понеделник, 19 септември 2022 г.

Знанията принадлежат на всеки

 В този свят има много повече, отколкото се преподава в нашите училища, показва се в медиите или се провъзгласява от църквата и държавата. По-голямата част от човечеството живее в хипнотичен транс, приемайки за реалност това, което вместо това е изкривен симулакрум на реалността, колективен сън, в който ценностите са обърнати, лъжите погрешно се бъркат с истина, а тиранията се бърка със сигурност. Хората се радват на своето невежество и се държат здраво на страданието, което ги прави индивидуални.

За щастие, някои се раждат с духовна имунна система, която рано или късно отрича илюзорния мироглед, внушен им от раждането чрез социални условия. Те започват да усещат, че нещо не е наред и започват да търсят отговори. Вътрешното знание и аномалните външни преживявания им показват тази страна на реалността, на която другите не обръщат внимание, и затова започва техният път на пробуждане. Всяка стъпка в това пътуване е да следваш сърцето, а не тълпата, и да избираш знанието пред невежеството.

Знанието е ключът към отключването на нашия потенциал. Дава ни самоопределението, отговорността и силата, от които се нуждаем, за да отхвърлим веригите на скритото потисничество. Следователно знанието е най-големият защитник, тъй като също така ни позволява да предвидим перфектното решение на житейските проблеми и най-важното - да заобиколим капаните по пътя към пробуждането. Колкото повече знаете за висшите истини и прилагате това, което знаете, толкова повече започвате да действате според висшите закони, които надхвърлят ограниченията на низшите.

montalk.net



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.