петък, 25 ноември 2022 г.

Теорията на конспирацията на практика. Земно училище по дипломация -1

 Има една така наречена теория на конспирацията. Теория, защото е трудно да се докаже самата конспирация, но да хвърляш прах в очите с безкрайни теории - колкото искаш.

Да, и конспирацията е изключително свободно понятие и можете да си го представите по всякакъв начин, от дребни интриги на елита до глобална техно-магическа матрица, опъната от световното правителство и зли извънземни върху телата на невинни земляни. Нека се опитаме да разберем накратко проблемите, които възникват тук.

Дали теорията на конспирацията има и най-малкото доказателство?

Разбира се, че има. Повечето хора са устроени по такъв начин, че когато се появи възможност да дръпнат одеялото върху себе си, да го направят без много угризения. Наивно е да се мисли, че децата на владетелите на света, които учат в елитни училища и поддържат контакти от поколение на поколение, правят това единствено от приятелска симпатия и се придържат към каноните на прозрачността.

Същото е и с управляващите, които поставят в йерархията свои роднини и съседи, да не говорим за корпорации, прокарващи интересите си с цената на милиони съдби (виждаме ярък пример в момента).

Спомнете си за вашите гимназиални забежки с тайни чатове и клубове и бързо ще разберете, че това е също толкова част от човешкото развитие, колкото и азбуката на аритметиката. Така се учим на социализация, всеки на своето ниво.

Защо конспирацията се нарича теория, ако е очевидна на практика?

Да, защото самата дума "теория" предполага недоказано. Иди докажи, че Ротшилд с Уиндзор и Вашингтон произлизат от едни и същи кланове и векове наред невидимо контролират развитието на цяла цивилизация. Лудо, нали?

Такива твърдения изискват сериозни доказателства и обикновеният човек няма време да ги търси и сравнява, въпреки че материалите са достъпни за всеки при поискване, но повечето от тях оставят лош привкус.

Защо много теоретици на конспирацията стават фанатици в опит да докажат съществуването му?

Защото има толкова много капани и изкривявания, разпръснати по пътя на всеки изследовател, че покривът на повечето мислители е гарантирано да се изкриви, укрепвайки се в лепкавото блато на геополитическите страсти за много години напред. Далеч не всеки излиза от него, това е значението на кривото огледало.

Човек, който осъзнава глобалния характер на случващото се, често се превръща във фанатик, който иска да докаже на всички присъствието на дяволството, проникнало в сатанинските култове на глобалните владетели от незапомнени времена. Популярен пример напоследък е движението Q-anon и т.нар. теория за плоската земя, въведена за опростяване на съзнанието на многоизмерните същества. Но разбираме, че теориите не се появяват от нулата, обикновено те съдържат поне малка част от истината, но спекулациите и специалните пълнежи по-често ги превръщат в инструмент за объркване и сплашване.

Нуждае ли се обикновеният човек от информация за теориите на конспирацията?

И да, и не.

Защо стругарят Вася или художничката Маша ще се занимават с древни жречески култове и техногенни матрици, ако има Спартак и Динамо, демократи и либерали, ислям и християнство, вируси и кризи, които дават благодатна почва за среднощни дискусии в кухнята на чашка, чаша или чаша?

В същото време има студенти по право Федя и Ира, на които всяка теория на конспирацията може да се стори интересна и може би дори необходима за по-задълбочено разбиране на механиката на света, в който ще копаят, за да изградят кариера. По-добре без фанатизъм, разбира се.

Всяка информация се дава за преглед и разбиране. Урокът е да бъдете спокойни за всяка информация, да не й позволявате да завладее ума ви.

Лепкава теория на конспирацията

Както бе споменато по-горе, основната пречка с теориите продължава много години, но това не е всичко. Още по-голяма "опасност" е фанатизмът, произтичащ от повърхностното ровене в мръсното бельо на глобалната пералня и вследствие на това изкривяването на психиката. Има благодатна почва за различни вярвания от поредицата „светът се управлява от кръвопиещи сатанисти, всички сме чипирани, всичко се разлага, всички ще умрем, спасявай се, който може!“. На тази основа се раждат параноята и психологията на жертвата, има вибрационна празнина в тези слоеве на реалността, в които всичко това наистина съществува. В същото време има слоеве, в които това не е така.

Каква е разликата?

В чувствата. Чувствата са истински. Ако се чувствате в радост, изобилие, любов и хармония, вие сте недосегаеми за плътни слоеве. Те нямат право да ви докосват директно, но ще се опитат да ви сплашат и измъкнат, такава им е спецификата. Ако си позволите да се плъзнете в страх и омраза в емоциите, вие ставате храна за онези, които се хранят с тези вибрации и живеят в това блато, което е доминирано не само от вируси с кризи, но и от зли масони с коварни извънземни.

Чувствата са познанието на душата. Те са непоклатими и винаги казват истината. Емоциите са реакция на егото и личността. Личността непрекъснато търси страст и драма, а чрез егото ние се напомпваме с храна за „необходими размишления“. Кому е нужно, мисля, че е ясно. Със сигурност не е за вас, въпреки че всичко е избор и опит.

Къде живеят основните "врагове"?

Светът се управлява от тези, които успяха да завземат властта. В същото време не е дадено просто ей така, нужни са определени кодове на архитекти на реалността, които отдавна си играят тук, но това е въпрос от друг порядък. Това обаче не означава, че те имат пряко въздействие върху вас лично. Колкото по-малко се въвличате в техните игри, толкова по-малко ви наранява този слой реалност, т.к. този метакод модул се сприятелява с вашата събитийност само при поискване, последвано от приемане.

