понеделник, 12 септември 2022 г.

Гностично описание на Демиурга - 2

 Ипостас на архонтите.

„И целият еон на главния архонт потрепери и основите на бездната потрепериха. И от водите, които са над материята, долната страна беше осветена от появата на неговия образ, който се разкри. И когато всички власти и главният архонт погледнаха, те видяха цялата област на долната страна, която беше осветена. И през светлината те видяха формата на образа във водата. (Демиург) „И той каза на властите, които го посещават: „Елате, нека направим човека по Божия образ и по наше подобие, така че неговият образ да стане светлина за нас...

 И те бяха създадени с подходящи правомощия според характеристиките, които бяха дадени. И всеки авторитет предостави характеристика под формата на образ, който видя в естествената му форма .... И ДЕМИУРГЪТ създаде създание по подобие на първия, съвършен Човек. И властите (архонтите) казаха: „Нека го наречем Адам, така че името му да стане силата на светлината за нас“ (Източник на енергия).

(Демиургът е откраднал силите на Божествената светлина, за да може да ги използва, което може да бъде страхотна схема, тъй като той и архонтите се представят като праведни духове на светлината, докато това е само фасада. Раят на Демиургa е смътно копие на истинското Божествено небе). „И той постави всеки от своите потомци според силата си - според модела на царствата, които са по-високи, защото, като се започне от невидимия свят, видимият свят беше измислен” (Апокриф на Йоан).

Фалшивата светлина беше част от системата на Демиурга, която включва малка част от открадната Божествена светлина. Това е фалшива светлина, грешната светлина, към която да отидете, когато умрете, тъй като тя просто ви връща обратно в тази затворническа земна система. Гностическите текстове казват, че "нечистата светлина... изглежда впечатляващо, но е копие, бледо подобие на Истинската светлина. "Светлината в края на тунела", към която хората отиват след смъртта на тялото, е фалшива светлина. Това е най-важният въпрос за по-нататъшното развитие и освобождаване на истинския дух на човек от този затвор е да разберем, че това е копие на чиста божествена Светлина от Единния Източник-Светлина, която искаме да достигнем. Тази светлина е Божествена светлина в сравнение с фалшивата светлина на демиурга.

И така, сферите на реалността на Демиурга са копие на реалното състояние на нещата. Той открадна светлината от София, за да могат архонтите да използват светлината, за да върнат душите обратно в земни въплъщения. Истинската светлина идва от Източника и тези фалшиви светлинни сфери ще бъдат настроени по подобен начин. По този начин Демиургът е копие на малкия балон на по-големия балон и тя е вътре в този балон. Напускането на земния затвор на Демиурга не означава, че веднага ще бъдете погълнати от истинската Светлина на Единствения Източник, това далеч не е така. Ще имате цяла вечност за изследване и изучаване в истинското Божествено Небе, след като излезем от това фалшиво копие, където нашите нещастни души завинаги обикалят кръга на въплъщенията и не се развиват над материалната плътност....

Сивите и Рептилите също са заразени от архонтите, чрез изкуствен интелект, така че те също работят за Демиурга. За нас е невъзможно да видим извънземни, тъй като виждаме само 4% от целия спектър на светлината. Ние не знаем какво е дух и какво представляват различните физичности. Те може да са физически същества, но са извън нашето физическо възприятие. Ако беше някаква друга извънземна ситуация, различна от настройката на Демиурга, щяхме да сме свободни. Така че това е много предпазлив ход за мен относно извънземните. Мисля, че те просто са част от системата на Демиурга или самите те са умствено заразени. Доколкото знам, никой от извънземните не казва цялата истина. Аз лично искам посланието на Плеядите да е вярно, но не мога да го приема като факт, защото има твърде много потенциал за дезинформация. Трябва да изхождаме от общото предположение, че всяко отвличане или контакт се осъществява с лица под контрол на Демиурга, независимо дали чрез физическо залавяне или в резултат на психическо замърсяване. Ключът би бил дали някога са поддържали духовност, която съответства на настоящата система, която Демиургът използва. Мисля, че има 0,01% истински добронамерени същества, които комуникират със Земята от време на време. Те не могат да бъдат тук физически, иначе и те ще се забият в капана на Демиурга.

Демиургът е просто създателят на земните богове. Имаше много демиурзи, всички са едно семейство или един източник. Шумерските богове имаха съвет на анунаки, който реши да създаде човечеството. Тогава Енки и Нинхурсаг, по указание на демиурга, го създават. В случая всички те са Демиурзи. Традиционно гностиците наричат ​​Демиурга отговорен за всички архонти. Не винаги е било едно и също същество. Най-висшите архонти са тези богове. Тези богове са били почитани под различни имена в историята, но всички те са свързани. Седемте основни богове се наричат ​​съдии. Те са преки потомци на първоначалния Демиург и всеки има свое собствено „небе“, отделено едно от друго, те са източникът на различните религии и култури, които съществуват на Земята от началото на човешката история. Тази реалност е тяхно творение и те са обвързани с нея до самия си край. Те правят това не за зло, а само за да запазят този свят и неговите фалшиви небеса за тяхното оцеляване. След като всички разберем това, тяхната игра приключва.

Нито една от историите за извънземни не съвпада. Всички казват различни неща. Има само прилика в това как изглеждат като сивите. Нека приемем, че рептилианската и сивата раса съществуват някъде във Вселената. Ние знаем, че Демиургът не може да създаде нищо. Той може само да копира. Може ли повечето от тези срещи да са просто Демиургът, който се опитва да копира истински извънземни? Ето защо няма реални физически доказателства за тези предполагаеми извънземни физически същества? Възможно ли е това да е илюзия, базирана на реалността? Не ме разбирайте погрешно, извънземен живот трябва да е налице извън Земята, но ако се озоват на планета, управлявана от ужасни създания, най-вероятно ще останат ли тук? За тях това няма смисъл. Мисля, че някое външно същество рядко влиза в света на Демиурга. Твърде опасно е.

Сега, ако е вярно, че Демиургът започва да се отказва, защото все повече души отказват да се въплътят в неговия затвор, тогава това е страхотно, нека ускорим процеса и да освободим душите по-бързо. Как да разберем, че Демиургът наистина се предава? Може би той лъже и просто си играе на "мъртъв опосум". Все пак той е майстор шахматист.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.