сряда, 16 март 2022 г.

Откъде идва изразa "Англичанка гадит"?

 Вероятно всеки е чувал фразата "Англичанка гадит", която много точно описва основната същност на британската политика спрямо Русия. Но едва ли някой знае, че тази антируска русофобска политика и този "крилат израз" са на повече от сто години. Така че Великобритания (в лицето на нейния управляващ елит) вече е традиционният враг на руската страна и народ, който дори не го крие, ако се съди по последните изявления на политиците от тази страна. А Великобритания от векове вреди по всякакъв начин, явно или тайно, като заговорничи, организира инвазии в обединена Европа или участва в интервенцията и окупацията на руските територии.

Но нека дадем думата на "професионалистите" по този въпрос. Ето например как историкът и изкуствовед А. Масякин коментира тази "вековна хибридна война" на Великобритания срещу Русия в речта си по "ДенТВ": "На 16 март 2021 г. британското ръководство доктринално призна Русия за "най-голямата заплаха" за своята сигурност. В същия ден британският външен министър Доминик Рааб заяви в реч пред форум за сигурност, че "демокрацията е изправена пред най-голямата заплаха след Студената война". Под тази "заплаха" той разбираше най-вече Китай и Русия. Но той вижда в Китай "конкурент", а в Русия - "заплаха", срещу която британското ръководство е решило да увеличи ядрения си арсенал с 40%.

Тази "пещерна" русофобия, която измъчва британския управляващ елит, датира още от времето на Иван Грозни. Тя се проявява осезаемо през XVIII в. , когато започва глобалното геополитическо противопоставяне между двете най-големи империи в света - континенталната Руска империя и Британската морска империя. По време на Северната война Швеция е имала Англия зад гърба си, като не желае Русия да се укрепи на Балтийско море. Това съперничество продължава през XVIII и XIX в. и е наречено "Голямата игра". Русия последователно се стреми към експанзия в Евразия, което плаши Великобритания. Британският министър-председател Бенджамин Дизраели, известен като лорд Биконсфийлд, описва заплахата така: "Огромната и могъща Русия, плъзгаща се като ледник към Персия, Афганистан и Индия, е най-страшната опасност за Британската империя".

Великобритания провежда контраатака по периметъра на границите на Руската империя, която поражда конфликти, конспирации, интриги и войни. "Колко е трудно да се живее в света, когато никой не воюва с Русия!" - тази знаменита фраза на Палмерстън е широко известна в света. Великият руски пълководец Александър Василиевич Суворов го е казал просто: "Англичанка гадит!". Същевременно Русия и Англия стават съюзници в голямата европейска война с Наполеон през XIX век. Отношенията между двете велики империи, които заемали почти половината от земната суша, били парадоксални. И може би най-парадоксални са в началото на ХХ век. Това е ключов момент в историята, когато великите сили се борят за ново разделение на света. Великобритания се противопоставя на засилването на позициите на Русия в Далечния Изток, особено в Китай, с който Руската империя подписва съюзен договор през 1896 г. , а по-късно и конвенция срещу интересите на Япония, Великобритания и САЩ. . . "

Ако желаете, можете да гледате цялата реч по ДенТВ в клипа, озаглавен "Стогодишната хибридна война. Защо Англия смята Русия за основен враг?". Всички са свикнали да обвиняват Съединените щати за основните проблеми на Русия. Но САЩ са просто колония на Великобритания, която има вид на независима и "собствено мнение", но е в рамките на имперските амбиции на управляващия елит на Британската империя. Тя е тази, която стои зад финансирането и подстрекаването на революциите в Европа и на много войни и конфликти в лицето на юдаазарските банкови кланове от Лондонското сити, които всъщност управляват Великобритания от 1816 г. и САЩ от 1913 г. Окончателното поробване на Съединените щати настъпва след изкуствено предизвиканата от тези кланове "Голяма депресия", която е поредната измамна финансова операция на Ротшилдови, последвала подобна финансова измама на Лондонската фондова борса непосредствено след битката при Ватерло. Така че агресивността на САЩ е просто резултат от окупацията на тази страна от юдохазарските кланове, които използват народа ѝ като "пушечно месо", за да защитават интересите си по света.

И именно Ротшилдови и други юдохазарски банкерски кланове стоят зад организирането и финансирането на много революции, както и на две световни войни, гражданската война и интервенцията в Съветска Русия, и дори на масовите репресии, организирани от финансираните от тях троцкисти-ционисти, които заемат повечето ключови постове в първото съветско правителство и ВЧК. И, разбира се, именно Великобритания стои зад организирането на конфликти и "зони на нестабилност" около границите на съвременна Русия, както и зад многобройните саботажи и терористични актове на нейна територия. Това се опита да ни каже избягалият олигарх Березовски в замяна на разрешение да се върне в Русия и гаранции за имунитет малко преди внезапното си "самоубийство". Убийствата на много бивши офицери от КГБ и ФСБ, избягали в Англия, също са на съвестта на британските тайни служби. Но поради фарисейската природа на британския управляващ "елит" за всички тези убийства е обвинена Русия. Всичко е ясно на принципа: "Дръжте крадеца! - най-силен е викът на самия крадец".

И така, при положение че властта, управлявала Великобритания в продължение на векове, смята Русия за главен враг, трябва да знаем кой точно е главният враг на Русия и къде пипалата на сатанинските окултни общества се опитват да оплетат цялото човечество в своята паяжина. Не бива да се заблуждаваме от факта, че Великобритания беше наш съюзник в двете световни войни, организирани от Ротшилдови и други юдохазарски кланове. И в този случай тя преследваше единствено собствените си стратегически интереси, като противопостави две могъщи европейски империи - Руската и Германската, а след това СССР и Хитлеровия Райх - в една взаимно разрушителна и изтощителна война.

И в този аспект трябва да си спомним съвета на друг известен британски министър-председател - У. Чърчил, който казва, че ако Германия победждава, то трябва да се помогне на Русия и обратно, за да могат взаимно да се унищожат, доколкото е възможно. Всъщност именно британската политика причини най-големите загуби на Германия и СССР през Втората световна война. По този начин, както и през Първата световна война, Великобритания се опитва да се отърве от двама съперници в лицето на индустриалните континентални сили. Всичко това е продължение на политиката на островната Атлантида, която винаги се е стремяла към световно господство. САЩ са просто "въоръжената тояга" на Великобритания, която "вади кестените от огъня за нея".

Истинската Нова Атлантида е именно Британската империя, а САЩ са само част от нея, както и Канада, Австралия и други страни, т. е. "Британска общност", която все още се управлява от британската кралица. Но дори и тя няма право да влиза в Лондонското сити (седалище и финансова империя на Ротшилдови) без разрешение от заместник-кмета на града. Ето защо именно тук, в Лондонското сити, където има много статуи на дракони, се намира главният център за контрол на цялата Ционско-англосаксонска империя, включително и на такъв проект на Ротшилд като "държавата Израел".

Няма съмнение, че Новата Атлантида, с нейното бреме на карма, кръвта на много народи на Земята и военните престъпления, следва плътно съдбата на унищожената островна империя от миналото, която подобно на Великобритания се съюзява с античовешка сила, за да постигне световно господство.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.