сряда, 30 март 2022 г.

Как да намерим брод в тресавището на изпитанията?

 В действителност, ставащите сега събития са изпитание за нас и нашата сила. Сега всичко, което стана преди изглежда като цветчета, а плодовете едва започват да набъбват, a по-нататък навярно ще бъде още по-сложно. Минахме доста изпитания - свързани най-вече с пландемията, но ето че дойде още по-сериозно изпитание. Сега е най-отговорният момент в историята на нашето време и в историята на живота на всеки от нас. 

Как да се държим в кондиция при такава ситуация? Как да определим правилните акценти и своя субективен поглед към всички ставащи наоколо събития? 

Да погледнем по-надълбоко на тази ситуация. В опасност сме само, ако сме включили призив за война. Ако проклинате някого, желаете смърт - от вас излиза психоенергийна вълна на страх, гняв, желание за разправа, насилие. Сега е преходно време и повече няма да има "чернови" - всички са на реален изпит. Всеки се движи в своя "тунел на реалността". Някой избира войната, а друг - мира. Ако съхраните неутралност и спокойствие, това не е предателство и равнодушие, а точно обратното - вътрешно действие, подтикнато от висшите вибрации на любовта. Всъщност това е истинската позиция на воина - воина по дух. Загубили сте знанието какво е да бъдеш истински воин. Това изобщо не е някой с мундир и с оръжие, това е особена вътрешна сила и тя не зависи от пола. Всички древни школи са учели воина да владее себе си, понеже страхът и гневът заслепяват разума, а воин със заслепен разум е равно на маймуна с граната и подарък за противника. Най-парадоксалното за традиционното мислене, но и това, което работи реално - това е запазване на вътрешната тишина и невъвлеченост. Мнозина от вас вече са се раждали и умирали много пъти, мнозина са преминали не една война. И дори вашата памет все още да не се е активирила за това, просто усетете. Ако това е умора от тези безконечни игри в тъмнината, не ви ли писна вече? Ако сте мирен жител, най-доброто, което можете да направите за себе си и близките си е да не изпадате в страх и гняв, както и да държите вътрешния баланс и спокойствие, да се обръщате към висши сили не някъде в небесата, а в сърцето си. Така създавате за всички вас енергиен пашкул на защита и съответно не привличате най-агресивните сценарии. Ставате "сляпо петно" за играчите във войната. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.