се оказа абортиран плод без никакъв дух. Стана като сенките в Divine Stuff.

Гностиците описват източника на „светлината” на Демиурга така: „Сянката му е причинена от Божествената светлина. Има идеална "празнота/бездна" с нищо. След това извън сферите на светлината се появява сянка, която е по-тъмна от самата „празнота“. Затова те казват, че силата на Демиурга се е появила от тази "непроницаема сянка". Не съм сигурен, че светлината на София е причинила тази сянка, когато тя се е спуснала в празнотата, но те конкретно казват, че тя е причинила сянката. В празнотата/бездната светлината на София създаде сянка, която не би могла да се появи без светлината. От тази сянка се появи силата на Ану/Демиург. Всички богове са възникнали от тази сила.

„Когато най-арогантният от тях взе част от нейната светлина, той я пося в един човек и го ограничи до сферите на смъртните. Всички сили на света се радваха, че се родиха. Но те не познават своя "баща", но са му служили и са го хвалили.

....Но високомерният се възгордя поради възхвалата на земните сили. Той беше ревнив и искаше да създаде образ вместо Бог и форма вместо Форма. Той се упълномощи в рамките на своята власт да извайва телата на смъртните. И те са възникнали от изкривяването на външния вид на Бог... Има завеса между горния свят и долните царства; и под воала се появи сянка; и тази сянка стана материя.....И човекът се появи поради сянката на светлината, която съществува в него. И неговата мисъл надмина всички, които я създадоха. Когато погледнаха нагоре, видяха, че Неговата мисъл е над тях.....и Той се посъветва с цялото множество владетели и ангели. Те взеха малко огън, земя и вода. Смесиха ги един с друг с помощта на четирите огнени ветрове....И го затвориха в сянката на смъртта, за да могат да ги формират отново и отново от земя, вода, огън и дух....от материя , което е невежеството на тъмнината , желанията и техния фалшив дух .. и Земята стана гробът на Божествения дух чрез формирането на материалното тяло, с което разбойниците облякоха човека и веригата на забравата. И той стана смъртен човек...” (Апокриф на Йоан).

Е, приемам това гностично твърдение, че първоначално човекът е бил безсмъртен, чист и превъзхождащ Архонтите. След това го погребаха на Земята, зашеметиха го и след това прикрепиха фалшива душа към него, като по този начин отделиха човека от неговия истински Божествен дух. Зашеметявайки човешкото тяло с болести, болка, постоянен физически стрес и добавяйки фалшивия си дух, те накараха човека да забрави за своята Божествена същност и тъй като ние сме в царството на смъртта, тоест на Земята, те ни доведоха до идеята, че трябва постоянно да страдаме тук и да умираме в агония. Тъй като сме в тъмнина, ние създаваме своя собствена сянка, която се превръща в наш фалшив дух.

Светлината е движение, а сянката е покой. Светлината е високочестотна, фотонна и бързо движеща се.

Сянката е нискочестотна и почти не се движи.

Колкото по-висока е честотата на вибрациите на материала, толкова по-малка е силата на привличане в него. Ниските вибрации на нашето тяло ни държат тук. Човешкото тяло е създадено от сянка и проектирано отделно от светлината. Материята е светлина, която се движи толкова бавно, че е почти замръзнала. Следователно, колкото по-духовни сте, толкова по-лесно е за вашата фалшива, но все пак високочестотна душа да напусне тялото ви към Духа, Единствения Източник след смъртта на тялото, и магнитното поле на Земята няма да бъде способно да запази душата ви в този материален гроб.

След години на изследване открих, че действителният оригинален Демиург в историята на Земята най-вероятно е бил Ан (Ану), Богът на анунаките. Прекарах години в четене на шумерските текстове, без да използвам мнението на Сътчин, мисля, че той е близо до истината, но не може да му се вярва напълно, той работи добре за раздухване на фалшиви идеи. Гностиците казват, че Джалдабаот е създал много архонти, които да му служат и да му се покланят. Всички те са работници на Демиурга - Яхве, Ел, Ваал, Тот, Ра, Озирис, Сварог... всички те са Архонти, верни на Демиурга. Единственото споменато изключение е същество на име Саваот.

Ан е шумерският баща на анунаките. По-късно беше добавено "и", но той все още е Ан. Обърнете внимание на префикса на думата Anunn, което означава „рай“. Ан беше бащата на Тиамат/София от всички богове на Земята. Така той е оригиналният Демиург. Това беше решението на Съвета на Ануннаките да се създаде човечеството, Ан и Енлил бяха основните в Съвета. Тогава Енки и Нинхурсаг създадоха човечеството според решението на Съвета. Ану беше небесен баща, който рядко посещаваше Земята. Енлил отлетя при него за съвет и други неща, така че Ан е Демиургът. Енлил може да контролира нещата, а Ану може да контролира материята. По-късно шумерите наричат ​​Енлил сина на Демиурга, след като Ан, Енлил, Енки и Нинхурсаг създадоха човешки роби за себе си.

„Сега, когато потомството на Демиурга - Саваот видя злобата и силата му, той се разкая и осъди баща си и майка си, въпреки факта, че я мразеше, но пееше хвалебствени песни на София и дъщеря й Зоя. София и Зоя го взеха и му дадоха власт над седмото небе, под булото между горе и долу. И той се нарича "Бог на силите, Саваот", тъй като е над силите на хаоса, защото София го одобри. Така че имате Демиурга и след това неговото потомство.

Главен командир е Ану. Изпълнителен директор е Енлил. Президентът на научния отдел е Енки. Президентът на историческите записи може да бъде Метатрон и т.н. Всички те имат свое собствено пространство или рай. Всеки има свои отдели. Всички те са суетни и искат да изглеждат като най-доброто лоялно куче за Демиурга.

Всеки дух, проявен на Земята, архангел, ангел, Възнесените Майстори, Метатрон, духовни водачи и т.н., всички са Архонти. Всички те работят за демиурга и винаги са го правили. Метатрон е Енох. Книгата на Енох казва, че Бог (Демиургът) го е отнел, докато е бил още в тялото. Той промени името си на Метатрон.

В известен смисъл гностичната София е християнският еквивалент на Светия Дух. Тя е еманация на Единствения Източник и е истинската светлина. Тя е божествена, въпреки че е създала Демиурга по погрешка. Когато тя слезе в долните небеса, нейните сили на светлина бяха взети от Архонтите и Джалдабаот. Когато Демиургът създаде Адам, той беше отрязан чрез измама от Източника да му вдъхне фалшифицирана душа, така че да бъде оживен, но част от Истинската светлина беше дадена на Адам: „И Епиноята на светлината беше скрита в него за да не знаят управляващите, но нашата сестра София, като нас, ще коригира своите недостатъци чрез Епиноята на Светлината.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.