понеделник, 6 декември 2021 г.

Колко струват дарвинистките рисунки?

 Вече говорих за това как привържениците на религията дарвинизъм са си създали и не са открили реално „преходни форми“, които биха могли да потвърдят тяхната „случайна“ еволюция на видовете. Но това далеч не са единствените „доказателства“, които сами са направили. Доста често те използват красиви и професионално подбрани снимки, които свидетелстват за истината само за субективната им представа на процеса на самата тази „еволюция на видовете“, но нямат реална доказателствена база от научно обоснован факт.



Ето например какво пише И. Руленко за една такава красива картина на „преходни видове“ в книгата си „Какво да отговоря на дарвинист“: „...сега е ясно с какви всъщност „преходни форми“ са пълни шкафовете на този палеонтолог. И това не е краят. Факт е, че в друг раздел на Доказателства за еволюция Александър Марков дава цветна рисунка на тема "преходни форми" между риби и земноводни (фиг. 4) :

И той коментира тази рисунка по следния начин:

... Опростена схема на прехода от риба с перки към първите тетраподи. Тази рисунка е използвана в "процеса срещу маймуните" в Пенсилвания през 2005 г., за да илюстрира погрешността на твърденията на креационистите, че не е имало преходни форми между риби и земноводни (известно е, че еволюционистите са спечелили процеса, въпреки че съдия Джоунс, който произнесе присъдата, е бил консерватор, привърженик на Буш и много религиозен човек). На тази снимка все още няма тиктаалик, който беше намерен по-късно.

Тоест, ако трябва да вярваме на Александър Марков (за съжаление вече сме се уверили, че трябва да му се доверим с голяма предпазливост), се оказва, че тази еволюционна схема „отиването на риба на сушата“ е послужила и като основа за съдебна присъда в полза на теорията на еволюцията. Всъщност дарвинистите спечелиха в съда с помощта на красиви снимки на различни живи същества, подредени в идеологически правилна верига.

Оказва се, че търсенето на справедливост в американските съдилища е много съмнително. Особено опасно е да съдите художници, аниматори и карикатуристи. В крайна сметка те ще нарисуват някаква ярка убедителна картина на съдиите, така че тези съдии просто няма да могат да устоят. А теб ще те осъдят на двайсет години. А после се оказва, че всъщност са осъдили невинен.

В крайна сметка сега се оказва, че всички тези красиви картинки всъщност не са верни. Съществата, изобразени на тези картинки като „преходни форми“, в действителност не са били такива. Ново откритие (Niedzwiedzki et al., 2010) показа, че докато всички тези нещастни „тиктаалики” едва пълзяха по крайбрежната тиня, вероятно движейки се към живот на сушата... 10-20 милиона години по-рано, на сушата вече някакви големи четириноги същества (с дължина около 3 метра) се скитали наоколо:



Освен това не са регистрирани дори следи от влачене на опашката. Или тези животни вече уверено държали опашката си висяща. Следователно, те били енергични обитатели на сушата, чувствайки се удобно на нея (особено като се има предвид реконструираната им свободна походка). Или изобщо нямали опашка. Но това разрушава съответните еволюционни конструкции, тъй като се смята, че безопашатите земноводни са се появили много по-късно от опашатите. Или (предполагам) все още имали конска опашка, но толкова малка, розова и навита. Като на прасенце. 

Ясно е, че тази еволюционна верига сега ще трябва да бъде преначертана напълно от нулата. Нещо повече, сега може би вече ще е необходимо да се надграждат мистериозните следи, открити в силурския период (Gouramanis et al., 2003). Преди това изследователите наистина не искаха да вземат предвид факта за откриването на силурски следи. Защото тези следи не се вписваха в вече начертаните красиви еволюционни схеми. И както знаете, ако фактите не се вписват в красивите теории, толкова по-зле за фактите. Но сега, след като стана ясно, че още преди 395 милиона години някакви триметрови „прасета“ спокойно вървели по сушата, размахвайки опашки, защо да не си спомним силурските отпечатъци? В крайна сметка тук се оказва много близо до тях - някакви си 20-30 милиона години. Още повече, че според самата теория на еволюцията „триметровите прасета”, чиито следи от 395 милиона години са отпечатани върху полските камъни, също трябва да са дошли от някого? Идеологически правилно е "постепенно излизане на сушата" и т.н. Като цяло дарвинистите сега ще трябва да вземат отново моливи и флумастери и да нарисуват въображаема поява на риба на сушата, но сега, очевидно, в силур.

Но се смята, че еволюцията на рибите току-що е започнала през силурския период. И изведнъж те вече "бягат" на сушата? „В къщата на Облонски всичко беше объркано“ (C). А доскоро всичко беше толкова прекрасно! Изглежда нямаше и следа от „еволюционна трагедия“. Картинки на "риба, излизаща на сушата" бяха нарисувани толкова талантливо, че дори бяха направени съдебни преценки въз основа на тези картинки ... "

Както можете да видите, красивите картинки вече не са в състояние да помогнат на привържениците на религията дарвинизъм да продължат да заблуждават хората с недоказаните си приказки. Нещо повече, дори внимателно събрани или проследени „доказателства“ под натиска на все повече и повече нови открития стават несъстоятелни. Истинските причини за налагането на тази научно недоказана религия на интелектуалците бяха много добре обяснени от руския пътешественик, биолог и антрополог Г. Сидоров в неговите книги и видеоизказвания.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.