сряда, 14 септември 2022 г.

За мисловните ограничения

 Тази статия не е за това дали Земята е плоска, кръгла или нещо друго, а за неистовото мракобесие, догматизъм, нетолерантност и религиозност, които са се наложили сред най-твърдите привърженици на тази нова перспектива и я поставят в по-ясен контекст. Теорията за плоската Земя или всяка друга теория, която води до ненужни, безсмислени спорове, е индикация, че в информационното поле на Земята има ниско ниво на форсиране на разделящи и объркващи изявления, които са били източникът на инфекция от вируси на ментална информация в много области в човешката история - някои са очевидни, а други не толкова, но симптомите на това явление са едни и същи.

Нещо, което може или не може да е вярно, не прави никой от нас безспорен източник на Истина. Ние сме въплътени тук, за да се събудим духовно и да израснем всеки поотделно, всеки да направи това по свой уникален начин и никаква форма на насилствено убеждаване, заплахи или побоища няма да промени мнението ни.

Това е красотата на човешкия дух и нашето вечно съзнание.

Как попаднахме в тези капани?

Следното може да помогне на много хора да обяснят много.

Общият въпрос за това как различни сегменти от човечеството могат да се поддадат на лъжи и измами от всякакъв вид е интригуващ. По-важното е, как могат да бъдат реализирани такива новаторски идеи като теорията за плоската Земя с явно непълно съдържание относно истинската форма на Земята, което води до очевидната деградация на човечеството?

Отговорът може да ви изненада!

Не се опитвам да кажа, че последните изследвания на плоската земя са грешни. Това е много важна информация, която трябва да бъде обработена и по-внимателно проучена, отваряйки един нов прекрасен свят.

Факт е, че много хора играят "игри", c които може да не са напълно наясно и да не знаят всичките им трикове и правила, написани от определени отрицателни фини сили.

„Те са тези, които ни дадоха ума. Те са тези, които са извън нашето поле за игра и работят чрез умовете ни.

Това, което смятаме за рационални процеси, не винаги е това, което изглежда.

Нашите умове, нашето его може да бъде измамено много лесно, противно на това, което нашият самоутвърждаващ се ум казва. Ето защо е важно да не играете на тяхната арена; те са по-умни от нас на определено енергийно ниво, ниво, към което ние не принадлежим и трябва да избягваме мислите, които те внушават. И всичко това е свързано с ума (егото) ... "

Този цитат от дон Хуан Матус загатва за аспект, който всички трябва да знаем, за да оцелеем като вид.

В умовете ни живее неорганичен хищник, умствен паразит, дошъл от дълбините на космоса и завладял живота ни. Хората са негови пленници. Хищникът е наш господар.

Направи ни послушни и безпомощни. Ако искаме да протестираме, той ни потиска протеста. Ако искаме да действаме независимо, той ни вдъхновява да не го правим ... Наистина, бяхме пленени!

Хищниците са ни пленили, защото ние сме храна за тях, а те безмилостно ни изяждат, защото ние сме тяхната храна.

Магьосници, мистици, гностици, шамани знаят, че хищниците са ни дали нашите системи от вярвания, нашите идеи за добро и зло: нашите социални нрави. Те са тези, които създадоха нашите мечти за успех или провал. Те ни дадоха алчност и страхливост.

За да ни запазят послушни, кротки и слаби, хищниците предприеха колосална маневра, колосална от гледна точка на военен стратег, но чудовищна маневра от гледна точка на тези, които го търпят: Дадоха ни ума си... Умът на хищниците: злобен, противоречив, навъсен, изпълнен със страх да не бъде разкрит всеки момент.

Магьосници, суфии, мистици и шамани от Америка, Африка, Азия, Европа знаят от незапомнени времена, че някога човекът е бил съвършено същество, с колосални психически способности, прозрения, подвизи на осъзнаване, които днес са митологични легенди. И тогава всичко изчезна и ние станахме „упоени“.

Това, което ни унищожава, не е просто луд хищник. Това е много интелигентна и организирана енергийна единица. Той следва своята роботизирана, методична система, за да ни направи безпомощни пред него.

„Човекът е магическото същество, което е трябвало да бъде, но вече не е. Сега Той е обикновено парче месо...“ – казва Дон Хуан Матус в „Активната страна на безкрайността“ на Кастанеда.

