четвъртък, 4 ноември 2021 г.

Как да придобием „зрение“ по време на осъзнат сън?

 Някои от практикуващите, които започват да се „събуждат“ по време на сънищата си, са изправени пред проблема, когато няма ясна картина на реалността на съня, или като цяло практикуващият не вижда нищо. Има определени техники, които ви позволяват да решите този проблем. Ето например това, което съветва руският изследовател на осъзнати сънища и извънтелесни практики М. Радуга на страниците на книгата си "Фаза. Разбиване на илюзията за реалност":

"Често зрението във фазата присъства от самото начало, особено когато се използват техниките за наблюдение на изображения и визуализация, за да се влезе в нея. Случва се зрението да се върне от само себе си в първите минути на фазата. Понякога се проявява само през задълбочаването във фазата. Има случаи, когато то не възниква само, или когато трябва да бъде създадено бързо на всяка цена. В този момент то може да се появи, просто помислете за това, но ако това не се случи, вие ще трябва да използвате специална техника.

За да направите това, трябва да поднесете ръцете си до очите на разстояние 10-15 см и да се опитате да ги видите през сивотата или тъмнината. Трябва да погледнете много внимателно и агресивно малките детайли на дланите, опитвайки се да ги видите. Само след няколко секунди те ще започнат да се появяват, сякаш от някакъв филм. И след няколко секунди зрението ви ще стане остро и не само дланите ви ще бъдат пред очите ви, но и цялото околно пространство.

Един от основните моменти, които трябва да имате предвид при създаването на зрение е, че в никакъв случай не трябва да отваряте клепачите си. Зрението ще се прояви и то ще бъде неразличимо от реалното. Най-вероятно ще има усещане за повдигнати клепачи дори без да ги повдигате физически. Във фазата можете да затворите очи безкрайно много пъти, като същевременно имате чувството, че никога не сте ги отваряли, тъй като зрението се създава без това. Можете да отворите клепачите само в дълбоката фаза. В плитката фаза това ще ви върне към будност, тъй като очите наистина могат да се отворят.

Освен това трябва да създадете зрение само, когато напълно се отделите от шаблона, като вече сте на някакво място. Опитът да видиш ръце, докато летиш или се движиш в неопределено пространство, води до произволно движение".

И така, каква е същността на съветите на М. Радуга? Необходимо е да започнете да проявявате зрението само като напълно преминете в състояние на осъзнатост и едва след като сте убедени, че няма „зрение“. Но ако използвате техниките за визуализация и наблюдение на изображения, които вече са описани по-рано, тогава обикновено този проблем изобщо не възниква. Но ако този проблем все пак възникне, опитайте тази техника с гледане в ръцете, което съветва М. Радуга.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.