В конспиративните среди на езотеричните неофити се смята, че матрицата има няколко основни стълба: пари, власт и религия, въпреки че това е само върхът на айсберга. Обичайно е активно да се изразява неприязън към тези стълбове.

Междувременно излизането от матрицата не е толкова трудно, колкото изглежда, само малко хора вярват в способността си да го направят.

Теория на конспирацията. Какво е основната й далечна идея?

Идеята е да се осъзнае наличието на сили и инструменти за контрол, които са извън границите на общоприетите концепции и дори възприятия. Идеята е да се събуди спящото съзнание и да се тества неговата адекватност за взаимодействие с някакви външни сили, чиито лапи далеч не са толкова всемогъщи, колкото вярва цяла прослойка вярващи. Това е да се пречисти от страховете, да накара човек да МИСЛИ самостоятелно, а не да разчита сляпо на теории и авторитети.

Покажете своята индивидуалност, задавайте въпроси, сравнявайте и анализирайте факти, които не се вписват в общата картина на света, ако има интерес.

Развитието става на етапи - от ниво на ниво. Всяко ниво има свои собствени уроци, които трябва да преживеете и да разберете доколко смятате това ниво за „свое“ и доколко му позволявате да ви влияе. Само чрез осъзнаването на наличието на такова влияние то може да бъде отстранено, а съзнанието ще бъде готово за преминаване към следващото ниво – т.нар. събуждане.

Добре, има теория на конспирацията, това е ясно. Какво ще кажете за практиката?

Да, конспирацията съществува под една или друга форма. Да, има масони, и световно правителство, и глобален предсказател, и дори сиви, и влечуги, сред много други насекоми. Но всеки от тях живее на собствения си слой от риалити пая, който не трябва да докосва вашия.

Теорията на конспирацията има множество значения

Основното значение на информацията, която е изпъкнала в публичното поле, също има няколко слоя – от забавно четиво и образование до объркване и сплашване. Тези слоеве са създадени специално за тестване на адекватността на неофитите чрез привличане към животинската им природа. Това е последвано от по-дълбок смисъл, който се крие в пробуждането на интереса към скрития за неспециалистите свят, разширяване на кръгозора отвъд рамките на ежедневната реалност. Това ниво се харесва повече на душата и личността, която се е научила да не се въвлича в страсти. Да, някой може да се изгуби в безкрайни теории и да започне да търси врагове в изброените групи антагонисти, но това ще му даде възможност да коригира барометрите си и да се научи да прави разлика между „мое/не мое“.

Най-висшият смисъл във всичко това може да се нарече именно формирането на тази разлика, способността да мислиш самостоятелно и да извличаш полезни уроци от всякакви ситуации, без да ставаш нито съдия, нито прокурор, нито жертва, нито фанатик, но оставайки верен за себе си, безпристрастен наблюдател, оформящ своята реалност от предложени модули или създаващ нещо напълно ново. Страшните истории са необходими, за да осъзнаем наличието на страх, защото само осъзнаването може да доведе до освобождение и изцеление.

Теория на конспирацията и пробуждането

Земята е училище за космическа дипломация

Факт е, че Земята може да се сравни с регионален галактически център, където се събират представители на напълно различни и често несъвместими цивилизации, за да се научат да съществуват съвместно на една платформа на еволюция. Идвайки тук, ние се научаваме да общуваме с енергиите, философиите и идеологиите, проявени чрез човешката форма, всяка от които носи огромен потенциал за развитие за тази и други вселени.

Учейки в това училище, или по-скоро в детската градина на душата, ние не само вземаме със себе си уменията за оцеляване в екстремни условия, но и опита от взаимодействието с други видове съзнание, контактът с които при други сценарии би бил невъзможен или изключително труден. И цялата местна картина на реалността е създадена за осъзнаването, че нито една паразитна система, нито едно правителство, нито един предсказател няма пряко влияние върху зрелия човек, който живее според каноните на любовта, съвестта, честта и правилото „не вреди“.

В последния момент възникват много въпроси, нали?

Как това не се отразява, ако влиянието е през всичко от раждането? Ами постоянните кризи, вируси и войни в крайна сметка?

Всички тези слоеве на реалността съществуват и много дори ще трябва да преминат през тях, особено ако става въпрос за техния нулев код („карма“, взети уроци), но те далеч не са задължителни в случаите, когато човек поема отговорност за собствения си живот и заобикалящата реалност, започва да СЪЗДАВА *, а не просто да лежи по течението.

*не просто чакайте промени, визуализирайки светло бъдеще, а съзнателно променяйте статуквото, активно защитавайте интересите си, намерете своите смисли и любимото занимание, слушайте вътрешния си глас, изкоренявайте страховете, не се поддавайте на манипулации и публично отстоявайте твоята истина, без страх от мнението на другите хора.

Така е и с теорията на конспирацията - тя описва само един от многото слоеве на реалността, в които абсолютно не е необходимо да участвате. Всяка душа има избор - да остави всичко както е или да промени ситуацията, като същевременно получи желаното преживяване на индивидуалност. Така че различни теории се изграждат с практики, за да се осигури този избор и опит.

Създателят и Анти-Създателят се състезават в дърпането на одеяло, извършвайки самото отсяване на зърната от плявата.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.