Как бяхме разграничени от тях?

Това е човешка дилема.

Ние сме въплътени в тези физически тела-умове с непосредствен проблем, заложен в нас от раждането.

Ние не сме добре дошли на Земята от раждането си като духовни или свръхсетивни и първично пробудени същества, каквито сме в духовния свят. Вместо това ние сме захвърлени тук, изоставени и в крайна сметка енергийно погълнати. И така започва безкрайната „бягаща пътека” от прераждания в отричане, борба за материално благополучие и живот в зависимост и робство.

Това е много трудна концепция за повечето да повярват, но това е нашата реалност в заразената с умствени паразити матрица.

Откриването на фундаментални истини, които са толкова противоположни на това, което винаги са ни учили, е много труден път. Никога или много рядко се среща със състрадание и разбиране от другите, а по-скоро с присмех и унижение. Мнозина избягват суровата реалност и никога няма да се изправят пред болезнената истина.

Симптоми на архонтното мислене.

Независимо дали сте съгласни с доктрината на Хуан Матус или гностическото разбиране на нашата реалност или не, фундаменталните учения от Дао Дъ Дзин до Дзен будизма и други подобни, и дори еклектичната западна философия и психология, отразяват тази брутална природа на реалността, в която умът най-често е инструмент на илюзорното действие на егото и по-ниските измерения, изключително вреден, манипулиращ умствените архонтични механизми, когато дясното и лявото полукълбо на мозъка създават изкривена картина на реалността, работейки в несинхронизиран режим, който пречи на човек да възприеме една единствена картина на физическия свят.

Като осъзнаем дълбоките фини архонтни сили, работещи в нашата вселена, с които взаимодействаме, нещата придобиват други измерения и изискват по-дълбоки нива на осъзнаване, за да получите наистина голяма картина на реалността.

Всеки от нас трябва да открие това само от своя уникален личен опит, а не само на ниво интелектуална компилация на събиране на информация, което е основата на въпроса, който разглеждаме тук. Ако приложите това архонтно разбиране към нашата умствена природа и към нежеланата тенденция да оправдаваме всичко чрез несъзнателното, предварително програмирано ум-его, много ще има смисъл.

Вярвате или не в плоската земя?

Пример за "дигитална инквизиция".

Това трябва да се реши.

Не само защото бях атакуван лично, че не бях в съответствие с това, което хората в това движение изглежда изискват, за да се счита някой за валиден източник на информация, но също и за това, че помогнах на хората да разберат симптомите и произхода на този вид психическа манипулация, която кара определени действия да създават конфликт и разделение.

Кому е нужна масова психоза за формата на Земята?

В крайна сметка кой е истинският ни враг?

Атакуването на алтернативни уебсайтове за това, че не искат да вярват в някаква официална система от вярвания, реална или нереална, е толкова неинтуитивно за процеса на духовно пробуждане, че е поразително. Толкова много умни и добре "информирани" хора, които се борят за определено масово мислене, което изглежда като всеобхватно и вярно решение на истината, всъщност много ме притеснява.

Признавам, че съм очарован от информацията за плоската земя и ужасен след приемането на тази концепция как сме били жестоко и подло измамени на всяко ниво и по всяко време на нашата история, и ми харесва да научавам нова информация и да предизвиквам фалшивите официални реалности.

Но не ми поставяйте ултиматуми!

Не е ли позволено аз и другите да бъдем изненадани и възхитени от нови последователни теории?

Що за идиотска упоритост и състояние на агресивно мракобесие при обсъждане на алтернативно мнение?

Кои са тези, които смятат, че само те са прави?

Кои са тези хора с много силни убеждения и системи за личен опит, които публикуват материалите си, за да достигнат до истината или просто се притесняват за доходите си?

Основните религии действат според концепцията „разделяй и владей“.

Тези, които не са „на борда“ с някакво предложено ново разбиране, смесени ли са в същата фалшива парадигма? Това е просто доказателство за това, което се опитвам да изложа внимателно тук - без ултиматуми и имена, но с очевидно презрение. Имам предвид вас! Неволно или злонамерено тези, които разпалват тази война, са жертви на ментални архонтни сили, които прикриват цялостната картина на реалността.

