неделя, 13 ноември 2022 г.

Политика, криптовалути и подготовка на пространството за внедряване на вируси

 Малко хора придадоха особено значение на думите на министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев и министъра на икономическото развитие Максим Орешкин, които, говорейки на различни събития, започнаха да говорят за изкуствения интелект в един и същи ден. Това послание предсказва сериозни промени в живота на всеки от нас.

Медведев на Форума за отворени иновации призова правителствата по света да подготвят скок в дигиталния свят.

„Правителствата по света трябва да побързат, преди изкуственият суперинтелект да дойде на власт и да промени всичките ни органи и да натисне бутона за изтриване, за да нулира мозъците ни“.

https://boeing-is-back.livejournal.com/547268.html

Орешкин на Международния фестивал на младежта и студентите, когато обсъждаше криптовалутите в Русия, се „пошегува“ (поне така пише Интерфакс):

„Ако в света наистина имаше изкуствен интелект, който би искал да завладее и пороби този свят, първото нещо, което ще бъде изобретено от него, това е просто биткойна“.

Тази забележка беше реакция на въпроса за перспективите за използване на криптовалути в бъдеще, който беше зададен от заместник-председателя на Централната банка Ксения Юдаева. Тя подчерта, че цената на транзакциите и сложността на блокчейн мрежите стават все по-високи всяка година, тъй като изискват все повече и повече изчислителна мощност. Това противоречи на предварително обявените предимства - бързината и евтиността на транзакциите, включително международните.

От 2012 г. до 2015 г. трудността при копаене на биткойни се е увеличила 10 000 пъти!

Орешкин знае това и не можа да реагира по никакъв начин, освен да се изсмее. Защо тогава такава бясна дигитализация, ако в бъдеще ще стане нерентабилна?

Имайте предвид, че мастодонти като Microsoft или Apple не инвестират парите си в тази "обещаваща посока". Те са наясно, че стойността на криптовалутите се изгражда само за сметка на тяхната капитализация.

Към 17 октомври 2017 г. той беше 176 милиарда долара. Ето го най-важното. Трудността на добива непрекъснато нараства. Ако капитализацията на криптовалутите не е в крак със сложността на копаене, тогава добивът на криптовалути няма да бъде печеливш и всички ще изоставят този бизнес.

Само най-големите инвеститори знаят колко дълго ще живее тази или онази криптовалута. Ако изтеглят парите си, тогава цената на криптовалутата ще намалее. Съответно разходите за майнинг ферми няма да се изплатят и процесът на генериране, например, на същите биткойни ще спре. Имайте това предвид, когато решите да инвестирате значително в криптовалута.

Сега да се върнем към думите на Орешкин и Медведев. Те говорят за изкуствен интелект неслучайно.

Припомнете си определението за блокчейн (верига от блокове):

това е разпределена база данни без устройства за съхранение, свързани към общ сървър. Тази база данни съхранява непрекъснато нарастващ списък от подредени записи, наречени блокове.

Невроните в мозъчната кора работят почти по същия начин. Те се комбинират в децентрализирана мрежа за решаване на проблем. Те обменят данни по същия начин като компютрите, като изчисляват хешове при копаене на криптовалута.

Не можем да бъдем 100% сигурни, че няма друга криптирана информация в изчислените хешове. Тъй като поради криптографската сила (способността на криптографския алгоритъм да устои на криптоанализа), не можем да дешифрираме предадените данни. Ние нямаме такива мощности. А дешифрираната информация ще бъде под формата на фрагменти, които също ще бъдат доста трудни за разбиране.

Просто казано, има версия, че паралелно с копаене на криптовалути се обучава и изкуствен интелект. Използвайки нашите ресурси, той изчислява всички възможни варианти, както каза Орешкин, за поробване на света. Използвайки думите на Медведев, подгответе света за скока в дигиталния свят.

Бих искал да ви припомня едно интервю с генерал-майор от КГБ, който предсказа: „Новият световен ред ще дойде през 2017 г.“.

От своята дълга служба той знаеше много, но нямаше право да разгласява нищо. Активната фаза на разработване и внедряване на нови технологии продължава да подготвя населението за нов световен ред, в който те ще играят ролята на работници.

Препоръчвам ви да прочетете оригинала на това шокиращо интервю.

Принципите на организация на биологичния ум определят насоките за създаване на изкуствен интелект, докато гамата от механизми за конкретна реализация включва методи на линейната алгебра и математическата статистика. Свободата да прилагате изкуствен интелект с всякакви налични алгоритми ви позволява да използвате силните страни на компютрите: можете да заимствате методите на приложната математика и да разгърнете високопроизводителна интелигентна система за масивни паралелни изчисления на всякакъв хардуер, включително видеокарта на персонален компютър.

№ 5 18.11.2016 - 31.01.2017

ПРЕГЛЕД НА РЕГУЛИРАНЕТО НА ФИНАНСОВИТЕ ПАЗАРИ. БАНКА НА РУСИЯ, стр. 17



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.