петък, 25 февруари 2022 г.

Дали хората са се превърнали в стадо овце или винаги са били такива?

 С настъпването на Голямата пЛандемия са въведени много нови правила, по-специално носенето на панталони на главата, които СЗО нарича маски за лице. Всички си мислехме, че панталоните са такава фигура на речта, макар че, разбира се, е имало случаи, когато отчаяни хора наистина са слагали този тоалетен артикул на лицето си. Но колко много сме грешали!



Breitbart. com пише следното: На Седмицата на модата в Ню Йорк дебютира артикул, който приветства задължителното следване на формата от функцията в епохата на коронавируса.


Моделите носеха отличителната дреха, докато дефилираха по модния подиум по време на седмичното събитие, което приключи в сряда. На ревюто на Dion Lee за есен/зима 2022 г. се появи ново творение с дишаща маска за превръзка.



За да не си помисли някой, че е наличен само един цвят, вторият ход беше направен с модел, облечен в бяла превръзка и съответни дрехи.



Жените също не останаха встрани от стремежа си да съчетаят облеклото с желанието да предпазят притежателя му от опасностите на коронавируса.



Това не е първият случай, в който модни лидери се опитват да поставят лична дреха върху лицата си, за да ги предпазят от инфекции.



Така че носенето на панталони на главата не е фигура на речта, а съвременна реалност, висша мода, така да се каже, и желание да бъдеш в крак с времето. Това придържане обаче несъзнателно поражда въпроси.


Разбираемо е, че светът на съвременната мода е създаден от хора, които са малко луди - артисти, какво можеш да вземеш от тях? Но в този случай тя вече не се определя като изкуство, а като специфична стела над стадото овце, в което световното правителство е превърнало хората. Няма да се изненадаме, ако при представянето на лятната колекция моделите носят камбанка на носа си, така че следете събитията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.