петък, 26 февруари 2021 г.

Кръвожадната същност на Яхве-Йехова

 Някога чудили ли сте се защо племенният бог на евреите Яхве-Йехова толкова обича кървавите жертвоприношения? Но истинският Бог-Създател наистина ли се нуждае от кървави жертвоприношения? Те обикновено са необходими на демоните на тъмнината, за да запазят силата си и това е добре известно в окултизма, тъй като черните магьосници и сатанистите активно използват кървави жертвоприношения за своите ритуали. А самите революции, войни, бунтове и терористични актове са всички форми на съвременно човешко жертвоприношение на силите на тъмнината. Но в края на краищата евреите искат да принудят християните да се покланят на същия този Яхве-Йехова чрез своята Тора, която в християнството се нарича Стария Завет.

Ето какво пише А. Тулупов за това в книгата си "Родът на Севера": "Това беше жертвеният дар, който беше угоден на Бога на Авел, кървавата жертва. Изглежда, че той дори обясни защо:" Защото душата на тялото е в кръв и Аз ви го назначих за жертвеник, за да очисти душите ви, защото тази кръв очиства душата "(Левит 17). Това е великото откровение на Завета, това е Традицията: не толкова тялото жадува за плът, колкото душата - кръв. Един от най-ключовите моменти от старозаветната традиция е в епизода на бунта на евреите Изход срещу Моисей и неговия Бог: И децата на Израел седяха и плачеха и казваха: кой ще ни храни с месо? А сега само манната е пред нас. И душата ни копнее за месо" (Числа 11). Във всички преводи на Библията има „душа“, именно душа, но не и тяло, недоволна от „манната от небето“ и изискваща кървава плът.

А самите левити, свещеничеството на старозаветната традиция, бяха посветени в духовната каста чрез кръв. „Който принадлежи на Господа, нека излезе напред!“ Мнозина упорито останаха на мястото си, но повечето от тях излязоха напред, включително цялото племе на Леви, към което принадлежи и самият Мойсей. „Добре - каза им той, - вземете мечовете си, преминете през целия лагер и поразете всички, които са се отрекли от Йехова, дори и да са ваши синове и братя. Днес Йехова ви ръкополага за свещеничество чрез тази жертва и ви дава своята благословия".

И този сакрален акт остава свещен в традицията, само кръвта на отстъпниците е заменена с кръвта на жертвеното агне и когато има ръкополагане за свещеничеството, ухото, палецът, краката и дрехите на посветения са били поръсени със същата кръв, можем да кажем, че отсега нататък той бива „целият изцапан с кръв“, това е „освещаване“. И тогава помазаното и кръстено с кръв свещеничество получило не само най-високата благословия, но и основната привилегия пред Бога, само то имало свещеното право на жертвоприношение, а именно проливането на кръв. Както знаете, основният ритуал на поклонение на Яхве сред древните евреи е, че първосвещеникът излива кръвта на жертвата върху олтара. След разрушаването на Храма евреите се отказват от кървави жертвоприношения, но само защото Второзаконие забранява жертвоприношения на място, различно от Храма в Йерусалим. И до днес православният юдаизъм продължава да се придържа към традиционната идея за възобновяване на жертвоприношенията във възстановения Храм и ги разглежда като неразделен признак за идването на Месията.

Но основният празник на цялата старозаветна традиция остана, това е празникът на жертвената Кръв: „Тогава Бог се обърна към Моисей и Аарон: Обявете на всички - нека всеки род и всяко семейство от моя народ вземат мъжко агне без никакви недостатъци. И нека се съхранява до четиринадесетия ден от този месец, а до вечерта на този ден, нека цялото събрание на обществото на Израел го убие и намаже кръвта му както на стълбовете на вратите, така и на напречната греда на вратите им. И нека те го изядат същата нощ, изпечено на огън, с безквасен хляб и горчиви билки, нека го изядат. Пасхата Господня ще бъде ... И когато видя кръвта, ще мина покрай вас, а вие няма да имате пагубна язва, когато ударя Египет. И нека този ден се запомни. И го отпразнувайте като вечно установление. И ако децата ваши някога попитат какъв е този празник, отговорете: „Това е пасхалната жертва на Господ, който мина през къщите на синовете на Израел и Египет, побеждавайки египтяните". (Изх. 12).

И като свещена форма на това най-свещено събитие, „Преминаването на Господа“ („Пасха“ буквално означава „да се мине“), евреите омазват домовете си с жертвена, все още топла кръв. Така те били „очистени“ пред своя бог и той „отминал“, но убивал египетските първенци, чиито къщи не били осквернени с кръв. Кръвта като основен белег на Традицията, с нея душата не само се „прочиства“, но и се спасява.

Оттогава душата на Авел копнее и оттогава всеки ден загиват не само милиони Божии създания, такива пълноценни жители на земята, но и главната твар се самоунищожава с невероятна упоритост и методология. Невъзможно е да се разбере защо 50 милиона са били убити в последната (но само подред) световна (именно световна) война, но тя вече е изтрита в паметта на човечеството. Става още един исторически епизод".

Какво наистина е непонятно тук? Целият юдаизъм е наситен с кървави жертвоприношения на „принца на този свят“ - главния планетарен демон. И точно заради него, заради същите сатанински кървави човешки жертвоприношения, войни, революции, бунтове и терористични актове, организирани по целия свят от слугите на тъмнината. Самите слуги на тъмнината се „пречистват“ чрез тези жертвоприношения пред своя демоничен господар, като му осигуряват постоянно „пушечно месо“ в лицето на „жертвените овни“, които воюват помежду си по целия свят и са заблудени от пропагандата с разделението.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.