вторник, 21 декември 2021 г.

От "дойна крава" до свободен човек

 Еволюцията и развитието са неизменно свързани с движение напред. Когато това движение приключи, развитието също приключва. Човекът, който вече не се учи от заобикалящия го свят, се превръща в безполезен биоробот, обречен на постоянно повтарящи се действия според вградената му "програма" под формата на определено стереотипно поведение и придържане към установените догми.


Неслучайно Джо Диспенза, доктор по психология, задава въпроса: "Защо в това безкрайно море от потенциал повтаряме едни и същи действия?" И това наистина е изненадващо, като се има предвид, че ние самите доброволно предаваме юздите на съдбата си не само на управляващите, но и на онези сили, които преди много хилядолетия са създали тъмната Пирамида на властта на нашата планета.


Ето защо много от обществените нагласи (стереотипното поведение) и възприятията ни за заобикалящата ни действителност (научните догми) са ориентирани към поддържането на тази пирамида на властта. Това добре обяснява факта, че много ортодоксални учени, вместо да развиват и разширяват научната парадигма, се впускат в яростна защита на безнадеждно остарели догми.


У. Арнтц, Б. Чейс и М. Висенте в книгата си "Заешката дупка или какво знаем за себе си и Вселената" пишат: "Едно от най-големите явления при придобиването на научни знания е следното: утре може да се окаже погрешно това, което днес се смята за вярно. Вчерашните теории са стъпала по безкрайната стълба на познанието.


Тя е основа за създаването на нови, по-напреднали и по-висши научни описания на реалността. Именно това е имал предвид сър Исак Нютон, когато е казал: "Ако виждам по-далеч от другите, то е защото съм стоял на раменете на великани".


Само когато науката оспорва установените предположения и "истини", тя върви към прогрес.


Ами ако това е вярно и за собствения ни живот, личностно израстване и развитие?


Това предположение ли е?


Не, това е констатация на истината. Когато човек надхвърли традиционните представи за себе си, той израства вътрешно и се развива толкова успешно, колкото е успешна решимостта му да върви напред и нагоре".


Това обяснява защо индианският магьосник Дон Хуан - учител на известния антрополог Кастанеда - е наблягал много на разбиването на обичайната картина на света като необходим елемент не само за магическото обучение, но и за да спрем да пилеем безполезно свободната си енергия. В края на краищата именно с тази енергия се хранят паразитните същества, които са ни наложили биороботския начин на живот.


Паразитната пирамида на властта, която те са създали (с нашето мълчаливо съгласие), е глобална планетарна вампирска тъмна мрежа. Всички звена в тази тъмна мрежа са съсредоточени върху това да я защитават и поддържат, както и да захранват своите "господари".


Ето защо кръвопролитията (под формата на войни, революции, бунтове, тероризъм и други социални катаклизми) на нашата планета продължават с пълна сила. Ето защо непрекъснато ни плашат с различни страховити истории - от "края на света" до масови епидемии, световни войни и кризи. Ето защо новинарските емисии и телевизионните предавания са препълнени с негативизъм. Цялата мрежа се нуждае от вашата отрицателна енергия.


Не виждате ли, че ни използват само като дойни крави? Какво би станало, ако вместо да се поддаваме на цялата тази негативна енергия, се настроим положително и започнем да излъчваме положителни енергии? Би ли била такава енергия "годна за консумация" от тъмните паразитни същества?


Всеки обаче може да избере дали да остане нечия дойна крава, или да използва свободната си енергия, за да "проектира" своето бъдеще, своята съдба, независимо от волята на слугите и сътрудниците на тъмните сили, които съставляват Пирамидата на властта.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.