събота, 13 февруари 2021 г.

Кои са тези зловещи „режисьори на сънища“?

 Има хипотеза, че някои паразитни същества или същности използват нашите сънища, за да контролират нашето съзнание. По-скоро именно благодарение на тяхната дейност рядко осъзнаваме себе си насън. И вероятно почти всеки сънуващ, практикуващ осъзнато сънуване, се е сблъсквал с някаква сила, която противодейства на пробуждането на нашето съзнание в състояние на сън.

Много е вероятно слугите на тези паразитни образувания или създания, използвайки „образование и наука“, да са ни внушили умишлено несериозно отношение към нашите сънища. Всъщност животът и дейността ни в съня са не по-малко важни, отколкото в ежедневната реалност. Паразитните същества и, евентуално, техните слуги от черните магьосници, крадат енергията на осъзнаването от нас, изкуствено стопирайки нашата еволюция на полуживотинско ниво. И за тази цел изкуствено се предизвиква „тъмнина“ върху нашето съзнание, превръщайки ни в слабоволни същества, които доброволно отказват да контролират събитията от живота си.

По същия начин, но дори много по-ефективно, бихме могли да контролираме сюжетите на сънищата си, вместо послушно да следваме волята на паразитите, наложена ни в тях. Например, ето как руският изследовател на осъзнатите сънища С. Коркин описва срещата си в сън с такива „режисьори на сънищата“ (мой термин) в книгата си „Осъзнати сънища“:

"Около малка кръгла сцена има столове. Седя на един от тях на последния ред. Предните редове са малко по-ниски, общо има около четири. Вляво и вдясно има двама мъже. Този отляво изглежда е с дете на колене. Обръщам се към мъжа отдясно. Гледам го от някъде отдолу, сякаш е с глава по-висок от мен. И тогава изведнъж идва абсолютно ясно осъзнаване, че съм насън. Веднага насочвам цялото си внимание към този човек - опитвам се да проуча външния му вид. Виждам рамото му, яката на сакото, брадичката, устните, носа - всичко изглежда доста правдоподобно.

Мъжът е очарован от случващото се на сцената. Спомням си, че ако се преструвате, че сте познати с някой от сънуваните персонажи, те обикновено ви възприемат и като техен стар познат. Решавам да използвам тази техника сега.

Като стар приятел, пляскам мъжа по гърба и казвам: "Здравей! Как си?" Обръща глава и ме гледа изненадано. Мисля си: "Той ще каже сега, че съм се припознал". Мъжът обаче се усмихва и отговаря: „Здравей!“ (усмивката му става зловеща). Чакай малко, сега ще се погрижа за теб!"

Мъжът се обръща от мен и поглежда отново към сцената. Всичко в мен изстива, разбирам, че се издадох и сега трябва да последва атака. Страх ме е, но се опитвам да не го показвам. Изглежда, че човекът отляво е заедно с него. Чувствам, че и двамата персонажа започват да се приближават мълчаливо от някъде отгоре. Разбирам, че е твърде късно да бягам. Изведнъж всичко изчезва и се чувствам заспал в леглото си".

Тук има два интересни момента. Първият е, че човекът, видян от С. Коркин, внимателно гледа към сцената и изглежда, че той контролира действието, което се развива върху нея. Точно както в театъра режисьорът контролира представлението. Само че тук има волево влияние върху персонажите на сънуваната реалност.

Вторият момент е, че в този сюжет на съня на С. Коркин е отредена ролята на слабоволен и несъзнателен зрител. Ето защо „режисьорът на съня“ бива изненадан от неадекватната му реакция, породена от реализацията на себе си в съня. Ето защо той обеща да се "заеме" със Сергей. И вероятно с това е свързано аварийното пробуждане в ежедневната реалност. „Режисьорът“ и неговият „помощник“ изглежда просто са го изхвърлили от съновидението си, за да не „събуди“ останалите „овце“.

 Въпросът е само дали те наистина са били хора (например черни магьосници) или това са адски същества, които използват човешкия вид в съня си. Мисля, че и двата варианта са възможни. Например, някакво тайно окултно общество може да бъде ангажирано да събира енергията на осъзнаване от хората по време на сънища. Но това могат да бъдат и различни адски същества (като „разузнавачи“ и „съюзници“ при К. Кастанеда) или представители на цивилизация, която е явно враждебна към нас и използва техники за подчиняване на съзнанието на хората.

Но въпреки това древните знания предполагат, че е възможно да се противопоставим на волята на тези зли герои от сънищата. Само за това е необходимо да се "събудим" и да развием възможностите на нашето съзнание, т.е. да правим точно това, което паразитите и техните слуги толкова ревностно се опитват да предотвратят, отвличайки вниманието ни от това с различни технократични „играчки“ и примамвайки съзнанията ни във виртуална цифрова реалност.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.