Отървете се от него! Дори логиката няма смисъл в изключителния дух на общото желание за Истината.

Според моето разбиране, едно единствено преследване на истината ще доведе до падането на този архонтски манталитет на Яхве.

Яхве разделя, потиска другите, създава раздор, дисхармония и объркване. Ето как работи.

Когато някой изследва внимателно Плоската Земя, както направих аз, и асимилира тази информация и също така изследва реакциите към нея, се появява една много дълбока идея. И това може би е същността на нашия проблем – това е архонтската концепция за бог спасител, в нашата матрица – това е Яхве.

Въпреки че вярвам, че има чудесна обединена творческа божествена сила, от която всички сме част, архонтите толкова ясно играят манипулативна роля в парадигмата на матрицата за контрол на ума и това е нещо, което трябва да осъзнаем и да надскочим.

Фундаменталистите на плоската земя проявяват и силно засилват езотеричния фактор на Създателя Бог Спасител и твърдят, че това е единственото осъзнаване на истината за плоската земя, купола, затворената матрица и всичко това и че те сами са в състояние да унищожат тази матрица на контрола и потискането, въпреки че самите те са негови идейни създатели.

Нямам нищо против тази теория в нейната най-езотерична форма, но обичам решения от всякакъв вид. Творчеството и нашето специално място във великолепната творческа вселена и нашето удивително специално място имат много смисъл по толкова много начини.

Но през призмата на теорията за плоската земя е невъзможно да се "види", да се осъзнае многоизмерната холографска вселена, без целия този божествен материал, който участва в това разделение.

Истината се състои от много интерпретации, които не трябва да се изключват. Изводът е, че лесно приетата концепция за Създателя може да бъде среда за лековерните неофити, които да бъдат хитро уловени от архонтното влияние на йерархията, патриархата и умственото господство на един единствен бог, в нашия случай Яхве.

Предупредителни звънци.

Прозвучаха сериозни предупреждения, когато откривах този фактор отново и отново в най-лоялните и най-войнствените поддръжници на тази теория с всичките й нетолерантни ултиматуми на място, където няма място за дебат, няма възможност за спокойно смилане и представяне на информация на хора, които сами решават дали да вярват в това или не. Не е много добър подход, ако питате мен.

Какво ще кажете за това "претегляне" на процеса на утаяване? Откъде, по дяволите, идва това?

Дали е плоска, кръгла или крушовидна, няма значение, както каза един объркан физик, всички ние съществуваме тук с много реални проблеми. Това, че доктрината за плоската земя ще реши всеки проблем, е равносилно на следване на религиозна вяра за спасението, тъй като спасението е основният инструмент за контролиране на архонтното мислене.

Ако насърчавате тази теория чрез религията, губите всичките си аргументи, истински или нереални. И привързаността към него не е нищо повече от архонтичния/илюзорен ум, който се стреми отново да поеме контрола над вас.

Отделете се от тази фундаменталистка архонтична идея и може да получите известна привлекателност към определен аспект на Истината.

Този път на конфронтация е погрешен и противоречи на всички съзнателно пробудени духовни методологии, които са ни довели дотук.

Заключение

Въпреки тези необмислени, но все пак показателни сблъсъци между привържениците на тези различни теории, пътят към Истината продължава.

Когато архонтичните сили се опитват да разрушат този мощен, но донякъде чувствителен и нежен процес на напредване към Истината, това ме тревожи. Трябва да призная, че ме притеснява как хората не разбират важността на активното участие във възраждането, но подобни гневни престрелки не помагат за никъде.

Има много лесно достъпни вектори за просто навлизане в световете на овластяване и образование, информация и подкрепа.

Защо не позволите на хората да узнаят истината естествено и в синхрон, към който са привлечени?

Търсете и намерете. „Ти се събуждаш“. То е само в теб, никъде другаде. В теб е, в мен е.

Не можем да променим външния свят, ако самите ние не сме се променили духовно. Нека се случи. Правете разлика между лобитата за натиск на архонтите, каквато и информация да изнасят. Ние сме тук, за да учим свободно, според нашите способности и таланти.

Полудявам. Намерете сърцето си.

И не забравяйте да изхвърлите заразения боклук, след като разберете истината...


Дзен Гарднър.

15 февруари 2016 г



https://www.bibliotecapleyades.net/cienc…

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.