неделя, 18 септември 2022 г.

Матрицата вече е съвсем изтрещяла: в Казахстан се появиха номерирани комари

 През септември 2022 г. от Казахстан започнаха да пристигат много странни видеоклипове, показващи насекоми с отчетливи номера по телата им:



Естествено, в мрежата се развиха невероятни дискусии относно това чудо:

https://twitter.com/i/status/1569528292549754883

На първо място, разбира се, всички заподозряха фалшификат, тоест някой e взел комари и леко ги е боядисал. Тази проста на пръв поглед задача всъщност е много трудна за изпълнение - имате нужда от специален микроскоп, специално оборудване за такива фини манипулации и, разбира се, умение, което притежават само много тесни специалисти. Доста трудно е да се предположи, че тези специалисти се занимават с фалшификати.

 Втората версия е парейдолия, конфабулация и предреминисценции, т.е. зрителни илюзии, когато хората започват да виждат картини в хаотични петна. На тази основа светлите адепти започнаха да доказват на уплашените граждани, че да, има такова насекомо - сребърна брезова листна въшка или Euceraphis betulae. Тя винаги има нещо нарисувано на дупето си и затова всичко ви се привижда:



Въпреки това, дали е привидение или не, преценете сами:



Явно числата са ясно видими и следователно възниква въпроса откъде идват?

Най-впечатлителната публика предполага, че това са комари от Бил Гейтс или дори от извънземни, решили да тормозят жителите на Петропавловск. Но едва ли това е така, защото дори да приемем, че се размножават някакви роботизирани комари, има милион по-надеждни начини да ги обозначат от арабските цифри на задника. Така че тук има нещо друго. Но какво?

Първо трябва да помислите за историята на произхода на арабските цифри - вероятно тези числа не са се появили от небето:



 Но всъщност, разбира се, моделите на арабските цифри изглеждат естествени за природата. Хората са обърнали внимание и измислили драсканици, имитиращи естествени текстури.

От друга страна, текстурите са си текстури, но напоследък имаше доста такива трикове:



Като цяло изглежда, че нещо явно не е наред с нашия свят през последните години и Матрицата започна да работи неправилно. Дори не знаем как ще завърши това в крайна сметка, но следим развитието на събитията.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.