неделя, 14 ноември 2021 г.

КАК ДА РАЗБЕРЕМ ПО РЪКАТА СЪСТОЯНИЕТО НА ЗДРАВЕТО: НЕОБИЧАЙНA, НО ИСТИНСКА ДИАГНОСТИКА!

 Външният вид на ръцете може да каже много за здравето на човека. Погледнете внимателно ръцете си: може би ще идентифицирате някои забележими черти, които веднага привличат погледа ви. Човешкото тяло е много сложна и фино организирана система, всичко в него е взаимосвързано. Ако нещо се промени вътре в тялото, то става видимо отвън. На ръцете има много важни нервни окончания, поради което състоянието на ръцете е толкова показателно при диагностицирането на заболявания. Всяка област на дланта може да характеризира здравето на определени органи и системи.


Цвят на кожата

Червените длани показват токсично увреждане на черния дроб: възможен е хепатит или хепатоза.

Мраморният модел на дланите се появява при неизправности на автономната нервна система.

Жълт оттенък на кожата на ръцете също показва проблеми с черния дроб и жлъчния мехур: хепатит, нарушения в жлъчните пътища, холангит, холецистит - възможни заболявания.

Пигментацията по ръцете директно показва заболяване на жлъчния мехур.

Липсата на витамини А и D провокира белене на кожата по дланите. При недостиг на витамини кожата се отлепя на малки люспи, но ако пилингът е груб и се отделят големи люспи, това показва гъбична инфекция.


Температура на ръката

Студените ръце са следствие от липса на никотинова киселина и нарушенo периферно кръвообращение. Полезно е за хората с постоянно ледени ръце да включат в храната си такава храна: млечни продукти, месо, риба, гъби, елда, боб, зеле. Те са мощни източници на никотинова киселина (витамин В3).

Твърде горещите длани показват, че в организма протичат интоксикационни процеси. Това може да е алкохолно или химическо отравяне, което храната трудно усвоява. Необходимо е да се почисти черния дроб и да седите на мека диета за известно време.

Мокрите ръце говорят за проблеми с ендокринната система. Усещане за изтръпване в ръцете може да означава и свръхактивна щитовидна жлеза.

Изтръпването на малките пръсти говори за смущения в работата на сърдечно-съдовата система, изтръпване на палците - за проблеми с белите дробове и дихателната система.

Зачервяването на върховете на пръстите е знак, че храносмилателната система не работи добре.


Стави

Пращенето на ставите показва липса на калций. Неправилната форма на ставите на пръстите показва развитието на артроза или подагра.

Подуването на ставите показва възможен полиартрит, трябва да се консултирате с лекар.


Форма на дланта

Широките длани са знак за добро здраве. Но често хората с широки длани и къси пръсти страдат от високо кръвно налягане.

Тесните длани и дългите пръсти, твърде бледата кожа на ръцете са знак, че човек е емоционално нестабилен, реагира остро на температурните промени, физическото и емоционалното претоварване са му противопоказани.

Хората с много малки ръце често страдат от астма и чревни заболявания, характеризират се с хипотония.

Месестите длани са индикатор за възможни проблеми с кръвообращението и хипертиреоидизъм.


Много е полезно периодично да опипвате дланите си. Ако в определен момент почувствате болка, това може да означава заболяване на съответните органи. Масажът на дланите и ръцете е полезен за всички и особено за тези хора, чиято работа е свързана с компютър. За да не се уморяват ръцете от неестественото натоварване и да не възникне неприятен тунелен синдром, масажът е просто необходим!

Разкажете на всички да обърнат специално внимание на състоянието на ръцете си. Здравето е във вашите ръце!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.