събота, 9 януари 2021 г.

С. Ракели за фрагментацията на душата

 Докато се въплъщават във физически тела, нашите души, придобивайки опит за взаимодействие с физическата реалност и нейните аспекти, претърпяват такова явление, което изследователят на езотеричните знания Сал Ракели нарича с термина „фрагментация“. Какво означава точно това „фрагментиране“? Взаимодействайки с други въплътени души и имайки различни видове енергийно-информационна връзка с тях, ние не само губим свободната си енергия, но и обменяме части от собствената си душа, постепенно губейки своята цялост. В допълнение, някои от неразвитите аспекти на нашите души остават на етерния и астралния план под формата на призраци и привидения, неспособни да следват духа във висшите измерения.
Ето как С. Ракели описва този процес в книгата си "Човек многоизмерен": "В момента на възнесението чрез смъртта духът напуска тялото. Но той оставя след себе си нещо повече от празна обвивка. Въпреки че тялото се разпада, по-голямата част от същността на душата, развита недостатъчно за възнесение в духовните сфери, остава на нивата на по-ниската плътност на астралното измерение. Следователно, тя преживява отделяне и фрагментация от висшата духовна същност на възнесената душа.
Парчета от отделената същност се скитат по астралните нива под формата на призраци, привидения, полтъргайсти, астрални същности и различни енергийни форми. В търсене на единство и обединение те се стремят да се обединят с други въплътени същества, често се установяват в телата на други души и се смесват с тяхната същност. Когато човек със смесена същност дойде при мен или при други ясновидци (за четене или лечение), неговите аурични полета изглеждат като мозайка от преплетени енергии. Често истинската му същност е затъмнена от няколко слоя от същността на другите души.
Не цялата душевна същност, прикрепена към човек, идва от безплътни същества. Душите често могат да се „свържат“ помежду си, докато са във физически тела. С други думи, парче от същността на една душа бива фрагментирано от тялото и прикрепено към друга душа. Един от най-честите случаи е сексуалният контакт. Друг случай са семейните връзки. Много хора бъркат този вид съюз с висш духовен съюз, който се създава по време на издигането на цялостните, силно еволюирали души.
Когато човек умре, същността на душата му може да бъде фрагментирана в произволен брой измерения (и времеви контури), съответстващи на нивото на съзнание на душата по време на смъртта. Ако в този момент същността на заминаващата душа е прикрепена към телата на други души, преродената духовна същност може да влезе в ново тяло, но не е в състояние да се събере с отпътувалата същност. В този случай, през периода на нов живот, душата ще срещне части от себе си в други хора. По същество, ако душата има достатъчно осъзнаване, тя може съзнателно или несъзнателно да привлече хората с парченца от тяхната същност в тях, с надеждата да претендира за своята същност. Ако една душа е достатъчно развита, тя може магнитно да извлече своята същност обратно от други души и прави това, или когато тялото на други души умре, или когато душите "разкъсат връзката" на психичната привързаност ... "
Трябва да се каже, че възстановяването на целостта на нашата душа е пряко свързано с връщането на аспектите на душата, които сме загубили, които са били уловени както от същества, въплътени във физическата реалност, така и от адски паразитни същества, които са уловили част от нашата свободна енергия. По-специално, един от ефективните методи за връщане на енергията и изгубените фрагменти от енергийно-информационната същност е методът на „рекапитулация“, описан от К. Кастанеда в книгите му.
Руските изследователи на езотерични знания В. Бухарин и В. Зеланд разказват за ефективни методи за връщане на нашата свободна енергия, открадната от паразитни същности в своите книги от циклите „Ларвология“ и „Трансърфинг на реалността“. И ако решите да започнете да работите по възстановяване на целостта си, не забравяйте да проверите всички тези източници. Това ще бъдат първите стъпки към истинското ви пробуждане и осъзнаване на истинската ви цел.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.