сряда, 27 януари 2021 г.

О. Куява за срещи с хора в осъзнати сънища

 Една от характерните разлики между осъзнатите сънища и обикновените сънища е, че не губим осъзнаване и следователно, вместо да бъдем въвлечени в сюжета на сънищата като несъзнателни участници, ние самите започваме да оказваме активно влияние върху тях. Всичко това ни позволява да решаваме различни задачи по време на такива променени състояния на съзнанието. Една от тези задачи може да бъде намирането и общуването с различни хора, които ви интересуват. Доколко е възможно това? Тези, които постоянно практикуват тези техники, отговарят положително на този въпрос.

Ето например това, което руският изследовател О. Куява пише  в книгата си "Фаза. Инструмент за подобряване на реалността": "Опитайте се да си представите, че имате достъп до всеки човек на тази планета. Можете да говорите с него, да му задавате въпроси от интерес или просто прекарвате време с него.

Освен това този човек може да бъде или жив, или вече мъртъв. И също така може да не съществува (например, ако е герой на книга или филм). Дори само тази възможност си заслужава да се занимавате с осъзнати сънища!.. Всъщност намирането на човек в осъзнат сън не е толкова трудно, но за мнозина се превръща в непреодолима задача, тъй като не се спазват основните принципи за намиране на предмети. Първо и най-важно: трябва ясно да разберете кого ще търсите във вашия ОС.

Не препоръчвам да се срещате с хора, до които имате достъп през целия ден. Нека това бъде среща с човек, от когото ще се мотивирате силно. Ако вече сте се замислили кой ще бъде, тогава чудесно - да вървим по-нататък! Не се страхувайте от сънните герои, в противен случай те може да не се появят там или ще се държат неадекватно (в сравнение с поведението, с което сте свикнали).

Приятелка ми разказа как е срещнала един от своите идоли в ОС, но той дори не приличал на истински човек и се държал странно, включително да не реагира на нея. Както се оказа по-късно, в главата й се е прокраднала мисълта: той е нереален човек - това е персонаж! Така че той не се държал като човек.

След като променихме отношението си към този човек, ние отново се опитахме да го намерим в нейния сън. И след това момичето с горящи очи разказа как се разхождали с нейния идол на различни места, обсъждали интересни филми и като цяло се забавлявали в ОС. Цитирам: "Той беше толкова готин! Мимиката му, гласът, ценностите му съвпаднаха с човека, когото познавам от интервюта!" Когато намерим човек в ОС, мимиките, жестовете и гласът съвпадат с реалността много точно и ако се вгледате внимателно, можете дори да видите ретината на окото на събеседника. Така че срещата с човек в осъзнат сън е невероятно интересно и полезно преживяване!"

Това преживяване може да бъде особено полезно в условия, където възможностите за лична комуникация са силно ограничени. Има ли някакви специални техники, които улесняват намирането на хора по време на осъзнато сънуване? Можете също така да намерите тяхното описание в книгата на О. Куява или да се опитате да намерите човека, от когото имате нужда, като действате спонтанно, въз основа на вашата интуиция. Или може изобщо да не използвате времето за осъзнаване в сънищата си за тази цел. Във всеки случай изборът е ваш.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.